Miten läppäri nettiin?

  • Viestiketjun aloittaja urvelo
  • Ensimmäinen viesti
urvelo
Tarvitseeko läppäriin hankkia joku USB-liittymä vai muistikortti vai mikä on se systeemi, jolla sillä pääsee nettiin? Kuinka paljon on kuukausimaksut?

Paikka, jossa läppäriä tullaan käyttämään on sellainen, jossa toimii ainoastaan 2G-tikku pöytäkoneessa. 3G tai 4 G ei toimi, koska viereinen mäki pätkii yhteyttä.

En tiedä näistä asioista yhtään mitään, joten voisiko joku viisaampi valaista minua.
 
"aapee"
Alkuperäinen kirjoittaja Isämies;27811589:
Voit käyttää sitä pöytäkoneessa toimivaa tikkua siinä läppärissäkin.
Läppäriä on tarkoitus käyttää myös muualla (työkäytössä), joten sille pitää varmaan hankkia oma mokkula.

Myyjät väittävät, että 3G ja 4G toimii alueella, mutta käytäntö on osoittanut toista. Niitä on kokeiltu, eikä toimi sen mäen takia.
 
"vierailija"
Kannattaisi tuossa tilanteessa hankkia kiinteä netti wlan-modeemilla kotiin jota voi käyttää kummatkin koneet ja ottaa sitten kannettavalle se mokkula. Ja jos vain vähäistä käyttöä muualla kuin kotona, niin prepaid on järkevä ratkaisu. Ja onhan noilla liittymien myyjillä kaiken maailman kimppadiilejäkin.
 
"aapee"
[QUOTE="vierailija";27811747]Kannattaisi tuossa tilanteessa hankkia kiinteä netti wlan-modeemilla kotiin jota voi käyttää kummatkin koneet ja ottaa sitten kannettavalle se mokkula. Ja jos vain vähäistä käyttöä muualla kuin kotona, niin prepaid on järkevä ratkaisu. Ja onhan noilla liittymien myyjillä kaiken maailman kimppadiilejäkin.[/QUOTE]

Prepaid? Siis onko tämä joku etukäteen maksettu mokkula vai kortti? En ole ikinä kuullutkaan muualla kuin puhelimessa.
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";27811630]Läppäriä on tarkoitus käyttää myös muualla (työkäytössä), joten sille pitää varmaan hankkia oma mokkula.

Myyjät väittävät, että 3G ja 4G toimii alueella, mutta käytäntö on osoittanut toista. Niitä on kokeiltu, eikä toimi sen mäen takia.[/QUOTE]

Työkoneeseen on työnantaja velvollinen hankkimaan tarpeelliset romppeet. Eli ei muuta kuin soitto teidän IT-tukeen ja sanot pojille että hopi-hopi... eikä edes maksa sinulle mitään.
 
[QUOTE="aapee";27811630]Läppäriä on tarkoitus käyttää myös muualla (työkäytössä), joten sille pitää varmaan hankkia oma mokkula.

Myyjät väittävät, että 3G ja 4G toimii alueella, mutta käytäntö on osoittanut toista. Niitä on kokeiltu, eikä toimi sen mäen takia.[/QUOTE]

Millaisen puhelimen omaat, onko siinä nettipakettia? Itselläni on kotona kiinteä nettiliittymä, mutta sitten reissun päällä riittää ihan helposti puhelimen datapaketti. Eikä maksa kuin 4 tai 5 euroa kuussa, jos hitaimmalla yhteydellä pärjää..

Ja kun työkäytössä on ja kuljeksit nopeimpien yhteyksien alueella niin ei varmaan kannata mitään 2G tikkua alkaa ostelemaan. 3G tikku kun toimii hitaammissakin verkoissa ja mikäli läppäriäsi käytät sitten nopeamman verkon alueella, niin vauhtia on enemmälti tarjolla.

Mutta hyvällä tuurilla selviät ilman uusia laitehankintoja jos puhelimessasi on datapaketti tai hommaat siihen sellaisen (Tarkasta toki puhelimen tiedoista, onko se mahdollista)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27811947]Työkoneeseen on työnantaja velvollinen hankkimaan tarpeelliset romppeet. Eli ei muuta kuin soitto teidän IT-tukeen ja sanot pojille että hopi-hopi... eikä edes maksa sinulle mitään.[/QUOTE]

Työpaikalla voi hyvin toimia langaton verkko tai vedetään piuhalla kiinni. Mies käyttää työläppäriään välillä työsuhdekännykän kautta, jos on sellaisessa paikassa, missä ei muita mahdollisuuksia ole verkkoa käyttää. Aikaisemmin työnantaja maksoi meidän nettiliittymän kotona, nykyään kun on kaapelitelevision kautta tuo verkko, niin menee omasta pussista.
 

Yhteistyössä