Mitä lastenohjelmia/elokuvia teidän 3-vuotiaat tykkää katsoa tv:stä ja mitä ei?

  • Viestiketjun aloittaja mitä katotaan?
  • Ensimmäinen viesti
mitä katotaan?
Meillä 3,5-v tyttö, joka saa katsoa telkusta Pikku Kakkosen ja sen lisäksi viikonloppuisin jotakin dvd:tä. Pikku Kakkosessa on selkeät suosikkiohjelmat, mutta sitten on ohmelmia, joita ei halua katsoa, vaan käskee laitaa telkkarin kiinni. Lähes kaikki piirretyt Pikku Kakkosesta uppoaa. Missään nimessä ei halua katsoa Rölliä eikä Latea ja Kaapoa. Piirrettyjenkin kohdalla saattaa yhtäkkiä sanoa, että laita telkkari kiinni, jos on jännä musiikki ja arvattavissa, että jokun satuttaa itseään, esim. Pipsa Possussa Pipsa opetteli pyörällä ajoa.

Elokuvia on ylipäänsä katsottu vielä hyvin vähän, mutta Nalle Puh elokuvia ka Ellaa ja Aleksia jaksaa katsoa hyvin ja tykkää. Barbieta ja Helinä-Keijua on kokeiltu mutta eivät vielä jaksaneet kiinnostaa. Ois kiva kuulla katsooko tämän ikäiset teillä jo minkälaisia elokuvia vai katsotaanko ollenkaan?

Minkä ikäisen kanssa olette käyneet ekan kerran elokuvateatterissa?
 
"jees"
3v kävi katsomassa muun perheen kanssa lentsikat ja hyvin jaksoi. Risto räppääjä on elokuvista hitti. Ohjelmista katsoo mikki hiiren kerhotaloa ja dinojunaa. Muuten fröbelin palikat on ehdoton suosikki. Tanssii ohjelman läpi pari keraa viikossa. Niin ja poika kyseessä.
 
"Veera"
Muumit esim on liian pelottava, sitä ei meillä katsota ollenkaan. rölliäkin alkuun arasteli, mutta huomas pian ettei se plottava oo vaan ihan hauska. Maltti ja valtissa on joskus jotain liian pelottavia jaksoja. Muutoin katsoo pikkukakkosesta kaikkea. Jos lapsi sanoo jonkun olevan pelottavaa niinnkatsotaan sitten yhdessä ja selitän lapselle mitä siinä tapahtuu
Jotain elokuvia katsotaan, myös sellaisia jotka ei sovi ikäsuosituksensa puolesta esim autot-elokuvaa. Noita leffoja katsellaan aina yhdessä ja kelaan sitten pelottavia kohtia.
 
"alkup."
Tyttö ei suostu katsomaan esim. tuota Rölliä yhtään. Tänäänkin istuin sohvalla koko pikku kakkosen vieressä ja kun tuli rölli, niin käski sulkea teeveen. Selittelin, että on vain setä, jolla peikkopuku päällä jne... katsotaan yhdessä. No lähti omaan huoneeseen ja huusi, että laita se telkkari kiinni. Kiinni pantiin. Onko tämmönen normaalia...?? Juu toi Maltti ja Valtti meilläkin välillä liian jännä. Muumeista sen sijaan tykkää.
 
Meillä tykätään Muumeista, Kaaposta, Hirveästä Henristä, McLeodin tyttäristä ( :D ) ja Pikku Kakkosesta.
Maisa on myös kova edelleen...ja oikeastaan tosi monet. Uutisia inhoaa ja saa kauheat raivarit, kun ne tulee.

Leffassa käytiin ekan kerran, kun muksu oli 2,5-vuotias. Reilu 2-vuotiaana jaksoi katsoa sellaisia 1,5h mittaisia leffoja himassakin.
 
"jees"
Meillä sanoo vain, että rölli on tylsä. Ei siis jaksa keskittyä siihen. Maltille ja valtille nauraa kovastikin. Meillä moelmmat ovat pelänneet hysteerisesti sitä "satuja soitosta", missä se naine puhuu keltaisen kankaan takaa. Omituinen se on itsestäkin. Esikoinen pelkäs vielä 5v iässå niin, ettei niinä päivinä kattonut koko pikku kakkosta.
 
V!eras
Meillä lapset kohta 4,5v ja 2,5v. Oikeastaan vasta nyt, viimeisen puolen vuoden sisällä isompi alkanut enempi keskittymään ohjelmiin. Tosin vieläkään ei puhettakaan että jaksaisi katsoa kokonaisen elokuvan.
Meillä katsotaan aikalailla samoja ohjelmia vieläkin, mitä silloin kun isompi oli sen 3v.
Eli Palomies Sami, Chuggington, Seikkailija Dora, muumit ja ystävien kyläja joskus kaapo. Eli vielä näitä pienten ohjelmia, isompi katsoo sen yhden jakson, pienempi pari minuuttia ja alkaa tekemään muuta.
Ei siis meillä vielä leffateatterit edes tuon isomman kanssa ajankohtaisia. Niin, ja pikku kakkosta meillä ei katsota kokskaan, tulee meille huonoon aikaan.
 
