Mitä eroa on 300 euron vaunuilla ja 1000 euron vaunuilla?

  • Viestiketjun aloittaja "aapee"
  • Ensimmäinen viesti
woo
Ei niissä ole mitään muuta eroa kuin status. Että olet hyväksytty leikkipuistopiireissä niin sulla pitää olla vähintään 1000e vaunut, jossa on pienet etupyörät (ei niillä mihinkään päse mutta ne Pitää olla), sitten seuraavassa vaiheessa pitää lapsella olla miikkari vaatteet taivas lippu haalarin alla ja sävy sävyyn hanskat, pipo ja kengät (hintalappu yhteensä vähintään 500e ja näitä settejä pitää olla useamman), muuten kukaan ei puhu sulle enää ikinä...
Tähän ei todellakaan jaksa vastata.
 
Näin
Mulla oli yhtäaikaa käytössä sekä Hartanit, ostettu käytettynä ja ABC:t, uusina ostettu. Eroa ol kuin yöllä ja päivällä mm. painossa, ketteryydessä ja muissakin ominaisuuksissa. Pistin halpikset samantien eteenpäin.
Lainasin myöhemmin reissussa ulkomailla kaverin ABC-vaunuja ja jestas että ne oli kamalat työntää.
Hintaeron huomaa tosiaankin käytössä.
 
Hei nyt mä keksin...1000egen vaunuissa on automaattiohjaus...tai sit se lapsen ulkoiluttaja tulee kaupanpääliseksi?
Kyllä meidän tonnin vaunuissa oli ihan erikseen sanottu käyttöohjeessa ettei ne osaa ajatella itse...

Meillä on kahdet vaunut. Uutena ostetut 1000 Teutoniat ja 10 vuotta vanhat emmaljungat, jotka on olleet uutena samaa hintaluokkaa, meille maksoivat 50 euroa. Molemmat ovat todella hyvät vaunut. Vakaat ja kevyet työntää, mutta tuntuvat tukevalta kumminkin. Eivät nitku ja natku ja heilu joka suuntaan. Monet halvat vaunut kyllä tuntuvatkin heppoisilta ja helposti hajoavilta. Itse en ostaisi uutena alle 600 euron vaunuja ja jos rahaa ei olisi niin ostaisin käytetyt laatuvaunut.
 
teutoniamutsi
Meillä on teutonian rattaat, ostettiin alesta edellisvuoden malli. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä, kevyet työntää ja ovat kestäneet hyvin, nyt ovat toisella lapsella käytössä. Mutta eipä mulla oikein ole muista kokemusta, joten en osaa verrata.

Ps.Suurin osa lasten sisävaatteista on H&M/Lindex ja ulkovaatteet reima tai name it, joten siksi mulle ei kai puhuta puistoissa...ehkä ensi talveksi sitten molo kids tai ticket 2 heaven, niin pääsen niihin teutonia ja bugaboo piireihin, joihin rattaiden perusteella kuulun ;)
 
"viima"
Mihin kastiin mä kuulun ku meil on 30vuotta vanhat emmaljungat samettikuosil ja harso siin edes puisilla pyykkipojilla. Eikä maksaneet penniäkään ne vaunut. Ja lapsi 2.5vuotta mahtuu edelleen nukkumaan päikkärit niis. Ja helppo kasata ja mahtuu pieneen tilaan ja klkevat hyvin niin asfaltil,mettäpolul kuin hangessakin.
 
Bugaboo
Meillä on monta lasta ja ollut todella monet rattaat vuosien varrella. Parit halppikset ja yli tonnin Bugaboo cameleonit. Myös Teutoniaa, Emmaljungaa, Brioa. Parhaat on nämä Bugaboot ja siitä ei vaan mihinkään pääse. En vaihda enää pois! Ylivoimainen jousitus, ERITTÄIN helpot ja näppärät toiminnot, kevyet, helpot pyöritellä ahtaassakin kaupassa tai hississä, menee kasattuna pieneen tilaan, hyvät lisävarusteet, paras mahdollinen seisomalauta, ei nitise ja natise tai puolla jne jne jne.
 
[QUOTE="Vieras";28709826]Kannattaa mustaa että hyvin pidetyistä tonnin vaunuista saat 500e myydessä jos myyt ne yhen lapsen jälkeen. 300e vaunuista et pääse eroon sitten millään.
[/QUOTE]

Eli halvat tulee joka tapauksessa halvemmiksi. Ja jos ei osta ihan kaikkein halvimpia vaan jotkut n. 500 euron vaunut, voi niistä saada pari sataa takaisin - eli taas tulee halvemmaksi kuin ostaa ne kaikkein kalleimmat, joista saa puolet takaisin.

