Mitä säilytätte kodinhoitohuoneessa??

Tarviiko olla paljon kaappeja vai selviääkö vähemmälläkin? Mietin ettei tule ajan kuluessa "rojuhuonetta" jos liikaa kaappeja mihin tavaroita säilöä. Kertokaa omia kommentteja kenellä on semmoinen ihanuus kuin kodinhoitohuone!!!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.04.2007 klo 16:33 vieras kirjoitti:
Tarviiko olla paljon kaappeja vai selviääkö vähemmälläkin? Mietin ettei tule ajan kuluessa "rojuhuonetta" jos liikaa kaappeja mihin tavaroita säilöä. Kertokaa omia kommentteja kenellä on semmoinen ihanuus kuin kodinhoitohuone!!!
Meillä on. Aivan ihanan tilava, mahtuu mm. rattaat, kaksi telinettä pyykkiä kuivumaan, eikä vieläkään ole nyrkillä isketyn täysi,vaan pääsee kulkemaan läpi, siis takaterassille. Pystykaappeja on neljä ja pienempiä ns. liinavaatekaappeja 3..siis sellaisia puolet pystykaapista- mallia. Ja sitä tavaran määrää...jos olette yhtään hamsteriluonteisia, eli siis säästätte vaikka mitä, niin sitä sitten vaan kertyy kaappeihin.... =)
 
meillä kodinhoitohuoneessa 2 matalaa kaappia(sis. 4 likapyykkikoria), "allaskaappi", laatikosto, 2 korkeaa kaappia, 4 yläkaappia

kaapeissa on pyyhkeet, laudeliinat, lakanat, verhot, vieras-peitot/ tyynyt...
silitystarvikkeet, kuivaustel.

(vaatehuonetta ei ole ja makkareiden kaapeissa vaatteet/ lelut)

<br><br>
 
mie
Meillä 3 korkeaa kaappia, yksi niistä siivouskaappi jossa mm.keskuspölynimurinletku, pesuaineet ja vehkeet jne.Toisessa 2 isoa pyykkikoria.Kolmannessa liinavaatteet.Näiden yläkaapeissa verhot ja lasten liinavaatteet.
Sit on taso ikkunan alla jossa esim.mankeli, tilaa ompelukoneelle..
tason alla myös pieni puuvarasto, takkaa ja saunan uunia varten.Ja kaksi matalaa kaappia joissa, ompelutarvikkeet, keittiönpyyhkeet ja minun lahjajemmalaatikko, lasten kaverisynttäreitä varten..
Sit on toisella seinustalla pyykkikone ja kuivuri.
Tilasta pääsee ulos esim.pyykkitelineelle ja tamppaustelineelle.Ja vilvotteleemaan kesken löylyjen.
Ja myös saunaan meno kodinhoitohuonesta.
Tämän ihanuuden sain viime syksynä kun talokaupat menimme tekemään.
Suunnittelen ns. kuraeteistä samaan tilaan tällä hetkellä...
 
Meillä näin: 2 isoa kaappia joista toinen siivouskomero ja toinen liinavaatekaappi (syvät korihyllyt). Niiden lisäksi on toisella puolella 4 ylä- ja neljä alakaappia sekä 2 laatikkoa, yläkaapeissa tyynyliinoja, käsipyyhkeitä, lääkkeet ja työkaluja. Alakaapeissa mm. luistimet ja rullaluistimet, ulkoleluja (meillä pääsee khh:sta suoraan pihalle), kylpypyyhkeet... Toinen laatikko pitää sisällään silityslaudan, toisessa laskut ym. tärkeitä papereita. Toisella puolella 2 alakaappia ja 1 leveä yläkaappi sekä pesukone ja mankeli. Toinen alakaapeista pitää sisällään likapyykin (vaaleat ja tummat omissa koreissaan) ja toinen puhtaan, viikkausta/silittämistä odottavan pyykin. Yläkaapissa pääasiassa pesuaineita. Lisäksi löytyy tilaa 2lle kuivaustelineelle, tarvittaessa rattaille (normaalisti pihavarastossa, mutta esim. talvella lämpimämässä sisällä) ja kurapisteelle sekä reilusti pöytätilaa mm. pyykin viikkausta varten.
 
