Mitä teidän yksi vuotiaat syö?

Hei,

Meillä kohta vuoden ikäinen poika ja kiinnostaa kuulla, mitä muut suunnilleen samanikäiset syö? Nyt on syöminen muutenkin ollu aika huonoa. Hampaita on tulossa lisää, joten johtunee ilmeisesti siitä.

Meillä syödään näin:

Herättyään rintamaitoa jä vähän myöhemmin puuroa hedelmäsoseen kera ja maitoa mukista noin 100ml.

Lounaaksi syö lihasoseen, jotain vihannesta, leipää ja juo mukista 100-130ml.

Välipalalla on vielä imettänyt ja antanut viiliä, jugurttia, hedelmää tai marjoja. Juo vielä päälle vähän vettä.

Iltaruokana on ollut lihasose, vihannesta, leipää ja juo taas mukista 100-130ml maitoa.

Iltapuuro hedelmäsoseen kera ja mukista maitoa 100ml.

Vielä ennen nukkumaan menoa olen imettänyt.

Määrät on nyt viimepäivinä olleet tosi pieniä. Soseet on pääasiassa itsetehtyjä ja niitä on normaalisti mennyt noin 1-1,5dl. Puuroa parhaimmillaan noin 2dl. Poika on ollut aika iso ikäisekseen ja mielenkiinnolla odotankin 1-v neuvolaa. =)
 
Meidän poika 1v syö näin:
aamupalalla jugurttia ja leipää+maitoa mukista
lounas lihasosepurkki+maitoa mukista
ennen päiväunia n.100ml maitoa pullosta
välipalana hed.sosetta ja näkkäriä
päivällisellä samaa ruokaa kuin me vanhemmat(varmaan saman verran kuin tuo 1v pilttipurkki)+maitoa mukista
iltapalaksi puuro 2dl+hed.sosetta siinä seassa
ennen unia vielä maitoa n.200ml

ei syö yöllä.

ja 1v mitat oli tuolla toisessa ketjussa jo, mutta laitan ne vielä tähän eli 11,2kg ja 80,3cm
 
Meillä täytti tyttö vuoden viime torstaina ja näin suunnilleen syödään:

Aamulla rahkaa tai viiliä marjojen kera tai piltti hedelmäpurkki, rahkaa ja viiliä menee vähä isompi määrä kuin pilttiä. Vettä juomaks nokkamukista.

Lounaaks samaa ruokaa kuin me tai joskus piltti purkki (siis sellanen isompi purkki). Juomaks maitoa nokkamukista. Joskus joku jälkkäri, hedelmän pala ym. tai leipää.

Välipalaks taas viiliä, rahkaa tai piltti hedelmää, juomaks vettä.

Päivällisellä samoja kuin lounaalla, vaihdellen. Juomaks maitoa.

Illalla puuroa pari desiä ja ennen nukkumaan menoa 200ml maitoa. Niin ja ennen päikkäreitä kans 200ml maitoa. Maito on kevytmaitoa. Ja näiden kaikkien lisäks tyttö maistelee meiltä vanhemmilta kaikkee mitä syödään, on kauhea pummi! Mutta noi on säännölliset syömiset päivän aikana. Ens tiistaina meillä on neuvola, saa nähdä mitkä on mitat.



 
Tyttö 1v 3vkoa syö:

aamulla 120ml maitoo, puuroa (aamunhyvää, jotain valmista tai jauheesta tehtyy) +leipää tai muumikeksiä tai kiisseliä+muroja

lounas 100ml maitoo, samaa ruokaa kuin me, itse tehty pakastimesta tai kaupan valmista

välipala rahkaa/hedelmäsosetta ja leipää/keksiä

illallinen valmisruokaa/tai samaa mitä meillä ja maitopullo

illalla puuroa kuten aamulla+maitopullo tai kiisseliä+muroja

ennen nukkumaanmenoa juo velliä 120-140ml tai maidon, joka meillä 100-120ml/kerta aina. Juo joskus tyhjäksi, joskus jää vähän

keksiä/leipää/hedelmää ruoka-aikoina muiden eväiden päälle, ei kuitenkaan joka kerralla

Oma maito loppu alle 2kk, jota siihenkin saakka osittain. Yöllä syöminen jäi jo n.3kk iässä, kun nukku 12t putkeen. Yöt muuttui kyllä myöhemmin ja joi nannii yölläkin kerran,pari. Mutta puoli vuotiaana oli jo kokonaan poissa, en jotenkin enää muista....tarkemmin...

Tyttö oli 10,5kg/n.77cm. Ja liikkuu peppukiitäen, ennen sitä ei millään konstilla, oli yli 10kk kun tuonkin keksi. Ei nouse edes istumaan, saatikka yrittäis istumasta ylös!

 
Meillä poika ja aamulla syö puuron, puolelta päivin jonkun lämpimän ruuan missä lihaa...kanaa nautaa possua tai kalaa, välipalalla jogurttia ja joskus napsii keksin :whistle: myös leipää syö silloin tällöin, illalla toinen lämmin ruoka ja illalla taas puuroa ja nukkumaan maitopullon kanssa ja sitten laitetaan pulloon vettä, eikä syö yöllä. Juo ruuan kanssa vain vettä.
 
