Mitä suunnitelmissa tehä pihallenne tänä kesänä?

Me teetetään terassille katto, ihanaa! Laitan terassin sitte oikein ihanaksi.
Muuta en takapihalle tee, sen olen luvannut itelleni.
Etupiha tasotetaan, en tiiä vielä laitetaanko nurmikko vai annetaanko olla hiekkana vielä tää kesä että nähään painuuko se miten.
Pensaita tai jotain pieniä puita laitan pihan "näkösuojaksi".

Siinä tälle kesälle; liikaa ei uskalla luvata ettei aika/into lopu kesken...
(No tietty kasvimaa pitäis uusia: tarttis rakentaa kasvulavat ja parantaa pensaiden kasvualustat ja uusia mansikat.......)

Ihana kesä! :flower:
 
Meillä ei ole suunnitelmia tälle kesälle. Tai ehkä loppukesästä viimein ne pari omenapuuta istutettaisiin, mikäli oikein ymmärsin se olisi paras aika. Kertokaa jos olen väärässä :) Lasten puumaja purettiin jo vappuviikonloppuna, se pihan ylpeys ja rumistus :D
 
Me ootetaan että nurmikot alkais kunnolla kasvamaan.Muutamia puita istutettiin viime viikonloppuna takapihalle.Suunnitelmissa olisi että asfaltoidaan kulkuväylät etupihalta,etupihalle tehtäisiin iso kukkapenkki,ehkä suihkulähde,liittymään muurattaisiin ja rapattaisiin pilarit ja roskisikatos tarvisi tehdä.Onhan tässä kaikenlaista mielessä.. =)
 
w
laajennetaan terassi reiluun sataan neliöön, yhteen kulmaan lasiseinäinen huvimaja,jossa infrapunalämmittimet, ja sitten ollaan muka onnellisia, kuten naapurimme, jossa avioliitto vetelee viimeisiään.
 
Perushommat tietenkin. Mutta viime kesänä muutettu tähän, eikä mitään ehditty tehdä...nyt olis edessä:
- terassin laajennus
- pihakivetyksen latominen (nimenomaan, tuosta noin vaan ladotaan :))
- muutaman puskan istutus (muutama tuija ollaankin maahan pistetty)
- monivuotisia kukkia uusiin kukkapenkkeihin
- koristekirsikkapuu
- perinteiset kesäkukat kippoihin

Ja haaveena (ei varaa) terassin lasitus :heart: Voi kun ois sen verran ylimäärästä... :D
 
meillä nuo katetut terassit ja perusterssit on tehtynä. Viime kesänä saatiin myös nurtsi kasvamaan. Nyt oli vuorossa jotain puuta istutella aidanteeksi (kun vaan tajuais näistä jotain) eli hakea näkösuojaa. Jos vaikka muutaman kukan sais johonki..edes terssille saviruukkuihin niin sitä olis taas hyväjatkaa seuraavan kesänä.
 
Oi että ku oiski varaa palkata joku suunnitteleen piha oikein viimisen päälle! :p

Tuo terassin lasitus ois kyllä mullaki haaveena, mut siihen ei oo kyllä nyt varaa. Täytyy jättää muhimaan...
ku nyt saadaan tuo katto niin seki antaa jo paljon lisäkäyttöä terassille! :)
 
Viime kesänä onneksi saatiin piha/puutarha tehtyä (kun saatiin talo valmiiksi ja tätä lääniä tässä on ihan riittävästi ja samoin tekemistä kun ihan metsärinteeseen muutettiin) Pääasiassa siis katsotaan mitä saatiin viime keväänä/kesänä/syksynä tehtyä ja näyttääkö siltä miltä toivotaan =) (tyyliin lähteekö kasvit kasvamaan jne)

Silti vielä pitäisi/olisi kiva saada tehtyä kasvimaa tuonne ylös, istuttaa muutamia kesäkukkia, hankkia kirsikkapuita ja päärynäpuu, mahdollisesti tehdä kasveista aita tuonne yhteen kulmaan, jotten pallot karkaa aina alas, eli sitten istutetaan todennäköisesti monta kymmentä aroniaa... Sellaisia suunnitelmia, jotenkin kun kaikkia ihania puutarha ja kukkakuvia katselee niin aina sormet syyhyää mitä kaikkea haluaisi. Täytyy vaan koitaa löytää jostain aikaa hoitaa kaikkia pihan kasveja ja systeemejä...
 
Mä istutin elämäni ekan kerran jotain maahan-ruusuja laiton.Sitten ostin 3 isoa kivestä valettua ruukkua tuohon etupihalle ,yhden kaksikerroksisen kivivaletun ison ruukun takapihalle...niihin tarttis jotain kesäkukkaa kakesiä?:)
 
Kalustohuolto on ensimmäinen juttu eli ruohonlerikkureihin pitää vaihtaa öljyt. Lisäksi ajoleikkurin leikkuuyksikköön pitäisi vaihtaa laakerit ja stefat.

Kaikkea hommaa kyllä riittää:

- Katon maalaus.

- Roskakatoksen tekeminen.

- Leikkimökki pitäisi rakentaa.

- Tarttis tehrä isompi keinu lapsille (2-3 kiikkua).

- Pihalla on noin 10 metrin pituinen ja metrin korkea pengerrys joka on tarkoitus purkaa ja loiventaa mäeksi ja muuttaa nurmikoksi. Hommaan tarvitsee vuokrata minikaivuri.

- Pengerryksen purkuhommasta jääneellä maa-aineksella muotoillaan muuta piha-aluetta.

- Noin miljoona muuta pikku hommaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Africa:
Mä istutin elämäni ekan kerran jotain maahan-ruusuja laiton.Sitten ostin 3 isoa kivestä valettua ruukkua tuohon etupihalle ,yhden kaksikerroksisen kivivaletun ison ruukun takapihalle...niihin tarttis jotain kesäkukkaa kakesiä?:)
Mitenkähän kiveä valetaan?
 
omakotiasuja
puukasa siirretään toiselle puolelle pihaa ja tilalle siirretään leikkimökki. leikkimökille rakennetaan terassi, ympärysmaat pengerretään kivillä ja tehdään istutukset. marjapuskia siirretään fiksumpiin paikkoihin. autotallin rakennusta jatketaan. tuosta jos puoletkin saa tehdyksi niin hyvä on. etupihan kiveykset ja parkkipaikan asvaltointi taitaa taas lykkääntyä seuraavalle vuodelle.
 

Yhteistyössä