Miten 1,5-2 -vuotiaasi viihtyy ulkona näin talvella?

  • Viestiketjun aloittaja "vvv"
  • Ensimmäinen viesti
"vvv"
Meidän neiti 1v8 kk ei sitten millään. Ainoastaan pulkassa istuisi, mutta kylmähän siinä tulee, jos ei yhtään liiku :/ Peukalot eivät pysy paikoillaan, joten lapion kanssa touhuaminen vie hermot. Jos kaatuu lumessa aloittaa huutamisen. Miten muut? Ulkoilla pitäisi, kun tuo 4v. sitten taas olisi ulkona vaikka tuntitolkulla...
 
paodsi
Kyllä meillä 2v viihtyy hyvinkin, mutta pitää olla tekemistä. Tytöllä on oma pieni lumikola, sillä tehdään äidin ja iskän kanssa lumitöitä. Pienellä mailalla pelataan palloa. Linnuille laitetaan lisää ruokaa. Kottikärryillä (tytöllä omat pienet) haetaan polttpuita sisälle. Stigan kyydissä kulkee postinhaku ja roskienviemisreissut. Pulkalla lasketaan mäkeä. Palloa potkitaan. Lumipalloja ja lumiukkoa ollaan tekevinään kovasti :)
 
"an-nikki"
Kauniilla ilmalla 2v viihtyy tosi hyvin leikkipuistossa tunnin-pari, jonka jälkeen alkaa tulla vilu. Vauva nukkuu vaunuissa tuon ajan ihan mukavasti. Mutta annas olla jos on yhtään tuulisempi päivä. Eilen huusivat molemmat suoraa huutoa kun käytiin ihan pikaisella ja pakollisella kauppareissulla. Koitetaan kuitenkin joka päivä ainakin vähän ulkoilla, mut toki tuon 4kk ehdoilla.
 
Meillä on 1v9kk ja ulkoilisi mielellään mutta joka kerta siellä hermo menee kun ei pääse isoveljen perässä lumikasoihin yms. Peukut kans hanskoissa miten sattuu ja hermo menee siitäkin kun ei saa otetta mistään... Tutulta kuulostaa toi sun kertomus :) Mutta kyllä tuo kevättä kohden helpottaa kun tulee ikää ja kärsivällisyyttä lisää. Mukavia talvipäiviä sinne!
 
"vieras"
Meillä ei ole ollut koskaan tällaista ongelmaa. Aina molemmat viihtyneet hyvin. Nyt 2 v touhuaa täysillä ja 12 kk konttaa perässä minkä kerkeää. Vain se harmittaa, jos lunta menee naamaan tai niskaan. Mutta 2 v pysyy peukalo hanskassa ja 12 kk ei osaa vielä peukaloa ulkona kaivata. Tekemistä keksivät itse tosi paljon. Meillä on leluja ulkona talvellakin ja sitten tietenkin lumilapiot, kolat ja harjat. Jospa 4 v leikkisi jotain, johon 2 v voisi tulla mukaan sähläämään? Innostaisiko se? Tai sisäleluja ulos?
 
Mä keksin eilen aivan mahtavan jutun :)
Tyttö vinkui kun tuulilumimyräkkä puhalsi naamaan täysillä. Otin oman ohuen puuvillahuivin tytön naamalle puvun ns. päälle, vain silmät näkyivät. Hyvin jaksoi taas ulkona ja alkoi juttelu ja touhuaminen.

Ainiin ja auratuista kinoksista pyllymäen laskeminen on tosi siistiä tytön mielestä. Äiti nostaa kinoksen päälle ja tyttö laskee alas. Oppi viime viikolla.

Tyttö 1.v. 2kk
 
Viimeksi muokattu:
Ei viihdy, ei sitten millään. Tyttö on 1v5kk. Pulkassa istuu jonkin aikaa, sitten pitää päästä pois, mutta auraamattomilla teillä/leikkipuistossa ei pysy pystyssä ja sitten menee hermot välittömästi. Ei pääse kunnolla pystyyn kaikissa toppatamineissa, ei pääse kiipeämään liukumäkeen. Lapiointia en ole edes yrittänyt, tuskin innostuisi asiasta viittä minuuttia kauempaa. Ainoa mikä on hauskaa, on naapurin lasten touhujen katseleminen, mutta sitten kun omat taidot ei riitä samaan, tulee taas itku.
Ulkoillaan siis just tasan sen verran kuin neiti jaksaa pulkassa istua ilman että tulee kylmä. Eli ihan max puoli tuntia kerrallaan. Muskarissa juuri kuulin että kohtalotovereita on paljon vaikka luulin että 'kaikki' lapset tykkää talvesta.
Samassa pulkassa siis ollaan. :) Kevättä odotellessa.
 
Tyttö 2v1kk ei viihdy pihalla/mäessä kauaa, ei viihtynyt viime talvenakaan 1-vuotiaana ollenkaan ulkona. Rattaissa tuo jaksaa kyllä mun lenkin ajan tai kaupassa käynnin oikein hyvin, usein käveleekin mielellään pitkiäkin matkoja. :)
 
Tuo pitää houkutella jollain sisään (äiti lahjoo usein sanomalla, että postimies pate tulee telkkarista.. :snotty: ) tai sitten kantaa huutavana ja rimpuilevana. Ikää 1 v 9 kk (vaiko jo 10..)

Ei siis saisi millään ulkoa pois. Viivana menee pukemaan, jos mainitseekin, että mennäänkö ulos. Tyttö tekee lumikakkuja ämpärillä ja lapiolla, vetää pulkkaa ja tykkää myös istua pulkassa, käydään kävelyillä, tekee lumitöitä lasten kolalla (hitti!) jne. Rakastaa rattaissa istumista sekä sisällä että ulkona (hyvä niin, äiti pääsee lenkille helposti ;) ).
 
Viihtyy, mutta ei kauaa. Hermo menee siihen, että ei pääse pystyyn yhtä ketterästi ja että ei osaakaan mennä joka paikkaan. Lämmin on kyllä aina, ei pitäisi siitäkään olla kiinni. Ollaan sitten pari kertaa päivässä muttei niin pitkää aikaa kun ennen lumia. Poika siis vuoden ja 10kk.
 
"Bellis"
Meidän 1 v 10 kk ei kovin hyvin viihdy ulkona näin talvella. Yrittää kovasti pysyä isosiskon perässä lumihangessa möyriessä mutta kun ei onnistu niin alkaa valitus. Ja jos yhtään sataa lunta naamalle tai tuulee, sama valitus alkaa jälleen. Jonkin verran tykkää kyllä työnnellä taaperokärryä, lapioida lunta ja laskea peppumäkeä lumivalleilta. Kovin pitkiä aikoja ei ole tullut vietettyä kerrallaan ulkona, vaikka isompi kyllä viihtyisi.
 
"ööö"
meillä ei tykkää muuta ku istua pulkassa. muuten seisoo paikoillaan. on sillä leluja, lapioita autoja yms. mutta ei innostu niistä ulkona. vähän jos kävelee ja kaatuu niin alkaa huutamaan. ei tykkää laskea mäkeä, kolata lunta. Ollaan sit vähän pulkkailtu. Ja kaupassa käydään kärryllä, jossa lapsi valittaa aina välillä. ulkoilun riemuja! :) ehkä se muutaman kk:n päästä on eri juttu.
 

Yhteistyössä