Makaroni-homejuustopasta
4 dl makaroneja
1 sipuli (tuore tai kuivattu)
2 tomaattia (tuoreita tai kuivattuja)
sieniä (tuoreita tai kuivattuja)
aurajuustoa (tai muuta maukasta juustoa)
vettä
1. Lisää makaronit kiehuvaan veteen.
2. Keitä lähes kypsäksi.
3. Kaada ylimääräinen vesi pois.
4. Lisää pataan hienonnettu sipuli, tomaattilohkot ja sienet ja keitä valmiiksi.
5. Kaada lopukin vedet pois.
6. Sekoita juuston palaset joukkoon ja anna seistä pari minuuttia.
7. Makaronin asemasta voit käyttää riisiä ja reseptissä lueteltujen kasvisten asemasta muita kasviksia.
Nopea kinkku-pastavuoka
(5 annosta)
5 dl (300 g) makaronia
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
1 dl pakastettuja sipulikuutioita
n. 250 g saunapalvikinkkua palana
1 ps (250 g) herne-maissi-porkkanasekoitusta
5 dl kevytmaitoa
3 kananmunaa
1/2 dl pestoa
1/2 tl suolaa
1. Keitä makaroneja suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia.
2. Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon jäiset sipulikuutiot ja pakastevihannekset.
3. Kuutioi kinkku ja sekoita kinkkukuutiot makaronin joukkoon.
4. Voitele laakea uunivuoka.
5. Levitä vuokaan makaroniseos.
6. Vatkaa kevyesti maidon kanssa keskenään munat, pesto ja suola.
7. Kaada munamaito vuokaan.
8. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Pasta-jauhelihavuoka
(4 - 6 annosta)
4 dl (150 g) makaronia tai kuviopastaa
250 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 rkl Valio voita, HYLA
5 dl kasviksia (esim. pokkanaa, tomaattia)
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 rkl oreganoa
1/2 pak (125 g) Valio Koskenlaskijaa
1 muna
5 dl Valio HYLA kevytmaitoa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhdo juoksevalla vedellä, valuta ja kaada takaisin kattilaan.
3. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla.
4. Lisää porkkanat raasteena, tomaatti pieninä kuutioina.
5. Hauduta 5 - 10 min.
6. Lisää mausteet ja sulatejuusto kuutioina.
7. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
8. Lisää jauhelihaseos pastan joukkoon ja levitä voideltuun uunivuokaan.
9. Kaada muna-maitoseos päälle.
10. Kypsennä 175 asteessa reilu tunti, kunnes neste on imeytynyt.
11. Painele pintaa lastalla kerran paiston puolivälissä.
Broileri-pasta vuoka
4:lle
300 g broilerisuikaletta italialaisessa marinaadissa (kariniemi)
2 kpl sipulia (120 gr)
1 rkl öljyä
7 dl vettä
0,5 dl kanafondia
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 prk tomaattipyretta
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
¼ dl öljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 prk ruokacremea
150 g juustoraastetta
Vuokaan:
200 g torino Cappelli makaronia
1. Ruskista öljyssä broilerisuikaleet ja sipulikuutiot.
2. Voitele uunivuoka.
3. Laita cappellimakaronit raakana vuokaan.
Tee kastike.
1. Laita vesi kiehumaan lisää kanafondi.
2. Sekoita öljyyn vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin, että jauhot imeytyvät öljyyn.
3. Lisää seos kanafondiliemeen ja vispaa sekaisin.
4. Anna kiehahtaa noin viisi minuuttia.
5. Lisää tomaattipyre, mausteet, valkosipulimurskattuna.
6. Sekoita.
7. Lisää viimeisenä ruokacreme ja ja juustoraaste.
8. Sekoita, että juusto sulaa kastikkeeseen. (Huomio, että kastike on notkeaa.)
9. Levitä ruskistetut broilerisuikaleet ja sipulit makaronien päälle tasaisesti.
10. Kaada kastike päälle.
11. Sekoita.
12. Paista vuoka 200 asteessa 50 min.
13. Ota vuoka pois uunista ja lämpö hauduta noin 30 min. (Laita leivinpaperi vuoan päälle ja sitten pyyheliina)