Mitä Teidän 1v2kk osaavat mm.

  • Viestiketjun aloittaja harmaa äiti
  • Ensimmäinen viesti
Tyttö kävelee tukea pitkin, ja taaperokärry on nyt in :D Hän käveli pari viikkoa sitten ihan ilman tukea pari metriä, ja sen jälkeen on ottanut muutamia askeleita. Tyttö tykkää piirtämisestä ja satujen kuuntelusta. Hän osaa leikkiä jo tosi hyvin.

Normaali päivä:
klo 6-6.30 herää itkemällä valitettavasti :'( . Heräämisen jälkeen vaihdan vaipan. seuraavaksi hän syö aamupuuron (n.1dl Eloveena hiutaleita+2dl vettä),marjasosetta sekä rasvatonta maitoa ½ lasilllista.
klo8.30-9 ulos hiekkalaatikolle.
klo10.15 tullaan sisälle.
klo10.30 päiväruoka.
Ruuan jälkeen päikkäreille. Päikkärit n. klo 11-13.30.
Päikkäreiden jälkeen välipala.
Ulkoilua klo 15-16.
Klo 17 ruoka-aika. Ruuan jälkeen sisäleikkejä. (Keskiviikkoisin ja torstaisin muskari)
klo 19 iltapesut. Sitten iltapuuro (sama Menu, kuin aamulla).
klo20 yöunille.

Tämmönen päivä meillä yleensä on.


 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.10.2006 klo 21:24 Mainiomamma kirjoitti:
Tyttö kävelee tukea pitkin, ja taaperokärry on nyt in :D Hän käveli pari viikkoa sitten ihan ilman tukea pari metriä, ja sen jälkeen on ottanut muutamia askeleita. Tyttö tykkää piirtämisestä ja satujen kuuntelusta. Hän osaa leikkiä jo tosi hyvin.

Normaali päivä:
klo 6-6.30 herää itkemällä valitettavasti :'( . Heräämisen jälkeen vaihdan vaipan. seuraavaksi hän syö aamupuuron (n.1dl Eloveena hiutaleita+2dl vettä),marjasosetta sekä rasvatonta maitoa ½ lasilllista.
klo8.30-9 ulos hiekkalaatikolle.
klo10.15 tullaan sisälle.
klo10.30 päiväruoka.
Ruuan jälkeen päikkäreille. Päikkärit n. klo 11-13.30.
Päikkäreiden jälkeen välipala.
Ulkoilua klo 15-16.
Klo 17 ruoka-aika. Ruuan jälkeen sisäleikkejä. (Keskiviikkoisin ja torstaisin muskari)
klo 19 iltapesut. Sitten iltapuuro (sama Menu, kuin aamulla).
klo20 yöunille.

Tämmönen päivä meillä yleensä on.
Ihan kuin meidän päiväohjelma prikulleen! =) Tosin meidän herra huomenna 1v 1kk....
 
Poika on 1 v ja 1 kk. On kävellyt jo useamman kuukauden, kiipeilee pelottavasti (kerran on jo jouduttu pään satuttamisen takia sairaalaan, onneksi selvittiin säikähdyksellä!!!), sanoo viitisen ymmärrettävää sanaa; äiti ymmärtää pojun "omaa kieltä" huomattavasti enemmän. Osaa lisäksi kertoa eläinten ääniä. Ruoka maistuu, mutta kököt ja soseet on oltava erikseen, jos laittaa sekaisin sylkee sattumat pois ja sanoo "kökkö". Mutta mikä parasta: lapsi on lopultakin oppinut nukkumaan!!!! Jee, tästä taidosta äiti iloitsee eniten. Aiemmin heräili yössä sen sata kertaa. Meinas loppua mehut.

Lempihommaa taitaa olla kiipeilyn ohella hakkaaminen. Hakkaa seiniä, lattiaa, päytää ja hokee "akkaa, akkaa". On kamalan kiinnostunut johdoista ym. kielletyistä jutuista. Joka päivä yrittää josko tänään saisi mennä johdoille, uunille jne. Sit raivoaa, kun ei saa.
 
meillä poika 1v1kk ja oppi kävelemään olman tukea 11kk:n iässä.. nyt juoksentelee jo kovaa vauhtia :) ulkonakin kävely sujuu jo ihan hyvin.. kaikki mitä käteensä ottaa menee vielä heti suuhun ja tuolille on nyt kova vimma kiipeillä.. meidän päivä sujuu näin..