"ninni"
meillla ei valitettavasti pikkukakkosia nay, mutta 3,5v tyton ehdoton lemppari on nyt Curious George, katsoo tata ipadilla. Joskus kelpaa muumit.
Telkkarista katsoo mielellaan barbeja ja my little poneja (mutta ei jaksa koko jaksoa valttamatta), myos baby looney toonsista tykkaa edelleen ja esim. angelina ballerinasta (naita on katsonut aika pienesta).
Ihan viimeaikoina on alkanut kysella, etta josko laitettais elokuva. Viimeksi katsoi monsters universityn, vissiin ihan kokonaan.
 
Pikku kakkosta ja kakkosen aamuohjelmia katsoo (suosikit vaihtuu niissä aika tiuhaan :) ). Ddv:ltä tykkää katsoa mm Unelmatarhaa, Puuha-Peteä, Postimies Patea, Oiva Nallea. Varsinaista elokuvaa ei ole vielä koskaan katsonut.
 
Oktot
3v3kk poika ja Oktonautit oli ehdoton ykkönen, ja on ollut tosi harmissaan, kun niitä ei enää edes yle arenalta nää. Pitääkin laittaa toivomusta sinne, että uusisivat pian. Muutama viikko sitten käytiin ekaa kertaa elokuvissa katsomassa Turboa (3D). Jaksoi olla vaikka hieman tylsistytti lopussa, kerran piti käydä vessassa kesken, onneks oli paikat ihan oven vieressä. Räyhä Ralf on yksi suosikki. Niko ja Niko2. Aika harvoja ohjelmia karttaa, jotkut on mielestään hieman tylsiä (kuten Rölli)
 
Kattoo piirrettyjä kuin piirrettyjä. Joskus harvoin kertoo että pelottaa ja sit laitetaan se pois päältä. On aika monia lemppareita, mut kai sitä voi jottai listata; Pingu, Myyrä, Turtles, Nalle Puh, Utelias Vili, Muumit, Madagaskarin pingviinit, Pokemon, Dinojuna ja Oktonautit, Seikkailija Dora. Tuossa noi tärkeimmät :D
 
kaks ja puol
Meilläkin suosikki on kanssa noi Oktonautit. Itse tykkään myös katsella sitä pojan kanssa.;) Nyt kun niitä ei areenalta näy, ni myö ollaan katottu niitä YouTubesta. Hakusanalla "Octonauts", paljon löytyy jaksoja ja myös joitakin tuplapitkiä spesial-jaksoja. Ne on vaan siellä englanninkielisenä, mutta meiän poikaa se ei haittaa. oiken pyytääkin monesti, että "katotaan niitä englanninkielisiä ohjelmia.":) Myös Karhuherra Paddingtonista meillä tykätään. Kirjastosta lainattu monta dvd:tä.;)
 
kaks ja puol
Meiän poika siis nyt 5-vee, useamman vuoden ollu noi suosikkina.:) Myö ei olla pojan kanssa menty vielä elokuviin, mutta ollaan just kirjastosta lainattu lasten piirrettyjä elokuvia ja netin kautta vuokrattu ja katottu sitten kotona niitä. Yleensä valitaan sellainen, mikä on koko perheestä hauska, esim. se "poutapilviä ja lihapullakuuroja"-niminen elokuva. Kakkososa siitä taitaakin just tulla elokuvateattereihin.;)
 
"jaska"
Meillä 2,5-vuotias poika tykkää katsoa ainakin Muumeja, Kaapoa ja Postimies Patea ja muita mitä aina Pikku Kakkosen yhteydessä näytetään. Tosin Röllistä hän ei oikein vielä jaksa innostua. Muumeja hän katsoo eniten. Jaksaa hyvin katsoa pari-kolme noin puolen tunnin mittaista jaksoa putkeen.
 
meillä näin
Poika 2 vuotta ja 9 kuukautta, ei katso telkkarista mitään lastenohjelmia. Ei ole yhtään kiinnostunut telkkarista. Onko muilla näin? Tuntuu että puistokaverit katsoo vaikka mitä ja puhuu niitsä, mutta meillä ei jaksa katsoa edes pientä pätkää pikkukakkosta. En ole kyllä pahemmin tyrkyttänytkään, kun ei ole kiinnostunut ollenkaan.
 

Yhteistyössä