Mitä leipoisin?

boris
Miten olisi mansikkakauuku nyt kun saa tuoreita mansikoita?
Tässä huippuherkullinen pohja:

KAKKUTAIKINA

Vaahdota valkoiseksi vaahdoksi
125 gr voita tai margariinia (pehmeää)
1 dl sokeria

Lisää varovasti vatkaten
2 munan keltuaista

Lisää hyvin sekoittaen
1 dl maitoa

Sekoita joukkoon
2 dl jauhoja (joihin sekoitettu mukaan)
2 tl leivinjauhetta

MARENKI

Vatkaa kunnes vaahto ei tipu kiposta
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Levitä kakkutaikina leivinpaperisille pellille hyvin tasaisesti! Sen jälkeen levitä marenki tasaisesti koko taikinan päälle. Jätä reunoihin pari senttiä tilaa koska marenki leviää.

Ripottele päälle desin veran mantelirouhetta.

Paistetaan 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa keskitasolla. Päältäpäin ei näe koska on kypsä, eli on vain luotettava että 25 minuuttia on tarpeeksi.

Leikkaa kahteen osaan ja laita täytteeksi esim. mussattua banaania ja/tai viipaloituja mansikoita, kermavaahdon ja rahkan sekoitusta, ja päälle kermavaahtoa ja mansikoita.


 

Yhteistyössä