Itse en oikein osaa ajatella mitään lastentarvikkeita jälleenmyyntiarvon kautta, koska kaikki käyttötavara ja varsinkin lastentavara on aika altista likaantumiselle ja rikkoutumiselle. Vaunut ja rattaat voivat hajota lumikinoksessa työntäessä tai laadukkaatkin rattaat rikkoutua pitkäaikaisessa käytössä, kulua ainakin. Ja jos joskus vahingossa saavatkin kosteutta ja homehtuvat, niin siinä se.
 
ei saatana mikä tollo
Ei niissä ole mitään muuta eroa kuin status. Että olet hyväksytty leikkipuistopiireissä niin sulla pitää olla vähintään 1000e vaunut, jossa on pienet etupyörät (ei niillä mihinkään päse mutta ne Pitää olla), sitten seuraavassa vaiheessa pitää lapsella olla miikkari vaatteet taivas lippu haalarin alla ja sävy sävyyn hanskat, pipo ja kengät (hintalappu yhteensä vähintään 500e ja näitä settejä pitää olla useamman), muuten kukaan ei puhu sulle enää ikinä...
En tajunnutkaan että jonkun mielestä ne pienet etupyörät voi olla joku status?! :D Mitä helvettiä? :LOL: Joku voi olla noin kateellinen ihminen, sori jotenkin paistaa läpi.

Meillä on pienet etupyörät ihan just siksi, että kuljemme paljon kaupungilla, eli helposti kääntyvät pienet rattaat on meidän käyttöön oikeat ja isot pyörät ilman kääntömahdollisuutta ei kulkisi käytössämme niin näppärästi, en silti kuvittele jonkun brassailevan jos tulee kaupungille ISOILLA STATUSPYÖRILLÄ!!! :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja ei saatana mikä tollo;28710147:
En tajunnutkaan että jonkun mielestä ne pienet etupyörät voi olla joku status?! :D Mitä helvettiä? :LOL: Joku voi olla noin kateellinen ihminen, sori jotenkin paistaa läpi.

Meillä on pienet etupyörät ihan just siksi, että kuljemme paljon kaupungilla, eli helposti kääntyvät pienet rattaat on meidän käyttöön oikeat ja isot pyörät ilman kääntömahdollisuutta ei kulkisi käytössämme niin näppärästi, en silti kuvittele jonkun brassailevan jos tulee kaupungille ISOILLA STATUSPYÖRILLÄ!!! :D
Sulta meni vissiin tuon alkuperäisen viestin sarkasmihenkinen sävy vissiin vähän ohi?
 
"Kyllikki"
Toimii...itseasiassa jo toiset. Yhdet oli 7v ja myin ne. Mutta tulikin vielä tarvetta ja ostin vaan uudempaa vuosikertaa lähes samanlaiset. Molemmat siis käytettynä... Mitään gracoja, Emma tms pilipali vankkureita ei kannata edes harkita....
 
Me ostettiin nuorimmaiselle käytettynä Emmaljungan yhdistelmät hintaan 450€. Myyjä näytti oikein kuittia, että oli maksaneet hieman yli 1100€ ja vaunut oli olleet käytössä vain 10kk. Heille siis tuli käyttöhintaa n. 700€/10kk. Meillä vaunut taas tulee olemaan käytössä myös tällä tulevalla lapsella, jolloin käyttöhinta tulee olemaan 450€/ n.4 vuotta. Tämän vuoksi suosin aika paljon käytetyn hankkimista, koska uusi menettää arvoaan huomattavasti nopeampaan.
 
Ostin aikanaan 20e:llä käytetyt Emmaljungan yhdistelmät huutiksesta. Oli käytössä kahdella lapsella. Pelitti kunnes loppuvaiheessa alkoi sprakaamaan -> kaatikselle. Myönnän, että tuossa oli vähän sellaista auringonkuluttamaa kuosia, joka loppuvaiheessa vähän nolotti, eli ehkä 50e-100e olisi saattanut olla toimiva investointi, mutta niin aineissa en ole ikinä ollut, että olisin kuvitellut ostavani kaupasta uudet tonnin rattaat.
 
