Miten keskustelufoorumit voivat vaikuttaa yhteiskunnallisiin mielipiteisiin ja päätöksentekoon?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Onko foorumeilla käytävällä keskustelulla vaikutusta ihmisten mielipiteisiin ja asenteisiin esimerkiksi politiikkaan, terveyteen tai ympäristöasioihin?

Get a free consultation. Our experts will get in touch within 24 hrs. https://www.newdesigngroup.ca
En yhtään ihmettelisi, vaikka olisikin. Nykyihmisethän pyrkivät muutenkin ulkoistamaan oman aivotoimintansa ties mihin ja mille. Voi joku höperönpi tällaiseenkin haksahtaa.
 
vierailija
Otan esimerkkinä eilen eläkkeelle jääneen uutistoimittajan. Olen aiemmin ottanut kantaa tällä palstalla hänen nostamaan homokeskusteluun. Luin aamulla
uutisen, jossa hän puolustelee kantaansa Apu-lehdessä. Olkoonpa hän miten luotettava ja ihailtu uutisankkuri tahansa, olen edelleen jyrkästi kiinni mielipiteessäni. Hän mokasi ja Pekka jäi kakkossijalle.
Olen ollut yli vuosikymmenen avustamassa mielipidemittauksia arvostetussa tutkimusyrityksessä. Luotan vain omaan harkintaan ja päättelykykyyn.
Harmittelen usein miten vähän kotimaiset uutistoimistot uutisoivat ulkomaisia uutisia. Kielitaidottomat ovat täysin kotimaisen uutistarjonnan varassa.
Minulle tämä mammapalsta on vain hupipalsta. En halua koukuttaa lukijoitani enkä itse liimaudu yhteenkään kirjoittajaan. Olen jo aikoja sitten oppinut väistelemään häiriköitä enkä jää märehtimään saamiani loukkauksia.
 
vierailija
On, hyviä pointteja, laajaa näkemystä eri aiheista, eri ikäiset kirjoittajat muistaa asioita eri aikakausilta ja kokonaiskuva joistain asioista hahmottuu paremmin. Joillakin toki on lukitut näkökulmat kaikkeen eikä mikään käännä niiden mielipidettä.
 
vierailija
Nettikeskustelun vaikutus ihmisten mielipiteisiin ja äänestyskäyttäytymiseen näkyy perussuomalaisten kannatuksessa. Heitähän ei aiemmin juuri vastuullisessa mediassa noteerattu.

Nettikeskustelu täytyy ymmärtää toki vähän laajemmin kuin pelkästään netin keskustelupalstoina. Siihen kuuluvat myös meemit, videot, niiden alle kirjoitetut kommentit ja algoritmien manipulointi, jolla esimerkiksi videoita ja kommentteja saadaan nostetuksi ihmisten nähtäville.
 
vierailija
Eikös persut syntyneet/suurentuneet puolueena osittain netin ansiosta?
Kyllä ja ovat hyötyneet siitä, että samanhenkiset puolueet ovat maailmalla muutenkin olleet nosteessa.

Noste liittyy minusta vahvasti nettikeskusteluihin ja sosiaaliseen mediaan. Varsinkin sosiaalinen media suosittelualgoritmeineen on saanut aikaan sen, että yhdelle videolle tai kommentille voi saada ihan jäätävän määrän katsojia, vaikka ennen suosittelualgoritmeja se oli todella vaikeaa.

Suosittelualgoritmit puolestaan liittyvät yritysten ansaintalogiikkaan, jossa käyttäjä on tuote, jonka huomiota voidaan myydä mainostajille, ja yritys tienaa siitä rahaa.

Katsojien huomion keskittäminen tiettyihin videoihin ja kommentteihin avaa tietysti mahdollisuuden hyväksikäytölle, jota voivat harjoittaa kaikenlaiset epärehelliset pelurit, kuten Venäjä tai valkoisen ylivallan kannattajat. He voivat julkaista suosittujen videoiden kommenteissa minkälaisia valheita tahansa tai julkaista omia videoita ja saada niille näkyvyttä manipuloimalla algoritmejä.

