Mitä saa rangaistukseksi, kun myöhästyy armeijasta lomilta palatessa?

Mitä veikkaat mieheni saavan rangaistukseksi, seurauksena armeijasta myöhästymisestä?

  • Seuraavat lomat (eli juhannus) palaa.

    Ääniä: 3 100,0%
  • Paritkin seuraavat lomat palaa.

    Ääniä: 1 33,3%
  • Päivästä muutamaan päivään poistumiskieltoa.

    Ääniä: 1 33,3%
  • Ainakin viikko poistumiskieltoa.

    Ääniä: 2 66,7%
  • Enemmän kuin viikko poistumiskieltoa.

    Ääniä: 1 33,3%
  • Uskon, että selviää huomautuksella tai varoituksella.

    Ääniä: 1 33,3%
  • Aika paha juttu, voi tulla useamman viikon poistumiskielto.

    Ääniä: 1 33,3%
  • Muu rangaistus. Mikä?

    Ääniä: 1 33,3%

  • Äänestäjiä yhteensä
    3
  • Kysely suljettu .
Mieheni myöhästyi sunnuntaina junasta, kun oli palaamassa armeijan vklp-lomilta. Seuraava juna lähti vasta useiden tuntien päästä, joten mieheni myöhästyi armeijasta kaikenkaikkiaan 8 tuntia.

Juhannus olisi tulossa, mökki ja kaikki valmiiksi varattuna ja maksettuna.. Tässä nyt sitten arvuuttelen, että miten käy huomisessa esitutkinassa, jonka jälkeen heti tulee päätös rangaistuksesta.. Eli mitä veikkaatte, että mieheni saa rangaistukseksi?
 
[QUOTE="vieras";28602157]:( No huonolla tuurilla se Juhannus menee piloille[/QUOTE]

Sitä minäkin pelkään. :( Tosin se ylempi arvoinen herra (joka tekee päätöksen rangaistuksesta) oli kyllä sanonut miehelleni, että hän katsoo lieventävänä tekijänä sen, että mieheni soitti samantien juna-asemalta hänelle, ja kertoi itse rehellisesti mokanneensa.
 
[QUOTE="vieras";28602184]Ei pääse lomille koko loppuaikana :([/QUOTE]

Tämän tarkoitus kai oli paihoittaa mieleni, ja saada minut jonkinlaisen "pakokauhun" valtaan? :) Harmi ettei pikku suunnitelmasi tuottanut tulosta, tuollainen rangaistus kun ei tällaisessa asiassa ole mahdollinen ;)
 
ex-kapiainen
Tuollaisille vässyköille annetaan yleensä sukkasaippuaa. Älä siis ihmettele jos miehesi noin kuukauden päästä (koska aiemmin ei pääse) tulee mustelmilla kotiin.
 
"isipappa"
Itse aikanaan myöhästyin iltavapailta vartin. Muistaakseni kolme päivää poistumiskieltoa.

Armeijassa on urheilu- ja juoppohullujen lisäksi töissä myös ihmisiä. Jos komppanianpäällikkö sattuu kuulumaan jälkimmäiseen joukkoon, niin maksimissaan viikko poistumiskieltoa.
 
"isipappa"
tulee pekkaa niin että seuraavat lomat palaa
Ajat ovat muuttuneet. Vielä -87 kun itse kävin, niin sieltä oli toisinaan ongelmia päästä lomille. Kaverin poika kun taannoin kävi, niin kaverin kanssa ihmettelimme, että poika oli jokseenkin joka viikonloppu kotona. Säästävät sillä, että passittavat pojat viikonlopuiksi kotiin syömään. Eli eivät ota juhannukseksi ylimääräistä suuta ruokittavaksi.
 
rop
[QUOTE="isipappa";28602302] Eli eivät ota juhannukseksi ylimääräistä suuta ruokittavaksi.[/QUOTE]

Mutta juhannukseksi sovittu päivystäjä voi saada sen vkl:n vapaaksi...
 
"isipappa"
[QUOTE="vieras";28602385]Näin oli ainakin silloin joskus meillä: pekkaa tuli niin paljon että seuraava loma paloi.

Nykyään tosin saattaa olla toisin, saimmehan eilen lukea koksun saaneen 20 päiväsakkoa mortin punkan räjäyttämisestä ja mielen pahoittamisesta...[/QUOTE]

Eipäs kun rangaistus tuli siitä, että koksu ei komentanut muita tupalaisia suojautumaan ennen kuin räjäytti punkan. Ei saa räjäyttää punkkaa, ennenkuin muut ovat maastoutuneet.
 
"vieras"
[QUOTE="isipappa";28602405]Eipäs kun rangaistus tuli siitä, että koksu ei komentanut muita tupalaisia suojautumaan ennen kuin räjäytti punkan. Ei saa räjäyttää punkkaa, ennenkuin muut ovat maastoutuneet.[/QUOTE]

:D
 
Noniin... Esituntkinta on nyt sitten tehty, ja mieheni on tänään saanut päätöksen rangaistuksestaan.

Hän sai 3 vuorokautta poistumiskieltoa. Ei siis pääse iltavapaille. Ja koska tuleva viikonloppu olisi jokatapauksessa koko poppoolla kiinnioloa, niin tämä 3 päivän poistumiskielto ei käytännössä vaikuta mihinkään muuhun kuin hänen iltavapaisiinsa, jolloin ei saa poistua armeijan alueelta. (tosin hän ei sieltä yleensäkkään ruukaa iltaisin missään käydä)

Tosi vähällä siis päästiin, huh! :)
 
vierailija
Vuosien vanha ketju ja tähän on jo vastattukin ja tilannekkin ajat sitten selvinnyt, mutta vastaan kuitenkin.

Poistumiskieltoa voi tulla enintään 10 vuorokautta yksikön päällikön toimesta ja enintään 11-15 vuorokautta joukkoyksikön päällikön toimesta. Mikään viikkojen pituinen poistumiskielto ei ole tuollaisessa edes siis mitenkään mahdollinen. Jos palvelus on niin lopussa, että poistumiskielto ei ehdi loppua ennen kotiutumista, niin silloin jäljelle jäänyt poistumiskielto muuttuu sakoiksi, mutta kotiutuminen ei siis myöhästy.

Poikkeus näihin on aresti, jota voidaan määrätä enintään 30 vuorokautta ja se pitää istua loppuun, vaikka olisi kotiutuminen tulossa. Mutta sen voi määrätä vain varuskunnan komentaja ja siihen pitää olla vähän isompi rike alla kuin lomilta myöhästyminen.
 

Yhteistyössä