Tyttö 13kk syö
aamulla herätessään 140-240ml maitoa, vähän myöhemmin puoli annosta puuroa (jauheesta), ja palan leipää jossa kasvirasvalevitettä, pala paprikaa tai kurkkua ja juustoa jonka neiti kuitenkin aina ottaa pois
lounas lihaa+perunaa/pastaa+vihanneksia, kotitekoista korkeintaan puolen ruokapurkillisen verran, vettä päälle, kylmää maitoa ei suostu vielä juomaan mukista
välipala hedelmäsosepurkki/hedelmää/jugurttia
maitopullo n. klo 16 aikaan
illallinen sama kuin lounas vaihdellen mutta yleensä tuplamäärä
kaurapuuro hiutaleista ennen nukkumaanmenoa
samoin meillä pummaa kaikkea mitä syömme, mutta onneksi kelpaa vielä patonki jos me syömme leivosta.. leivät ja salaatti täytyy piilottaa kunnes tyttö on syönyt jonkun verran perunaa, muuten söisi pelkästään leipää, kurkkua ja tomaattia
 
Meidän poika täyttää kohta 1 v ja syö seuraavasti; Yöllä rintaa x kertaa :/ (milloinkohan pääsemme siitä ) josta johtuen aamupuuro maittaa vasta 9-10 aikaan. Tosin pummii aamuleipääni kyllä ohimennessään :) Sitten meneekin päikyille 11 maissa kerä rintamaidon. Herättyään ei halua heti syödä jotan lounas venyy n. 14 asti, joskus pidempäänkin. Päivällistä n. klo 17 ja iltapuuro 18.30-19. Soseiden syöminen taitaa nyt loppua koska vain sotkee ja levittää mössön ympäriinsä, itse syö sormin sellaista ruokaa mitä voi eli kananpaloja tai jauhelihaa, riisiä/ pastaa/ perunaa ja jotain kasviksia, kurkkua ym. Itse syömisestä johtuen ruokamäärät aika pieniä. Mutta äidin hermot ei enää kestä taistelua joten syököön itse! Onneksi kaurapuuron saa vielä syöttää niin menee ihan kivasti. Syömistä rajoittaa jonkin verran allergiat. Pitää katsoa mitä antaa vaikka poika mielellään söisi tai ainakin maistaisi ihan mitä vain! Herkkujakin on saanut :whistle: Syömiset on sotkenut päikkäreiden jääminen yhteen, mutta eiköhän parempi rytmi vielä joskus löydy. Lisäksi imetys vie tilaa muulta ruualta mutta en voi vielä lopettaakaan koska pojalle ei sovi maito. Hyvin silti kasvaa =) Niin, samaa syö useimmiten kuin muukin perhe mutta ilman suolaa.

Miten teillä muilla jos käytte ulkona syömässä? Meidän poika ei oikein hyväksy silloin omia eväitä vaan haluaa samaa kuin muutkin. Olenkin antanut maistiaisia omasta ruuastani ja esim. leipää tai salaattivihanneksia.
 
Meillä kuopus 1v syö ihan samaa kotiruokaa, kuin isoveli 3v ja me muut. Toki tällöin ruoka ei voi olla kovin vahvasti maustettua ja suolaakin ripotellaan ruokaan tosi vähän ja me aikuiset lisäämme sitä sitten ruokaamme pöydässä.


Aamu - hedelmäsose, leipää, maitoa tai muroja ja marjoja + maito (puuro ei enää uppoa)

Lounas - kotiruokaa, keitettyjä "sormi"kasviksia + maito

Välipala - hedelmäsose, itsetehtyä kiisseliä, jugurttia tms + maito

Päivällinen - kotiruokaa + maito

Iltapala - leipää tai viiliä tai rahka marjoilla/hedelmillä + velli

Poika tänään neuvolassa ja mitat 78cm ja 10575g.
 
Meillä nuo ruokailut ei suju ihan noin "kirjaoppineesti"...
Perusruoka maistuu ja mitat sen mukaiset (77cm ja 11,5 kg 1v neuvolassa) Mut maitoa menee aterialla joko 1ml tai maksimissaan 30ml. Pullosta kyllä juo. Yhtä tuskaa tuo lasista juominen, nokkista ei suostu edes katsomaan.

Salaattia, kaalia, kurkkua, porkkanaa raakana, kurkkua, omenaa, banaania ym. ei voi pitää kädessä, kun ovat hänestä niin ällön tuntuisia. Suuhun laitettuna sylkee ne heti pois. Eli meillä ei salaattia syödä...Myös keksit on yök ja mehut. Noh, tuossa nyt ei varmaan mitään pahaa ole.

Nyt lapsonen on 1v 2kk, muuten hyvin tyytyväinen
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sonica:
Meidän poika 1v syö näin:
aamupalalla jugurttia ja leipää+maitoa mukista
lounas lihasosepurkki+maitoa mukista
ennen päiväunia n.100ml maitoa pullosta
välipalana hed.sosetta ja näkkäriä
päivällisellä samaa ruokaa kuin me vanhemmat(varmaan saman verran kuin tuo 1v pilttipurkki)+maitoa mukista
iltapalaksi puuro 2dl+hed.sosetta siinä seassa
ennen unia vielä maitoa n.200ml

ei syö yöllä.

ja 1v mitat oli tuolla toisessa ketjussa jo, mutta laitan ne vielä tähän eli 11,2kg ja 80,3cm
Väsyttää ja pitäs mennä nukkuun-> lainasin sinun kirjotusta :D

Meillä syödään aikalailla samanlaisesti, joskin määrät on 10-20% isompia ruuissa.
Ei saa rintaa ollenkaan kun mulla loppu maito ihan alussa.
Tosin pesun jälkeen kun ollaan pojan kanssa ilman vaatteita niin on pari kertaa yrittäny saada tissin suuhun :LOL:
Kevytmaitoa...
Niin ja meillä on vielä tuo yöjuonti... yritetään kyllä kovasti päästä eroon, kerran tai kaksi yöllä janojuomaa haluaa....
Meillä myös maistellaan vanhempien eväitä...
Ihan samaa leipää samoilla lisukkeilla pojalla ja äipällä, miksihän se äipän leipä onkaan niin paljo paremman makusta :D

 

Yhteistyössä