Yritykset eivät tietenkään panosta tarpeeksi rahaa sosiaalisen median moderointiin, koska kaikki siihen käytetyt rahat olisivat pois voitoista. Ahneen voitontavoittelun takia olemmekin päässeet totuudenjälkeiseen aikaan, missä kuka tahansa voi julkaista mitä p*skaa tahansa ja saa sen helposti lukuisien ihmisten nähtäville.
 
vierailija
Olen käyttänyt internettiä 90-luvulta asti ja voin kertoa, että häiriintynyttä p*skaa on aina ollut netissä, mutta sitä ei löytänyt sieltä juuri kukaan ennen suosittelualgoritmeja ja sisältöjen keskittymistä tiettyjen suuryritysten ylläpitämille alustoille.
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
On, hyviä pointteja, laajaa näkemystä eri aiheista, eri ikäiset kirjoittajat muistaa asioita eri aikakausilta ja kokonaiskuva joistain asioista hahmottuu paremmin. Joillakin toki on lukitut näkökulmat kaikkeen eikä mikään käännä niiden mielipidettä.
Mutta kun tohtori-ihmiset ovat kirjoittaneet asioita aiemmin esim Hesariin, ei edes googlekääntäjä älyä kääntää oikein. En tosin ole sitä käyttänyt kun huomasin asian 15 vuotta sitten
 
vierailija
Ahneen voitontavoittelun takia olemmekin päässeet totuudenjälkeiseen aikaan, missä kuka tahansa voi julkaista mitä p*skaa tahansa ja saa sen helposti lukuisien ihmisten nähtäville.
Ennen tämä p*skan julkaiseminen oli vain mediatalojen oikeus, mutta netti tasa-arvoisti maailman ja nyt kuka tahansa voi julkaista p*skaa kenen tahansa luettavaksi ja nähtäväksi.
 
vierailija
Ennen tämä p*skan julkaiseminen oli vain mediatalojen oikeus, mutta netti tasa-arvoisti maailman ja nyt kuka tahansa voi julkaista p*skaa kenen tahansa luettavaksi ja nähtäväksi.
Venäjällä tilanne on toinen. Eilisiltainen A-talk oli huikea keskustelu, joka rönsyili ja polveili ihanasti. Jäin miettimään Kristin jatkuvaa reissaamista Helsingin ja Tallinnan välillä. Viime kerralla hän sanoi lähtevänsä lauantain Ykkösaamusta laivalle, ja siitä on vajaa viikko aikaa.
 
Miten?

Varmaan niin että ihminen lukee ja tiedostamattaan prosessoi asiaa päässään ja mielipiteensä joko muuttuu tai aiempi ajatus vahvistuu.

Tai silleen että jää tarkoituksella ajattelemaan ja niinko käy niinkuin aiemmassa. Tai että tarkoituksella jättää asian ajattelematta (niinko teen nykyään palstalla oitis ku sana "optimaalinen" edes vilahtaa näkökentän laidassa)

Niin ja se, että lukija ei todellakaan, välttämättä, luettuaan teksin käänny sen kirjoittajan kannalle vaan tulos on usein täysin päinvastainen.


Ainakin tälllä palstalla. En helevetissä ikinä kuuna kullanvalkeana tuu äänestämään ainakaan persuja tai demareita. Enkä vasemmistoliittoa.
 
vierailija
Tänään opin tällä palstalla repäisemään oikeaoppisesti maitopurkin korkin niin, että korkin kantaan kiinni jäävä korkki ei haittaa maidon valutusta juomalasiin.
Persupalstalla on turha jauhaa politiikkaa, josta saa vain ison perskärpäslauman kimppuunsa.
 

Yhteistyössä