7.30-8 heräilee
8.30 aamupuuro ja leipää
ulkoilua tai sisäleikkejä
11.00 ruokailu
11.30 päiväunille
13.30-14 heräilee
14.30 välipala
leikkiä...
16.00 ruokailu
ulkoilua, kyläilyä tms...
18.00 iltapuuro
iltapesut (kylvetään joka ilta)
18.30-19.00 sänkyyn ja saa pullosta maitoa.. nukahtaa yleensä melkein heti..
 
Meillä tyttö (just täytti 1,3 v) elelee kutakuinkin edellisten ikätovereittensa päivärytmiä, tosin nukkuu hieman lyhemmät päikkärit (1,5 t), yöllä 11 t.

Meillä "in" on kiipeily keittiön pöydälle. Jos ei laita tuoleja turva-asemiin, tyttö löytyy sieltä sata kertaa päivässä selaamassa posteja tai juomassa tyynenä mukista vettä... :whistle: Meilläkin johdot, hella ja muut kielletyt kohteet kiinnostavat hulluna, eikä tyttö usko kieltoja. Aina käymme nostamassa pois, ja kova itkuhan siitä seuraa.

Ekat sanat tulivat pari päivää sitten: äiti ja isi. Sen lisäksi tuli -pä (leipä) sekä joukko mielikuvitussanoja. Meillä tuo puhuminen ei ole ollut kovin kiinnostava juttu, vaikka loruista ja kirjojen lyhytkestoisesta pläräilystä tyttö tykkää kyllä. Toistaiseksi on kuitenkin ollut enempi liikkuvaista sorttia.

Leikeistä sen verran, että majaleikit kiinnostavat (torkkupeiton alla), samoin sohvalla loikoilevan vanhemman yli kiipeäminen ja taas laskeutuminen loppumattomana sarjana (...) sekä nyt uutena pehmolelujen paijaaminen. Aiemmin ei olllut kiinnostunut niistä ollenkaan. Sen sijaan palikoita vain heitellään, ja nuppipalapelit on liian vaikeita. Värikynillä riimustamisesta kiinnostui perhekerhossa kovasti.

Yöt ovat meilläkin rauhoittuneet kunnolla vasta tämän ikävuoden puolella, kun lopetin imetyksen kokonaan.
 
Meillä 1v3kk on kiinnostunut seuraavista
- värikynillä piirtäminen
- tornien rakentaminen palikoista
- lego quattrot
- pehmolelut
- "kahvikutsut" eli muoviastioilla leikkiminen ja nallen syöttäminen
- nappulapeli eli muovisten piikkipäisten nappuloiden pistely reikälevyyn
- musiikin kuuntelu ja mukana soittaminen rytmikapuloilla / rytmimunalla
- kirjojen selailu, etenkin läppäkirjat
- pinottavat muovikipot
- palikkalaatikko
- pallon heittely vanhemman kanssa
- yleinen häröily, juoksentelu ja paikallaan pyöriminen...

Muovitalot ja pikku-ukot, eläimet yms. eivät vielä kiinnosta (yritetty on).
 
mun tyttö lähes 1v 2kk.. kävellyt hän on jo 10kk iästä, kiipeilee kovasti ja sanoja yks päivä kirjotin ylös, niin yli 40 tulee selviä sanoja. omia vauvakirjoja kun lueskelin joskus niin ajattelin että oma äiti varmaan liioitellut tuon oman puheen kehitykseni kanssa, mutta kai se on uskottava kun oma samanlainen papupata :)
että näköjään periytyviä nuo jutut, kun tosi samaan aikaan oppinut.

meidän keskiverto päivä menee näin:

9:00 herätys (yöllä saattaa herätä kerran, pari. mutta ei aina.)
9:30 aamupala
sitten jotain ohjelmaa yleensa, mitä keksitään, ulos,kerhoon tms)
12:30 lounas
14-16 päiväunet (noin)
17:00 päivällinen
sitten taas joko tehdään jotain, kaupassa käyntiä ym. mutta ei aina
20:00 iltapala
20:30-21.00 yö unille (päiväunien pituudesta riippuen..)

nii, ja välipälankin annan, ei vaan tarkkaa aikaa..)

 
Oppi 11kk kävelemään. Kävely tosi vankkaa ja ripeää.Juokseekin jo tuhatta ja sataa :LOL: osaa pyöriä,taputtaa,varvistaa ja hypätäkkin yrittää kun iskä näyttää mallia.Kiipeää pöydille (kielletään) ja "joka paikkaan,osaa viedä esim.vaipan roskiin kun pyytää,ymmärtää tosi hyvin puhetta tuo jotain kun pyytää.Syö itse mielestäni jo hyvin tosin sotta touhuahan se vielä,mutta ruoka menee suukkiin kuitenkin.Sanoja useita äiti,iti,anna,poppa,hau,prumprum,ota,ei ja pää heivaa se päivittäin kuultu kielto ;) joka varmasti muistissa mutta jota ei tahota ain kuulla :) Mallia ottaa meinaan isukki putsas topsilla korvia yks ilta ni johan poika oli topsi purnukan wc.stä hakenut(ovi unohtunut raolleen)ja kappas kaiveli jo omia korviaan :LOL: tikku käytävässä huvitti mut hirvittikin ettei syvälle tökkää :whistle: Meillä täällä kunnon vaahteramäen EEEEMELI!
 