"kesis"
itse ostin 3pyöräiset carena rattaat 2006 maksoin niistä 250e.pyörät kaikki normi kokoiset eli tällä maallakin pääsee niillä kulkemaan.kantokoppa vain niin pärjäsi hyvin vastasyntyneen kanssa. meillä oli tuolloin perus honda eli ei farmari ja nuo menivät takaluukkuun hyvin kun oli vain nuo 3pyörää samaten opelin luukkuun meni heittämällä.kestivät hyvin ja olivat vielä toisellakin käytössä.
 
Ostin saksalaiset Hauckin 3-in-1 -vaunut (vaunut, turvakaukalo jonka saa vaunukehikkoon kiinni ja ratasosa) 299 eurolla, poistoväri. En tiedä miksi olisi sen huonompi kuin muutkaan? Pyörät ovat suuret, eivätkä vaadi pumppausta, edessä yksi pyörä ja takana kaksi.
 
"Vesipeto Surku"
[QUOTE="aapee";28708705]Vielä on aikaa vauvan syntymää, mutta surffasin vähän netissä pohtimassa, minkälaiset sitä omalle hankkisi. Jotain Brioa saa n. 600 hintaan, jotain muita merkkejä kolmeenkin sataan. Sitten Teutonia-merkki esim tuntuu olevan jo yli tonnissa.

Hajoaako tuollaiset halvemmat käsiin vai onko noissa kalliissa vain jotain hypermegaominaisuuksia? Mitä vähän lukasin, halvemmissa runko on alumiinia ja kalliimmissa kromia. Kuinka heppoista tuo alumiini sitten on?[/QUOTE]

Emt kun ei niitä halpoja vaunuja ole ollut. Ostettiin aikoinaan esikoiselle kunnolliset Emmaljungat ja käyttövuosia on tullut nyt seitsemän kasaan. Käyttäjiäkin vaunuilla/rattailla on ollut jo kolme ja ihan täysin jokapäiväisessä käytössä ovat läpeensä nämä seitsemän vuotta olleet. Eikä mitään feilua. Ts. ovat ehjät edelleen ja toimivat moitteettomasti. Ei ole tarvinnut huollattaa missään. Sanoisin että hyvin investoidut vaunut olivat vaikka hinta silloin vähän kirpaisikin. Mutta kaikenmaailmat Teutoniat ja muut kun sillon työntelin läpi niin nämä olivat jo silloin ehdottomasti parhaan tuntuiset työnnellä. Samaa mieltä olen edelleen.

Laatu maksaa mutta mielestäni pidemmän päälle fiksua maksaa kerralla kunnollisesta kun sitten jostain rimpuloista vähän väliä pari sataa..
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";28708931]
Tässä kun ensimmäistä kertaa aloin perehtyä tähän vaunumaailmaan, meinasi mennä pää pyörälle. Varmaan pitää käydä testailemassa vaunuja jossain liikkeessä, niin voi hiplata ja katsoa niitä materiaalejakin.[/QUOTE]

Kannattaa laittaa niihin vaunuihin kokeillessa vaikka vähän painavampi kirjastokassi kyytiin. Niin surkeammat kuin vähän paremmat vaunut tuntuvat tyhjänä työnnellä aika samoilta, mutta kun kyytiin tulee vähän painoa, niin eron huomaa paremmin ihan siellä kaupassa sileällä lattialla.
 
"joko"
Kannattaa myös muistaa, että aika moni päätyy loppupeleissä ostamaan paritkin rattaat. Vaikka siis ostaa ensin yhdistelmärattaat, niin silti lapsen kasvaessa tulee hankittua usein myös matkarattaat. Me siirryttiin kokonaan matkarattaisiin esikoisen kohdalla, kun hän oli noin 5 kk, kun emme tykänneetkään sukulaisilta ilmaiseksi saaduista vanhoista rattaista (oli hankalat työntää). Tuo sukulainen sen sijaan käytti 2,5 vuotta noita yhdistelmärattaita ja tykkäsi.

Yleensä annan ohjeeksi, ettei kannata miettiä päätänsä puhki, millaiset vaunut sopii itselle jokaiseen käyttötilanteeseen, sillä harva vaunu on yhtä aikaa tosi hyvä auraamattomalla tiellä talvella ja kauppakeskuksissa.
 
