Mitä tehdä, kannattaisiko koirasta luopua??

Käytin poikaani (5kk) tänään allergiatesteissä maitoallergia epäilyn takia ja maidolle ei ollut vaikka lääkäri sitä edelleen epäilee.. Mutta kauheana yllätyksenä lapsi olikin lievästi koiralle allerginen ja perheessämme sattuu olemaan on koira!!mitään oireita en ollut huomannut paitsi nyt että joskus kyllä saattaa silmiä hieroa..Lääkäri sanoi että koirasta ei tarvitsisi ainakaan heti luopua koska arvot oli siinä rajoilla mutta suoranaista kontaktia koiran kanssa kannattaisi välttää..Itse kyllä mietin että pitäisikö antaa koira vaan pois ettei pahenisi?! Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Onko allergia pahentunut/parantunu kun eläin silti pidetty perheessä?
 
Meillä kaksi koiraa, tai no toinen meni hoitoon vanhemmilleni. Toinen on ulkokoira. Meillä nimittäin tyttö (6kk) allergiatestien mukaan pahasti koiralle-allerginen. Me annetaan tilanteen nyt rauhoittua ja sitten kokeilemme koiraa taas pitää kotona. Tytöllä paha maitoallergia, vaikka testit näyttivät toista. Koira-allergia tuli myös meille yllätyksenä. Meillä oli ehoton että sisäkoiran täytyy lähteä, mutta teidän tilanteessa MINÄ yrittäisin pitää koiraa ja lasta saman katon alla. Pyrkisin välttämään tuota suoraa kontaktia ja makuuhuoneesta tekisin koira vapaan.
 
upa
Allergiatestit 5kk ikäisellä ei ole luotettavia. Altistus on luotettava mittari. Meilläkin verikoe ei näyttänyt maitoallergiaa, vaikka selkeästi maidolle allerginen. Jos ei tule koirasta oireita ei se sille allerginen ole. Imurointi usein ja muutenkin siisti kämppä parantaa tilannetta. Tarkkailkaa tilannetta, älä anna koiran nuolla lapsen kasvoja tai ylipäätänsä mitään. Joissain tapauksissa allergian aiheuttaa koiran sylki.
 

Yhteistyössä