miten eroon 7,5kk yösyötöistä


Tiedustelen hyviä vinkkejä, ja kokemuksia yösyötön lopetuksesta.
Meillä syödään kaksi kertaa yössä. ensimmäisellä syötöllä riittää 30ml, toisella joko 60-90ml maitoa.
Olen yritäänyt lopettaa kokonaan, mutta yöt menee tosi levottomaksi, itkuisiksi. Vesi hänelle ei kelpaa, siittähän vasta kiuikku nousee.
En tiedä pitäisikö antaa vain huutaa.
mieheni ei auta yöheräämisien,tai aikaisien aamu nousemisien kanssa. tosin käy töissä.
taitaa käydä rankaksi,jos huudatan, valvotaan yöllä enemmän.

apua kaipailisin.

 
Juu kiitos tänne kans vinkkiä ko. asiasta. Poika 7 kk meillä ja syö kahdesti yöllä. Kerrallaan n.140ml.. Kiinteitä menee viidesti päivällä+maidot ja univelli vielä ennen nukkumaan menoa...Tutilla saa aina hetkeksi siirrettyä maidonantoa, mutta sitten kun se kova itku tulee, on maitoa haettava... Joten nostatus ja kiitos.
 
Meillä oli sama tilanne 7.5kk iässä (nyt poika 11kk). Öisin heräili syömään tuolloin vielä 2-3 kertaa. Huudatusta olimme pohtineet, mutta emme olleet raaskineet sitä tehdä aikaisemmin. Sitten yhtenä yönä vain päätin, että nyt saa kyllä yösyönnit/heräilyt loppua. Poika oli syönyt 2h aikaisemmin ja taas huusi tissille.
Siinä hän sitten huusi tunnin verran aivan raivo-hysteerisenä ja minä istuin vieressä. Silitin, taputin jne., mutta syliin en nostanut. Tunnin päästä poika nukahti ja nukkuikin aamuun asti. Seuraavana yönä ainoastaan heräsi kerran ja kitisi 10 min. ajan. Sen jälkeen meillä onkin nukuttu kokonaisia öitä.
Meillä oli selvästikin kyse tavasta ja siitä, että unesta havahduttua ainoa keino nukahtaa uudestaan oli saada tissi suuhun. Yösyönnin loppuessa poika alkoi heräämään aluksi 6.00 aikaan, välillä maidon jälkeen jatkoi unia, välillä ei. Mutta ajan myötä on meillä nyt alettu nukkua yhtäjaksoisesti 10-12h.
Vaikka huudatus tuntui etukäteen kauhealta ajatukselta, oli se ainakin meillä oikea ratkaisu. Nyt koko perhe nukkuu huomattavasti paremmin. Poikamme on todella voimakastahtoinen ja tempperamenttinen tapaus ja ajattelinkin, että yösyöntien lopetus olisi vaikeampaa. Mutta ilmeisesti hänkin oli siihen valmis. Näin meillä!
 
Meillä 8kk nyt viikon syömättä yöllä. Päätin vain, että enää en anna, annan tuttia. Ei ole huutanut pahemmin. Kyse vain tavasta, ei enää tarve näin vanhalla. Eikä edes syödä viittä ateriaa päivässä! Yksinkertaista päättää ja pysyä siinä. Edes takaisin ei kannata heilua, lapsi ymmärtää, että saa huudolla tahtonsa läpi.
 
päätin kanssa lopettaa yösyötön ( tissitin sillon vielä). aluksi annoin maitoa pullosta kovan huudon kanssa sitä sit viimein otti. seuraavana yöna laitoin vettä pulloon kovalla huudolla otti pikkusen. seuraavana sama juttu, sit ei huolinu enää vettä vaan otin joko syliin hetkeks tai taputtelin hetken niin nukahti takasin. Jos tuntu et on vatsanväänteitä niin silloin annan muutaman hörpyn vissyä.
 

Moikka!! Aloitimme yösyöttöjen lopettamisen viikko sitten (7 yötä;) ja todella se päätös oli hyvä!! Poitsu on piristynyt ja ei tosiaan keskity yöllä pelkkään syömiseen vaan nukkuu !!Nyt on aamuisin herännyt n. viiden aikaan ja laitoin vaan tutin suuhun. Rauhoittui heti. Tänä aamuna nukkui seitsemään, laitoin tutin ja nukkui vielä yhdeksään. Ensimmäinen yö oli itkua, mutta sen jälkeen oppi, että tutillakin pärjää. Nyt on muutkin syömiset vähentyneet ja sen myötä myös kauheet puklailut. Iltaunivelli jäi pois ja maitoa tilalle sekä annoskoot pienenivät. =) Äippäkin on kuin uusi ihminen, kun saa nukkua yönsä lähes putkeen . :heart:
 
tutti ei meilläkään ole kelvannut. Esikko lopetti yösyönnit tutilla vaan mitäpä tekis tämän kakkosen kanssa?? Meillä tissitellään, ja yöt on todella risaisia.......... vielä risaisempia jos yrittää vettä antaa eikä tuo taputtelukaan auta |O :headwall:
 
Meillä ei syöty tuttia, ennen kuin lopetin imetyksen. nykyäänkin tutti kelpaa vain päikkäreillä, yöunilla hetkeksi.
en ole vieläkään päässyt eroon yösyömisistä. Aika hankala tilanne, kun en halua itkettää lasta, kun tutti vesi ei riitä. Silloin kun olisin valmis lopettamaan syötöt niin miehelleni ei käy, kun ei jaksa kuunnella huutoa, herätä töihin. Meillä on koko viikko syöty viisi-kuusi kertaa, rankkaa. Mieheni ei auta heräämisten/syöttöjen kanssa, eikä myöskään meidän aamujen, kun herätään jo klo 6.00-7.00. Nyt on alkanut tuntumaan et pää hajoaa heräämisiin, ja valvomisiin. Mieheni ei anna nukkua aamuisin,jos on kotona. tosin tänään sain nukkua tunnin. poika kun nukkuu niin menen heti pitkäkseni, ja harmittaa kun koti, ja pihahommat jäävät. Mieheni ei tajua kuinka rankkaa on herätä öisin, ja aamutkin meillä alkaa niin aikaisin. Mietin jo soittamista neuvolaan, pyytäisin unikoulu ohjeita.
Päivisin syötän näin. Aamu ja iltapuurot, kaksi-kolme kertaa lämmin ruoka. en tiedä pitäisikö syöttää vieläkin enemmän.
 
Meidän poika on 7,5kk. Viime viikon maanantaina lopetin yösyötön, rinnalla mennyt. Puolitoista tuntia valvoskeli; ensin kitisi, kun tajusi, ettei äippä otakaan rinnalle. Sitten yritti kääntyillä kyljelleen nukkumaan,mutta kun uni ei tullut, alkoi itkemään. Siinä sitten itkeskeli vähän väliä, mut taputtelin pyllylle ja silittelin ja hyssyttelin. En nostanut kertaakaan sängystä. Tutti oli lohtuna. Lopulta nukahti, vaik äidillä olikin monta kertaa epätoivoinen olo. Mut mitä kauemmin jatkui, sen vähemmän kannattavalta keskeyttäminen tuntu. Olis vesittynyt koko homma. Pikkuisen vaatii omatunnin kovettamista toi homma... MUTTA senpäs jälkeen poika on nukkunut siten, että heräsi ainoastaan kolmen aikaan ja kun sai tutin suuhunsa jatkoi vaikeuksitta uniaan! Yhtenä yönä on tuon ekan yön jälkeen vaan heränny silleen,e ttei oo heti saanu unta ja on ynissyt tunni verran. Ja mikä hienointa, viime yönä poika nukkui koko yön heräämättä klo 22.30-7.15!!! Olen pitänyt klo 24-6 rajana sille, etten sinä aikana syötä.
Meillä neuvolantäti sanoi, ettei mitään pulloja kannata ottaa käyttöön, kun tissittelyn lopettaa- se vain on taas yksi välivaihe.. ja kuitenkin tuo puoli vuotta on tullut täyteen ja kiinteitä menee niin paljon, ettei nälkää kyllä ainakaan näe yöllä. Mitä pidemmälle menee, sen enemmän taitaa kääntyä vaan tavaksi syödä yölläkin. Näin vaikutti ainakin meidänkin pojan kohdalla, ku ei tuon enempää oo enää sitä tissiä kaivannu yöaikaan.
Voimia kaikille, ketkä yösyöttöä lopettelee! Ei näyttänyt aamulla poika kaunaa kantavan, vaan hymyili äidilleen aurinkoisena, vaikka ekana yönä olikin äiti pojuaan itkettänyt. :heart:
 