Herää 7.30-8
syö aamupalan heti kun yövaippa vaihdettu touhuu aamup.jälk.sisällä hetken.
9-10 ulos joka päivä satoi tai paistoi
syö lounaan 11.30-12.30
rupee päikille melkein heti ruokailun jälk.nukkuu 1-2h
välkkäri n.klo 15
lämmin ruoka 17-17.30
iltapala puol 8 ja 20.00 sängyyn riepu ja tutti ja hyvät yöt "sano eemeli"
nukkuu heräämättä kop,kop
 
neeu
meillä1,3v on kävellyt 11kk lähtien ja nyt juoksee ja kiipeilee kaikkialle. Pukee itse takin ja riisuu...yrittää pukea housuja :LOL: syö itse lusikalla ja vähän sorminkin (äiti ei saa auttaa enää) sanoja selkeitä on noin 10. Muuten höpöttelee paljon jokeltelua. Tykkää pirtää, katsella kirjoja, laittaa palikoita "muotolaatikkoon", rakentaa tornia, leikkiä nukeilla eli nukke leikkirattaissa ajelee pitkin ja välillä antaa nukelle maitoa ja syöttää.... Ymmärtää niin paljon jo puhetta että välillä itse ihan säikähtää... :LOL: Nopeaa tuntuu tämä ihmisen kehitys olevan. Sitä itse kummastelee näin esikoisen äitinä päivittäin....
 
1v2kk:n iässä käveli, juoksi muutamia askeleita, harjotteli syömään itse, kiipeili, sanoi pari sanaa.
Päivärytmi:
9.00 heräsi
12.00 ruoka
12-13 meni päiväunille (n. 2-3h)
päiväunien jälkeen välipala
18.00 ruoka
20.00 iltapala
21.00 iltamaito
22.00 nukkumaan
 
Meillä tyttö oppi kävelee 1vuotispäivän korvilla,nyt harjottelee jo juoksemista,mutta muksahduksia tulee.Sohvalle osaa kiivetä,syö itse lusikalla ja juo mukista.Tykkää myös innokkaasti väriliiduilla piirtää niin paperille kun omiin vaatteisiinkin :D
Tanssiminen kova sana nyt kun keksi cd-soittimen play nappulan,ja valitettavasti myös voluumi nappulankin...
Yrittää pukea itse päällensä ja harjottelee pottailee,on kova tyttö halaileen ja pussaileen ja vastaikään on alkanu kiinnostaa nukkeleikit kovasti,rakastaa iltasatuja ja uimista.Sellaisia sanija kun kakka kukka,kakku,ättä,iti,myömään(syömään),jano,ai-ai,auts,kissa,ankka,kwaak,kwaak harjottelee ja aika sujuvasti ne jo lausuu.

Meillä päivä suunnilleen näin.
Herätään klo7
n.klo8 aamupala
oleskelua kotosalla
klo11 ruoka
n.tunti ulkoilua
klo12-13 päiväunet n1-2.5h
klo14-15 välipala
odptellaan iskää kotiin
klo.16 ruoka
ulkoilua
kotona leikkimistä
n klo 18.30 iltapesut
klo19 iltapala
Hampaiden pesu ja iltasatu
klo19.30 nukkumaan
 
Touhotin
:wave: meillä 1v.3kk.Piirtelee ja vesivärittää.Tanssii ja laulaa ja laittaa itse levyt käyntiin.Hyppii,juoksee,varvistaa,kiipeilee mm.pöydille yms.hella ja astianpesukone on in!sekä ruoanlaitto.Itse leikkii astioillansa mm.tekee ruokaa ja tarjoilee muille,leikkii syövänsä.Kirjat kiinnostaa kovasti,legot,nukkeleikit,pikkuautot.....pyörii ympyrää ja juoksee taaksepäin.Sanoja:äiti,ikkä,auto,eika,akko(tomi traktori)että(vettä)uukku(kurkku)aaha(kyllä)äivvää(päivää)öitä,issa(pissa)kakka...
 
meillä poika 1v2kk ja herra on kävellyt 10kk iästä asti... tällähetkellä meidän päivät on yhtä eitä ja älää, kun herra kiipeilee kirjahyllyssä, keittiön pöydällä, ryövää pikkusiskonsa tutit (1kk), ja isosiskonsa lelut (2v10kk), purkaa hyllyjen ja kaappien sisällöt lattialle, koputtelee leluilla akvaariolasia ym.

