Mitä puette vauvoillenne päälle tällä hetkellä?

Niin, mitäs puetaan teidän muksuille päälle? Joko joku käyttää toppahaalaria?
Toki se riippuu paikkakuntien säätiloista mut näin yleisesti kyselen että mitä on vauvoillanne päällä ulkona ollessa.
 
Meillä on tytöllä 2½kk päällä vaunuissa body, sukkikset, kypärähattu, paksumpi pipo, topparukkaset, villasukat ja toppahaalari. On sisälle tullessa sopivan lämpönen, ei hikinen eikä kylmä. Nyt täällä +4.
 
Meillä on pojalla body, housut, sukat, välikausihaalari (vai mikä se nyt on), kypärähattu, reiman hattu ja toppatöppöset ja rukkaset. Plussan puolella ollaan täällä, Eilen kokeilin pihalla ekaa kertaa toppahaalaria toisilla päikkäreillä niin poika nous hiki päässä..
 
Kaikilla silkkivillakerrastot alimmaisena,collegevaatteet ja vk-puvut,vuorelliset coret laittoi esikko kouluun tänään.Silkkikypärämyssyt ja toistaiseksi vuorittomat pipot,pian varmaan siirryttävä,villakypärämyssyihin ja järeämpiin pipoihin.Vk-käsineet.
 
Mä oon niin laiska että ennemmin puen jo toppahaalarin ku alan laittaan kerroksia. Eli body+puolipotkarit ja päässä ohut kypärämyssy (ja huppu tietenkin) ja siihen haalari. Jaloissa villasukat ja käsissä ohuet villahanskat joiden päällä puuvillahanskat. Mitään vilttiä en laita päälle.
(ja meillä ollut nyt nollassa tai pari astetta plussalla)

Isompi meillä kyllä on sit vielä välikausipuvussa (fleecehaalari sisävaatekerran päällä ), mut kyllä mä puistossa oon kattonut et moni on jo isommanki pukenut toppaan ettei tartte väliin laittaa mitään. Mut kukin tavallaan.
 
Body+sukkikset (=sisävaatetus) siihen päälle joko collariasu tai ohut villahaalari ja toppapuku. Lapaset+vk-hanskat, villasukat ja talvikengät, kypärämyssy ja fleecepipo, toppahaalari.
Tyttö 9kk ja varsinainen vilukissa =) Avorattaissa ulkona istuksii, ei vaunuissa.
 
sisävaatteet+toppapuku ja makuupussissa(taljan päällä) kun nukkuu ja ei ole yhtään liikaa.etelä-suomessa asutaan.niin ja käsissä ja jaloissa toppatöppöset ja päässä paksumpi hattu.

jos istuis avovaunuissa niin laittaisin alle vielä toisen vaatekerran.

itse en halua pukea montaa kerrosta ja siksi esikoinenkin käyttää jo toppista ulkoillessa.näin alle ei tarvi kun yksinkertaiset sisävaatteet.
 
Pojalla (10kk) on ollu nyt ulkoillessa päällä body+sukkahousut+äp:n toppahaalari TAI villahaalari+ohut vk-haalari. Jaloissa&käsissä äp:n toppatumput, päässä kypärähattu+puuvillahattu+huppu.

(äp:n haalaria käytetään vaunulenkeillä, ja esim. tänään oli kaupungilla se päällä, tuota villahaalari+vk-haalari yhdistelmää leikkipuistossa.)
 
Jos nukkuu ulkona/ulkoillaan vaunuissa niin body+housut+sukat ja silkkimyssy, äp-toppahaalari ja töppöset sekä puuvillatumput. Jaloilla voi olla ohut fleecepeitto.

Jos annetaan tutustua esim. hiekkalaatikolla tai takapihalla maahan, niin sisävaatteiden lisäksi puen sukkikset, kengät ja kunnon paidan/hupparin bodyn päälle, sekä Jonathanin vedenpitävän vk-puvun. Pipona on yleensä paksumpi lakki, joka menee korville.

Tyttö ylihuomenna 9kk.
 
SEE
Sisävaatteet, ohut fleecepuku, rattaisiin toppapussiin, jaloissa ja käsissä äp-pakkauksen toppatumput ja töppöset, päässä paksu kypärämyssy, ja eteläsuomessa ollaan. usein poika hikinen kun herää....
 
