Mitä raskausajan sokerirasituskokeessa tehdään?

  • Viestiketjun aloittaja kyselee
  • Ensimmäinen viesti
kyselee
Edellinen vauva oli niin iso syntyessään että nyt uudessa raskaudessa joudun kyseiseen kokeeseen. Kertokaa mitä siellä tehdään, ultrataanko, lääkärikäyntiä vai pelkkä labrakäynti?
 
Mulla ainaki pelkkä labrakäynti n.rv26. Ravinnotta piti olla 12h. Eka mitattiin paastosokeri ja sitte piti juua se litku..yäk :( Sitte sokerit mitattiin tunnin päästä siitä litkusta ja vielä kahen tunnin päästä. Vähä tuli huono olo. Tsemppiä rasitukseen :)
 
"vieras"
Otetaan verikoe tullessa, juot makeaa litkua, menet istumaan tunniksi, otetaan verikoe ja menet taas tunniksi istumaan ja taas otetaan verikoe. Sokerirasitus on tehty.
 
"heh"
[QUOTE="aapee";24514084]Missä te olette sen ajan viettänyt kun olette odotelleet aina uutta verikoetta? [/QUOTE]

Ihan siinä labran odotustilassa. Pitää pysyä paikallaan että tulos on luotettava eli juuri kauemmas ei voi mennä. Lukemista mukaan tai ristikkolehti jos ei jaksa niitä naistenlehtiä selailla tuntitolkulla. Kun meinasi paha olo iskeä niin tarjosivat kyllä makuupaikkaakin sieltä labran sisältä mutta onneksi meni ohi.
 
kökköliini
[QUOTE="aapee";24514084]Missä te olette sen ajan viettänyt kun olette odotelleet aina uutta verikoetta? Ja kiitos tsempeistä :)[/QUOTE]

mulle ainakin sanottiin suoraan että labran odotusaulasta ei saa poistua kuin vessaan joka on samassa aulassa. koska jos tulee huono olo, pyörtyy tmv niin on apulähellä ja labrassa ne tietää mistä johtuu. muualla ei olisi tietoa että olet juuri juonu sen litkun
 
IhanaValo
Mie jouduin molemmissa raskauksissa tuohon kokeeseen, ei se litku mitään herkkua ole mut kyllä se menee kun ottaa ihan rauhallisesti. Miun piti sanoa sitä juodessa että menee hetki, ja oottelivat kyl.
Sit kysyivät myös että haluanko pitkälleen oottelemaan mut onneks olo pysyi suht hyvänä että istuskelin sit siellä aulassa.

Tsemppiä!
 
Saraldo
Ja yks mikä pitäisi muistaa siinä aulassa odotellessa, että kokeen aikana ei saa syödä eikä juoda mitään, ei edes purkkaa. Se kuulostaa ihan itsestäänselvältä asialta, mutta ei se aina ole. Yhdellä potilaallani meinasi kerran mennä koe pieleen purkan takia. Satuin juuri huomaamaan, että kaivaa laukustaan purkkaa siinä istuessaan ja sain viime hetkellä estettyä sen. Sen jälkeen olen muistanut sanoa, että kokeen aikana ei sitten syödä eikä juoda mitään.
 

Yhteistyössä