Meillä neljän korin korkea likapyykkikaappi (lapsetkin osaa laittaa vaaleat ja tummat erilleen, minä erottelen 60 ja 40). Yhtäiso korkeakaappi myös vetokorien kanssa, jossa jokaiselle perheenjäsenelle ome kori, johon äiti pyykit viikkaa. Kaikki saa itse huoltaa ja käydä hakemassa kaappeihin omansa. Loistava idea!!!!
Sitten on pyykkikone- ja kuivausrumpu päällekäin. Harrastevaatteille kaksi puolikasta kaappia, pesuaineille allaskaappi ja yksi yläkaappi, krääsälle kaksi yläkaappia, ompelu ja silitystarvikkeille yksi alakaappi ja pesuvehkeille istumapenkin alla kaksi vedettävää. Pyyhkeille yksi kaappi.
Lisäksi taso ja Oskarinoksat. Silityslauta vedettävänä.
Jos olisi ollut enemmän tilaa olisi halunnut kaikki pyyhkeet ja lakanat myös tänne ja urheiluvaatteille enemmän koreja. Myös erillinen roikutustila puhtaille vaatteille ja hikitamineille olisi tarpeen.

Tilasta pääsee saunaan ja ulos sekä vessaan. Ihana olisi, jos vaikka vaatehuone ihan vieressä, että sinnekin pääsisi suoraan tai mitäpä jos tila olisikin niin iso, että kaikki vaatteet voisi säilyttää siellä?
 
Kodinhoitohuoneesta siis..Jos nyt saisin valita uudelleen talomme koon ja erityisesti kodinhoitohuoneen koon, olisi se huomattavasti isompi. Meillä iso perhe, joten vaatetta,urheilutavaraa ym.riittää. Ja kaikki kerääntyy kodinhoitohuoneen lattialle. On monoja,luistimia, koiranruokasäkkejä, korjattavat vaatteet, urheilukassit, puunkantoteline, harja ja rikkalapio ym ym. Hoh hoijaa!
Uuteen kodinhoitohuoneeseen laittaisin kaikille omat vaatekaapit..olisi paljon helpompaa lajitella ne kaappeihin suoraan rummusta, kuin kannella sit pinoja eri huoneisiin ympäri taloa. Korkeita kaappeja, joissa isoja koreja monoille, luistimille ym. Ja liinavaatteille ja pyyhkeille omat kaapit. Pitkä pöytätaso, johon saisi jättää ompelukoneen, eikä survoa sitä aina kaappiin (vois tulla korjattua vaatteetkin nopeammin)..mitäköhän vielä..ja ulos vedettävää silityslautaa en laittaisi enää..tavallinen lauta kätevämpi ja saa mihin vain. No, tässä ainaskin aluksi mun ajatuksia TOIMIVASTA kodinhoitohuoneesta. ;)
 
Meillä on kodinhoitohuoneessa yksi ulkotyövaatekaappi, siivousvälinekaappi, lääkekaappi, lahja/käsityötarvikekaappi, yksi kaappi joka sisältää kukkavaasit/kynttilänjalat ym.... joita ei halua pitää koko ajan esillä, pyykkikaappi, silitys/korjattavat kaappi, pesuainekaappi allaskaapissa on kukkaruukut, silitystarvikket myöskin sieltä löytyy, laatikostosta vähän työkaluja ja pikkutarvikkeita, kaapit ovat siistissä järjestyksessä... niiin ja yhdessä kaapissa on kierrätyspaperi/metalli/lasi pullonpalautuspullot sitten siellä kuivatetaan ulkovaatteita oskarin oksalla ja säilytetään rattaita 2x pakastinkaappikin sinne vielä mahtuu. Puhdas pyykki kuivatetaan muualla, mutta viikataan ja silitetään (jos silitetään : ) ) kodinhoitohuoneessa.

Niin ja kurapiste löytyy myös sekä uloskäynti sekä ovi pesuhuoneeseen ja keittiöön.<br><br>
 

Yhteistyössä