Huom! Riippuu myös lapsesta ei vain säätilasta. Meillä "lämminverinen" tyttö kohta 6kk, jolle toppahaalaria eilen kokeilin vaunulenkillä, kun aamulla +2 ja kylmä tuuli ja tyttö oli ihan hiessä. Siis body+puolipotkarit, villasukat+ -lapaset, kypärämyssy+pvpipo ja sit toppapuku (tosin fleecevuorinen). Aivan liikaa. Vaunuissa ei erillistä peittoa/makuupussia vain vaunun peite.
Neuvolassa joskus kysyin vaatetusasiaa, et mitä sit päälle, kun kylmät alkaa, niin täti sanoi, että kokeilemalla selviää, kun jokainen mukula erilainen. =)
 
Me ostettiin eisbärchenin lämpöpussi.. Poikanen (5kk) sinne ja päässä Ruskovillan kypärämyssy ja jaloissa töppöset. Ei muuta, normaalit sisävaatteet vain, ja aivan lämpöinen poika sieltä poiskin tulee :). Aivan loistava tuo pussukka, kaupoissa kätevä avata ettei tule aivan kuuma. Suosittelen !
 
SEE
Alkuperäinen kirjoittaja Puliina:
Me ostettiin eisbärchenin lämpöpussi.. Poikanen (5kk) sinne ja päässä Ruskovillan kypärämyssy ja jaloissa töppöset. Ei muuta, normaalit sisävaatteet vain, ja aivan lämpöinen poika sieltä poiskin tulee :). Aivan loistava tuo pussukka, kaupoissa kätevä avata ettei tule aivan kuuma. Suosittelen !
Meillä tuo sama, oon laittanut sisävaatteiden lisäksi ohuen fleecepuvun kun en ole ilman uskaltanut laittaa, välillä kyllä tuntuu että ollut liikaa, ehkä nyt uskallan kokeilla ilman kun teillä toiminut!
 
meillä (viikkoa vaille 3kk tyttö) päällä sisävaatteet eli alusbody ja sukkikset, päällyshousut ja paita, tumput (käsissä ja jaloissa) neulottu lakki ja tuollainen teddyhaalari, makuupussissa vaunuissa. Ihan soppeli on ollut, nukkuu ulkona n.4h parhaimmillaan.
 
Meillä sisävaattee body+housut ja sukat joskus huppari. Ulos laita toppapuvun(aikast kevyt) tumput, sukat ja myssyn. Sit makupusiin ja sinne fleeshuopa ja vaunun päällinen et aikast pussukas on ei tuu kylmä. Asutaan tääl ihan eteläsuomes.
 
Säästä ja touhuista riippuen joko a) sisävaatteet (body ja potkuhousut/sukkikset tai collarit ja sukat), villapuku/veluurihousut ja -takki ja välikausipuku, lapaset, toppatöppöset, pipo b) sisävaatteet, fleecepuku ja -töppöset, lapaset, pipo ja makuupussi kiinni vyötärölle saakka c) sisävaatteet, välikausitakki ja -housut, pipo, toppa-/fleecetöppöset, lapaset. Joskus puen myös kypärämyssyn ja joskus on rattaissa päälla enemmän peitettä. Säät vaihtelevat täällä Helsingissä; välillä on plussaa kymmenen ja välillä nollassa. Vauva on 9kk.
 
Meillä sisävaatteiden päälle (eli body,housut,sukat) puen ulos polarn o pyretin välikausi takin ja housut. lampaanvillasta tehdyt tumput, töppöset ja lakin. Näin tarkenee aivan erinomaisesti. vaunuissa lampaantalja alla ja jalkapeitto. Tuo lampaanvilla lakki on aivan ehdoton ku neiti tuntuu hikoilevan het päästä ja sit ei kestä yhtää jos kuuma... lakki on hyvin hengittävä, ainut miinus puoli on se et vauva raukan pää haisee ihan lampaalle =)

Kylmemmille keleille meillä on äp-toppapuku ja sitten vielä vettä eristävä, tuulenpitävä polarn o pyretin fleecehaalari. Neito täyttää siis pian 7kk.

Muutenkin po.p:n vaatteet ovat hintansa väärti! aivan ihastuttavia, laadukkaita tuotteita varpaista päähän =)
 

Yhteistyössä