Näiden kolmen kanssa yritämme ulkoilla päivittäin (ei mitään säänöllistä ulkoiluaikaa) ruoka-ajatkin ovat välillä mitä sattuu kun unirytmi ei näillä muruilla kellään ole säännöllinen. Ainoa rytmi mikä meidän päivistä löytyy on iltatouhut, mutta niissäkin on 1-2tunnin liukuma-aika...

puhetta pojalta tulee n. 5 sanan verran ja ruokailussa täytyy syöttää samalla kun poju itse lappaa ruokaa pöydälle ja lattialle... vaatteiden itse pukemista opetellaan kovasti (pipo taitaa olla ainut joka menee oikealle paikalle ja oikeinpäin)

 
Nanna28
Poju otti ekat 10 askelta 1.v-synttäripäivänä ja sit kuukauden päästä alkoi ihan kokopäiväinen kävely. Juokseekin jo vähä,pyörii ympäri,tanssii... Kattelee kirjoja ja pölpättelee omaa tarinaa samalla. Sanoja tulee tyttö ja töitä,jotakin sanoja tulee myös hieman puutteellisesti. Kiipeää tuolille,sohvalla ja kyllähäns itä vauhtia muutenkin riittää. Toi rytmi on on suurinpiirtein sama hoidossa ja kotona kans noudatetaan,mutta ei todellakaan niin minuutilleen viikonloppusin.

Päivärytmi:
klo 04.30 herätys jos mulla aamuvuoro, muuten heräillään 7-8 aikoihin
klo 9.00 maissa aamupuuro ja sit leikkiä,ulkona oleskelua..
klo 10.90-11 syödään
n.klo 12.00 Jesse menee päikkäreille
n.klo 12-14 päikkärit
sit kun herää niin jotain välipalaa
klo 16-16.30 taas syödään
klo 17-19 ulkona ollaan,käydään kylässä,leikitään....
klo 18.30-19.30 yöunille,mutta jos ei oo aikasta herätystä niin menee joskus myöhempäänkin nukkumaan meno
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.10.2006 klo 22:15 äippä kirjoitti:
meillä poika 1v1kk ja oppi kävelemään olman tukea 11kk:n iässä.. nyt juoksentelee jo kovaa vauhtia :) ulkonakin kävely sujuu jo ihan hyvin.. kaikki mitä käteensä ottaa menee vielä heti suuhun ja tuolille on nyt kova vimma kiipeillä.. meidän päivä sujuu näin..

7.30-8 heräilee
8.30 aamupuuro ja leipää
ulkoilua tai sisäleikkejä
11.00 ruokailu
11.30 päiväunille
13.30-14 heräilee
14.30 välipala
leikkiä...
16.00 ruokailu
ulkoilua, kyläilyä tms...
18.00 iltapuuro
iltapesut (kylvetään joka ilta)
18.30-19.00 sänkyyn ja saa pullosta maitoa.. nukahtaa yleensä melkein heti..
Otan tän tähän lainauksex, kun niin samanlainen ku meidän herra :). Saman ikänen, kävelee meillä opittiin vajaa 11-kuisena, nyt tosiaan jo juostaan, ulkonakin. Sanoja ei kyllä vielä oikein tuu, kakkaa hokee joka asiaan, ja koirille huutelee kukkuu :D.

Kaikki kielletty kiinnostaa ja kun kielletään niin kattoo ja nauraa ja jatkaa kiellettyä hommaansa.

Päivän rytmi menee muuten aika samoin ku lainatussa tekstissä, mutta iltapäivä:
13-14 herää päikkäreiltä, sisäleikkejä
14.30 välipala, sisäleikkejä
15.30-16.40 ulkoilu (puistossa/kauppareissu)
17 päivällinen, sisäleikkejä
19 iltapuuro, suihku sen jälkeen
20 maitopullo ja sänkyyn, nukahtaa itekseen
 
Meillä opittiin kävelemään kunnolla 9kk iässä. Nyt neiti on 1v1kk ja juokseminen on kivaa. Kamala kiipelyvimma menossa. On kiivennyt jo keittiönpöydälle istumaan ja sohvan kautta ikkunalaudalle.
Kirjoja lukee kaiket päivät. :)

8.30 herää ja aamupala
11.00 lämmin ruoka
12.30 päiväunet (1½-2 h)
14.00 välipala
16.00 lämmin ruoka
18.45 iltapala
19.20 nukkumaan
 

Yhteistyössä