meidän neiti oli 10,5 kk ennenkuin raaskin tuon lystin lopettaa. Viikon verran valvoskeltiin..toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Jos ei tutilla ja kyljen kääntämisellä rauhottunut niin vein vierashuoneeseen nukkumaan (menin sinne siis itsekin). Jos ei maate ollu hiljaa niin nostin välillä istumaan. Siinä jutteli itsekseen ja jos huusi kovasti niin annoin lasista vettä...
Viikon päästä riitti jo tutti...ja äitikin saa nukkua rauhassa...jos esikko malttaa nukkua omassa sängyssä. Ihania nuo lapsoset!!!
 
Meillä se tutin laittaminen toimii kans. Joinakin öinä poika herää alkuyöstä ja nukahtaa heti kun pistän tutin suuhun ja nostan viereen nukkumaan loppuyöksi. Rintaa annan vasta aamuyöllä kuuden aikaan kun herää. Myös päivän aikana syöty soseen määrä vaikuttaa uneen, eli jos poika ei oo syöny kunnolla päivällä niin sitte herää nälkään yöllä. Sen kyllä huomaa itkusta kun herää nälkään tai kun herää muuten vaan.
 
Meillä poika 9kk ja tosi temperamenttinen tapaus. Yösyötöistä pitäisi päästä eroon, nyt niitä pahimmillaan 4-5 kertaa yössä :( Tutti ei meilläkään tässä vaiheessa auta, kuin muutaman minuutin ja silittelystä poika yöllä suorastaan suuttuu! Sitten vaan pullo suuhun ja siihen nukahtaa. Pahasti jo ehtinyt tottua tähän palveluun... Kiva lukea muiden onnistuneita kokemuksia! Täytynee äipän ottaa itseään niskasta kiinni ja lopettaa tuo maitopalvelu :)
 
Mihinkäs aikaan teidän lapset menee nukkumaan ja herää, kun koko yön nukkuu?
Mun pitäis alkaa 7kk tyttöä opettaa nukkumaan ilman heräilyä ja tuttipullosta maitoa saamista.
Enemmän mua nyt kiinnostaa että mihin aikaan laitatte nukkumaan?
 
Poika on nyt pian 3kk, illalla syö pullosta 160ml n. klo 22, laitamme kapaloon ja nukkuu kuuteen saakka aamulla. Tuo kapalo on tosi hyvä juttu, nukkuu sikeästi! Tosin en tiedä mihin ikään saakka tuota voi käyttää.. me olemme käyttäneet syntymästä saakka silloin tällöin, mutta nyt olemme systemaattisesti joka ilta syötön jälkeen kapaloineet, jotta tottuisi rytmiin. Normaalisti kuudessa viikossa lapsi tottuu rytmiin ja alkaa nukkua yöt myös ilman kapaloa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja balou:
Poika on nyt pian 3kk, illalla syö pullosta 160ml n. klo 22, laitamme kapaloon ja nukkuu kuuteen saakka aamulla. Tuo kapalo on tosi hyvä juttu, nukkuu sikeästi! Tosin en tiedä mihin ikään saakka tuota voi käyttää.. me olemme käyttäneet syntymästä saakka silloin tällöin, mutta nyt olemme systemaattisesti joka ilta syötön jälkeen kapaloineet, jotta tottuisi rytmiin. Normaalisti kuudessa viikossa lapsi tottuu rytmiin ja alkaa nukkua yöt myös ilman kapaloa.


Hei!
Meillä ei ollut minkään laisia nukkumis ongelmia, melkein neljän kuukauden ikään asti. Monet sanoivat meidän pääsevän ihan liian helpolla, kun herättiin vain kerran yössä tissille, joskus harvoin kaksi kertaa. melkein neljän kuukauden iässä meidän yörytmit muuttuivat risaisiksi.
Ei pahalla, en menisi niin takuuseen, että teidän vauva nukkuu nätisti aina. tosin onhan poikkeuksiakin, ja nukkuvat aina hyvin.
Minäkin uskoin vakaasti meillä olevan kunnolliset yöt. melkein kolmen kuukauden ikäisenä meillä nukuttiin, muutama yö kokonaan.
näin meillä kävi.

 

Yhteistyössä