Mitä gerbiileille voi hyödyntää luonnosta?

  • Viestiketjun aloittaja "pii"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Emmä oo ikinä kuumentanut mitään mitä oon luonnosta ottanut. Eikä oo kyl kukaan muukaan gerbiilin omistaja jonka tiedän. Ja pitkäikäisiä gerppuja ovat olleet! Jonkun puun oksia ei saanut antaa, en kyllä nyt kuollaksenikaan muista minkä, mutta eiköhän googlettamalla löydy tarkempia ohjeita.
 
[QUOTE="vieras";26192851]Miten noi edes kuumentais? Paistaa uunissa? Keittää vedessä? Mitä esim kävystä on sen käsittelyn jälkeen jäljellä?[/QUOTE]

Niinpä. Jossain on ohje, että uuniin pitää tietyksi aikaa laittaa, mutta se on musta jotenkin.. :xmas: turhaa. Ja sitäpaitsi hapertaa oksia.
 
"tiuku"
Lähes kaikki minkä luonnosta tuot gerbuille, pitää kuumentaa uunissa. 200 astetta, noin 10 min. Puunkuorien ym pienissä raoissa saattaa olla lintupunkkeja ym, jotka voi olla gerbuille kohtalokkaita. Männynkävyt on meillä suosikkeja, nakertavat ihan innoissaan. Mutta niistäkin pitää valita ns. hyvät yksilöt eikä märkää/homeista sieltä ulkoa. Ja paistaminen tietty. Ruohoa jos ottaa, niin pitää kattoa ettei ota ihan tien vierestä ja nekin kannatta huuhdella ennen gerbuille antoa.


http://www.gerbiili.info/foorumi/viewtopic.php?f=23&t=8421
 
"piki"
meidän ötökät tykkää mustikanvarvuista ja voikukanlehdistä ja apilasta tosi paljon. uunissa kuumennan oksia ja käpyjä 200 astetta ja 10min. loisia voi olla muuten vaikka niissä kävyissä. minä en ole ainakaan uskaltanut antaa ilman kuumennusta.
olisi kiva tietää mitä kukkia voi gerbuille antaa?
 

Yhteistyössä