En ole oululainen, mutta valtakunnallinen hoitotakuu on muistaakseni 6kk. Jos kunta ei siinä ajassa pysty poliaikaa järjestämään, pitäisi heidän tarjota palvelu ostopalveluna. Esim Helsinkin käyttää Väestöliittoa.
Jos ette halua lähteä ykstyiselle niin otat ensin yhteyttä terveyskeskukseen. Riittää, että sinä menet vastaanotolle. Meillä ainakin minulta otettiin silloin verikokeita (ainakin kilpirauhasarvoja yms).
Ensimmäisellä käynnillä julkisella (6kk sisällä lähetteestä) pitää molempien olla paikalla. Tehdään yleistä haastettatelua taustoista ja ainakin HIV verikoe otetaan rutiinisti. Jos kaikki näyttää olevan kunnossa niin seuraavaan alkavaan kiertoon aloittaan naisen kierron kartoitus, jossa ovulaation tapahtumista seurataan paitsi verikokeilla niin myös ultralla. Mies jättää näyttää jossain tässä vaiheessa.
Jos ovulaatio tapahtuu ja miehen simpat on ok, niin seuraavassa tai sitä seuraavassa kierrossa tehdään munasarjojen aukiolotutkimus. Näiden tutkimusten perusteella mietitään teille sopivinta hoitovaihtoehtoa. Suurimmalla osasata pareista tilanne on korjattavissa suhteellisen helposti.
Jos lähdette yksityisellepuolelle niin valitaa klinikka, joka on erikoistunut lapsettomuushoitoihin.
Ymmärrän, että kynnys lähteä tutkittavaksi on korka, mutta se kannattaa. Kyllä ne siellä näkevät kaikenlaista. Itse itkin joka käynnillä, ei vain voinut mitään. Eikä helpottanut se, että meillä naistenpoli on synnärin yhteydessä. Eli siellä isot mahat jonottivat ultraan samassa odotushuoneessa. Piilottele siellä sitten jukkapalmun takana vanhoilta luokkakavereilta. Mutta silti, meneminen kannattaa!
Paljon Onnea matkaan :wave: