Mitä muuta makaronista

  • Viestiketjun aloittaja Vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Tonnikala "lasangnette" elikäs keitettyä makaroonia, tonnikalaa ja mausteita + jos haluaa niin vaikka ketsuppia. Uunivuokaan ja siihen päälle juustokastike, siksi aikaa uuniin että pinta saa väriä.
 
Makaronivelliä

Keitä makaronit, kaada vesi pois ja lisää maito joukkoon, kuumenna maitoa ja lisää suolaa maun mukaan. Itse en käytä paljon suolaa yleensä mutta makaronivellissä sitä pitää olla paljon.
Rupespa tekemään kauheesti mieli kun en ole varmaan pariin vuoteen syönyt ... :p

 
Makaroni-homejuustopasta

4 dl makaroneja
1 sipuli (tuore tai kuivattu)
2 tomaattia (tuoreita tai kuivattuja)
sieniä (tuoreita tai kuivattuja)
aurajuustoa (tai muuta maukasta juustoa)
vettä

1. Lisää makaronit kiehuvaan veteen.
2. Keitä lähes kypsäksi.
3. Kaada ylimääräinen vesi pois.
4. Lisää pataan hienonnettu sipuli, tomaattilohkot ja sienet ja keitä valmiiksi.
5. Kaada lopukin vedet pois.
6. Sekoita juuston palaset joukkoon ja anna seistä pari minuuttia.
7. Makaronin asemasta voit käyttää riisiä ja reseptissä lueteltujen kasvisten asemasta muita kasviksia.

Nopea kinkku-pastavuoka
(5 annosta)

5 dl (300 g) makaronia
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
1 dl pakastettuja sipulikuutioita
n. 250 g saunapalvikinkkua palana
1 ps (250 g) herne-maissi-porkkanasekoitusta
5 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
1/2 dl pestoa
1/2 tl suolaa

1. Keitä makaroneja suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.
2. Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon jäiset sipulikuutiot ja pakastevihannekset.
3. Kuutioi kinkku ja sekoita kinkkukuutiot makaronin joukkoon.
4. Voitele laakea uunivuoka.
5. Levitä vuokaan makaroniseos.
6. Vatkaa kevyesti maidon kanssa keskenään munat, pesto ja suola.
7. Kaada munamaito vuokaan.
8. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Pasta-jauhelihavuoka
(4 - 6 annosta)

4 dl (150 g) makaronia tai kuviopastaa
250 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl Valio voita, HYLA
5 dl kasviksia (esim. pokkanaa, tomaattia)
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oreganoa
1/2 pak (125 g) Valio Koskenlaskijaa
1 muna
5 dl Valio HYLA kevytmaitoa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhdo juoksevalla vedellä, valuta ja kaada takaisin kattilaan.
3. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla.
4. Lisää porkkanat raasteena, tomaatti pieninä kuutioina.
5. Hauduta 5 - 10 min.
6. Lisää mausteet ja sulatejuusto kuutioina.
7. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
8. Lisää jauhelihaseos pastan joukkoon ja levitä voideltuun uunivuokaan.
9. Kaada muna-maitoseos päälle.
10. Kypsennä 175 asteessa reilu tunti, kunnes neste on imeytynyt.
11. Painele pintaa lastalla kerran paiston puolivälissä.

Broileri-pasta vuoka
4:lle

300 g broilerisuikaletta italialaisessa marinaadissa (kariniemi)
2 kpl sipulia (120 gr)
1 rkl öljyä
7 dl vettä
0,5 dl kanafondia
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 prk tomaattipyretta
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
¼ dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 prk ruokacremea
150 g juustoraastetta

Vuokaan:
200 g torino Cappelli makaronia

1. Ruskista öljyssä broilerisuikaleet ja sipulikuutiot.
2. Voitele uunivuoka.
3. Laita cappellimakaronit raakana vuokaan.

Tee kastike.
1. Laita vesi kiehumaan lisää kanafondi.
2. Sekoita öljyyn vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin, että jauhot imeytyvät öljyyn.
3. Lisää seos kanafondiliemeen ja vispaa sekaisin.
4. Anna kiehahtaa noin viisi minuuttia.
5. Lisää tomaattipyre, mausteet, valkosipulimurskattuna.
6. Sekoita.
7. Lisää viimeisenä ruokacreme ja ja juustoraaste.
8. Sekoita, että juusto sulaa kastikkeeseen. (Huomio, että kastike on notkeaa.)
9. Levitä ruskistetut broilerisuikaleet ja sipulit makaronien päälle tasaisesti.
10. Kaada kastike päälle.
11. Sekoita.
12. Paista vuoka 200 asteessa 50 min.
13. Ota vuoka pois uunista ja lämpö hauduta noin 30 min. (Laita leivinpaperi vuoan päälle ja sitten pyyheliina)

 
Jauheliha-punajuurisalaatti

400-600 g jauhelihaa
400 g makaroneja
2 suurta etikkapunajuurta
1 tlk kermaviiliä
suolaa
valkopippuria
ketsuppia
sinappia

1. Keitä jauheliha kypsäksi pienessä määrässä lihalientä.
2. Keitä makaronit kypsiksi.
3. Raasta punajuuri.
4. Sekoita kermaviiliin ketsuppia, sinappia, suolaa ja valkopippuria.
5. Maista ja mausta lisää jos on tarvis.
6. Jäähdytä makaronit ja jauheliha.
7. Sekoita yhteen punajuuriraasteen kanssa.
8. Lisää seokseen kermaviilikastike.
9. Anna vetäytyä hetki.
10. Tarjoile patongin tai muun leivän kanssa.

Jauheliha-fetajuustopasta

400 g kierremakaronia tai vastaavaa
vettä
suolaa

1 sipuli
1 rkl öljyä
400 g (broilerin) jauhelihaa
1 prk valmiiksi maustettua italialaista tomaattikastiketta (tai tomaattimurskaa, pyrettä ja mausteita)
noin 100 g fetajuustoa
2-4 valkosipulin kynttä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl kuivattuja yrttejä, esim. oreganoa, basilikaa tai vastaavaa yrttiseosta

1. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan
2. Kuori ja kuutioi sipuli ja freesaa kuutiot öljyssä
3. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se kevyesti.
4. Lisää joukkoon tomaattikastike ja mausteet
5. Hauduta kastike kypsäksi.
6. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä
7. Sekoita kastike ja kypsät valutetut makaronit isossa kattilassa.
8. Lisää joukkoon murennettu fetajuusto.
9. Kuumenna liedellä höyryävän kuumaksi.
10. Jos kastike tuntuu kovin kuivalta, lisää joukkoon vähän kasvislientä.


11. Tarjoile jauheliha-fetapasta joko sellaisenaan tai esim. salaatin kanssa, jossa on minitomaatteja, punasipulia, tuoretta kurkkua, oliiveja ja amerikansalaattia. Myös parmesanraaste sopii kruunaamaan pastan!

 

Yhteistyössä