Mitä öljyjä pitäis omistaa?

  • Viestiketjun aloittaja bmspn3
  • Ensimmäinen viesti
bmspn3
Eli millaisia erilaisia öljyjä pitäis olla, että olis kaikkein terveellisintä ruokaa? Kylmäpuristetulla oliiviöljyllä ei ilmeisesti saa paistaa, joten täytyy olla tavan rypsiöljyä, mutta voiko jonkinlaista muuta oliiviöljyä käyttää paistamiseen jne.?
 
"Mamma italiana"
[QUOTE="puhkarhu";23116078]Rypsiöljyssä on parempi rasvahappokoostumus kuin oliiviöljyssä ja se käy kaikkeen ruuanlaittoon.[/QUOTE]

noh ehdottamasti parempaa "raakana" on kuitenkin neitsytoliiviòljy. tarkoitan esim salaatteihin, kypsàn ruoan pààlle jne
 
"puhkarhu"
[QUOTE="Mamma italiana";23116094]noh ehdottamasti parempaa "raakana" on kuitenkin neitsytoliiviòljy. tarkoitan esim salaatteihin, kypsàn ruoan pààlle jne[/QUOTE]

Tämä olikin vastaus ap:n kysymykseen "kaikkein terveellisimmästä" vaihtoehdosta. Makuasiat on sitten aivan toinen juttu :)
 
"vieras"
Kylmäpuristettu avokadoöljy kestää hyvin paistamista, samoin kookosöljy. "Tavallista" rypsiöljyä ei saa käyttää mihinkään. Mutta saahan sitäkin kylmäpuristettuna jos välttämättä haluaa.
 
"Mamma italiana"
[QUOTE="puhkarhu";23116197]Tämä olikin vastaus ap:n kysymykseen "kaikkein terveellisimmästä" vaihtoehdosta. Makuasiat on sitten aivan toinen juttu :)[/QUOTE]

ai niin. mà en tiedà mitààn noista terveysjutuista. oikeastaan ap:n kysymykseen ei voi edes vastata, sillà òljyjà ei omisteta, hih
 
"Olive"
Meillä käytössä oliiviöljyt. Extra virgine salaatteihin ja tavallinen oliiviöljy paistamiseen. Leivälle ja joskus myös paistamiseen käytämme voita.

Miten niin rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy? Mun käsitys on ihan päinvastainen.
 
"vieras"
[QUOTE="Olive";23116237]
Miten niin rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy?[/QUOTE]

Siksi koska sitä viljellään Suomessa. Jos valitset oliiviöljyn, niin useampi jyväjemmari saattaa vetää itsensä pihakoivuun, eli siinä mielessä rypsiöljy on terveellisempää.

Ihan samalla analogialla Ruotsissa julistetaan, että rapsiöljy on terveellisintä.
 
"vieras"
[QUOTE="Olive";23116237]Meillä käytössä oliiviöljyt. Extra virgine salaatteihin ja tavallinen oliiviöljy paistamiseen. Leivälle ja joskus myös paistamiseen käytämme voita.

Miten niin rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy? Mun käsitys on ihan päinvastainen.[/QUOTE]

Suomaisten tutkimusten mukaan rypsiöljy on terveellisempää, tietysti koska täällä tuotetaan sitä ;) Muissa maissa tehdyt tutkimukset suosittelevat oliiviöljyä.
 
"vieras"
Rypsiöljyssä on edullisin rasvahappokoostumus, sitäpaitsi se on yleensä kotimaista.

Mulla on rypsiöljyä kaikkeen ruuanlaittoon ja leivontaan, kylmäpuristettua oliiviöljyä salaattiin ja jugurttiin.
 
"puhkarhu"
Tosiaan tuo paistaminen voi kyllä vaikuttaa öljyn rasvojen laatuun. Sellaisen säännön muistan lukeneeni, ettei mitään öljyä saisi kuumentaa savuamispisteeseen asti. Silloin se kyllä jo haiseekin pahalle. Terveellisyysoletus perustuu vain lukemiini artikkeleihin aiheesta. Ja asiantuntijoillakin tuntuu tosiaan olevan yhtä monta mielipidettä kuin on asiantuntijaakin... :) Täältä ei nyt puutu kuin se, joka huutaa, että "voita vaan, pelkkää voita eikä mitään öljyjä"!!! :D
 
"Olive"
[QUOTE="vieras";23116302]Siksi koska sitä viljellään Suomessa. Jos valitset oliiviöljyn, niin useampi jyväjemmari saattaa vetää itsensä pihakoivuun, eli siinä mielessä rypsiöljy on terveellisempää.

Ihan samalla analogialla Ruotsissa julistetaan, että rapsiöljy on terveellisintä.[/QUOTE]

Voih, toivottavasti eivät vedä itseään jojoon vaan alkavat tuottaa jotain muuta.

Noh, onneksi osa jyväjemmareista, joiden työtä oikeasti suuresti arvostan, tuottaa myös voita, joten mä tuen myös heidän tuotantoaan.

Uskon, että oliiviöljy on terveellisempää kuin rypsit ja rapsit tuotantopaikasta riippumatta.
 
"vieras"
[QUOTE="Olive";23116343]Voih, toivottavasti eivät vedä itseään jojoon vaan alkavat tuottaa jotain muuta.

Noh, onneksi osa jyväjemmareista, joiden työtä oikeasti suuresti arvostan, tuottaa myös voita, joten mä tuen myös heidän tuotantoaan.

Uskon, että oliiviöljy on terveellisempää kuin rypsit ja rapsit tuotantopaikasta riippumatta.[/QUOTE]

Onkohan tämä nyt uskon asia :D Tutkimustulokset puhuvat rypsin ja rapsin puolesta. Mutta on oliiviöljykin terveellistä.
 

Yhteistyössä