"vieras"
[QUOTE="joko";28710673]
Yleensä annan ohjeeksi, ettei kannata miettiä päätänsä puhki, millaiset vaunut sopii itselle jokaiseen käyttötilanteeseen, sillä harva vaunu on yhtä aikaa tosi hyvä auraamattomalla tiellä talvella ja kauppakeskuksissa.[/QUOTE]

Omia käyttötarpeita kannattaa tosiaan ottaa huomioon. Kannattaa miettiä myös, pitääkö ne vaunut saada mahtumaan hissiin, miten mahtuu niiden kanssa myös itse mukaan. Samaten kuskataanko niitä paljon auton perässä, minkä kokoiset sinne mahtuu ja miten helppo ne on sinne nostaa. Päivittäisessä käytössä ei ole mukava, jos joutuu esim. renkaat irrottamaan joka kerta, että saa ne sinne perään, pari kertaa vuodessa tehtävällä pitkällä matkalla tuolla ei niin suurta merkitystä ole, jos vaunut ovat muuten täysin ihanteelliset.

Käyttääkö vaunuja joka päivä kauppakassina, miten helposti sinne saa tavarat tavarakoriin. Joissakin kuomurattaissa esim. selkänojan ollessa makuuasennossa isoon tavarakoriin ei saa tavaraa kuin vajaan 10 cm leveästä raosta
 
[QUOTE="vieras";28709012]Ei pidä paikkaansa. 3 tuhannen auto on vanha ja käytetty. 300,- € vaunut ovat kuitenkin uudet ja puhtaat ja niillä on jonkinlainen takuu. Tämäkin pitää muistaa.
Herjoja toki saa heittää.[/QUOTE]

Ei todellakaan ole niin yksioikoista. Tuttu osti nettikaupasta 300€ kärryt, oli nostamassa niitä puolivälissä rappusia kun aisa irtosi, uusista vaunuista siis. Korjauttamisessa kesti ikuisuus joten uudet vaunut oli ostettava sillävälin. Rahoja ei saanut takaisin vaikka kuluttajariitalautakunnan kauttakin yritettiin. Kyseessä oli vieläpä markkinoilta epäturvallisena vedetty malli.

Toiset lähipiirissä olleet 300€ kärryt omasivat niin heppoiset renkaat että hajosivat heti. Ne olivat minullekin ehdolla täällä mutta niin heppoisilla renkailla en olisi uskaltanut mihinkään lähteä. Kärryt oli myös tosi korkeat tällaiselle kääpiölle ja veivät rutosti tilaa kasattuna.
 
"kesis"
lisäys vielä.....muutamalla kaverilla on ollut noita yli 700e maksavia rattaita/vaunuja ja molemmilla mennyt huoltoon kun jotain vikaa tullut,samaten nitisseet kivasti tai pitäneet jotain ääntä.
väittäisinkin että vaunuissa on laadukkaita halvoissa ja kalliissa samaten huonoja.ihan kuin h&M kuten burberryn vaatteissa on niin laadukkaita että se kolmaskin piipertäjä niitä vielä käyttää ja jotkin hajoaa jo ekan pesun jälkeen
 
"vieras"
[QUOTE="viima";28710095]Mihin kastiin mä kuulun ku meil on 30vuotta vanhat emmaljungat samettikuosil ja harso siin edes puisilla pyykkipojilla. Eikä maksaneet penniäkään ne vaunut. Ja lapsi 2.5vuotta mahtuu edelleen nukkumaan päikkärit niis. Ja helppo kasata ja mahtuu pieneen tilaan ja klkevat hyvin niin asfaltil,mettäpolul kuin hangessakin.[/QUOTE]

Ihania nämä sadut, joissa kaikki on niin kaunista ja perinteistä. Tuosta pitäisi tehdä käsin maalattu postikortti, johon saisi pullan tuoksun.
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";28708746]Mietin juuri sitä, että esim. nopeasta kasausmekanismista varmaan maksaa, jos pitää vaunuja vaikkapa laittaa autoon ja pois tiuhaan.

Sepä se on, kun haluaa ostaa sellaiset vaunut, jotka kestää käytössä, mutta maksamatta ihan överisti. Tässä on vielä aikaa katsastaa tarjouksia ynnä muuta, jos saisi arvokkaammat vaunut vähän halvemmalla...[/QUOTE]

Nää meidän 400 euron vaunut saa kasaan yhdellä liikkeellä. Näitä 1000 vankkureita ei, koska suuri osa niistä yhdistelmävaunuja ja siksi niitä ei saa kasaan kuin matkavaunuja
 

Yhteistyössä