mitä ohjeita olette saaneet pakastemarjojen syönnistä odotusaikana?

Alkuperäinen kirjoittaja cockeri:
minäkään en ole saanut mitään ohjeita. netistä löytyy kuitenkin kahta tietoa 1. listeriavaara, 2. norovaara...

kumpi on oikein vai kumpikaan?! :attn:
Hei,
kirjoitinkin jo tuohon toiseen pinoon mutta missä siis lukee listeriavaarasta?

Ymmärrän, että näin raskaana ollessa sitä saattaa asiat vaivata mutta ylireagoitko nyt hiukan (tuo toinen pino)? En sano pahalla mutta on kai se listeria voinut tulla jostain muualtakin jos oikein asiaa alkaa miettiä - siis ovatko nuo puolukat nyt todennäköinen riski? Ja siis, en usko, että sitä olet saanut mutta kannattaisko sun mennä ihan vaikka yksityiselle lekurille keskustelemaan, voitaisko se sinulta testata. Tosin muistanko oikein, että listerian testaaminen/todentaminen olisi hankalaa?

muoks** Niin ja siis tarkoitin tuolla todennäköisellä riskillä sitä, että kun niiden raakojen ulkomaisten puolukoiden syöntiä ei ole kielletty ainakaan meidän neuvolassa saadussa listassa, niin miten niistä tulee se todennäköisin riski ruokavaliossa... eikö siellä jääkaapissa voi olla juustoja yms joissa se listeria MAHDOLLISESTI myös saattaisi olla, vaikka ei olisikaan vältettävien ruoka-aineiden listalla?

 
ja varsinkin ulkomaiset pakastevadelmat on niitä joista sitä on ollut enemmän. Neuvolan ensikäynnillä minulle annettiin lappu jossa oli lueteltu kaikki vältettävät ruuat ja miksi niitä pitää olla syömättä.
Siinä lukee näin: "Pakastevadelmat: syö vain kuumennettuna, väh. 2min 90 asteessa. Muidenkin ulkomaisten pakastemarjojen kuumentamista suositellaan." Kotimaisia pakastemarjoja oon syönyt kuumentamatta.
 

Yhteistyössä