mitä eroa neocatella ja almiron peptillä?

Meillä pojalla todettiin maitoallergia ja käytössä on almiron pepti 1 ja se tuntuu sopivan aika hyvin. Ongelma on vaan, että poika ei oikein sitä juo, pakko tehdä todella paljon laimeampi soessuhde, että suostuu edes vähän syömään... Toisaalta empä ihmettele, aika eläinten rehulta se haiseekin.

Miten Neocate, onko se yhtään paremman makuista. Onko kellään muilla ongelmia Almiron Peptin syöttämisessä? Mitä eroa näillä kahdella edes on :ashamed: ?
 
Neocate on myös aika erikoisen makuista. Apteekin erityiskorvikkeiden makuun tottuminen voi lapsella viedä jonkun aikaa. Meillä Almiron Pepti maistui kyllä lapselle heti mutta lapsemme allergisoitui myös sille... Neocaten mausta hän ei aluksi pitänyt ja kieltäytyi kokonaan juomasta sitä. Lääkärin neuvosta annoimme sitten ensiannoksen siten, että pullosa oli puolet Neocatea ja puolet tuttelia ja jopas maistui. Seuraavassa syötössä oli 3/4 Neocatea ja 1/4 tuttelia. Kolmas pullo oli pelkkää Neocatea ja hyvin jo maistui :) Jos lapsesi syö jo jotain hedelmää tai marjaa soseena, toinen vaihtoehto on sekoittaa sitä Almiron Pepti -pulloon peittämään makua (meillä ei tämä konsti kyllä toiminut).

Neocaten ja Almiron Peptin välillä on tuotteiden sisällössä eroa. Kummassakin proteiini on pilkottu mutta Neocate on aminohappopohjainen tuote ja Almiron Pepti hydralysoitua heraproteiinia. Proteiini on Neocatessa pilkottu pieniksi erillisiksi palloiksi kun Almiron Peptissä nämä pallot ovat ketjuissa. Kaikille maitoallergikoille ei käy Almiron Pepti mutta Neocate yleensä sitten käy. Almiron Peptille voi allergisoitua myös ajan myötä. Neocate on kalliimpi kuin Almiron Pepti.
 
Kiitos tiedosta ja vinkeistä. Meillä vaan ei ole vielä mitään muuta ruokaa pojalla, kun tuo maito, täyty ensin saada vatsa kuntoon, että voi jotakin kokeilla... ehkä ensi viikolla sitten aloitellaan.

Tänään meni alas jo vähän vahvempi seossuhde, mutta sama syöttökaava toteutuu edelleen. Ensin juodaan 20 ml todella ahnaasti silmät kiinni, sitten lopetetaan ja aletaan huutaan ja sylkemään tuttipullon tuttia pois. Sitkeesti kun tarjoaa pulloa uudelleen juo vielä lisää, mutta tuijottaa minua koko loppujuomisen ajan TODELLA synkän näköisenä... Tuntuu ihan, että tommonen 5 kk ikäinenkin osaa jo syyllistää ;)
 
Minusta Neocate on vielä pahemman makuista kuin Almiron... Minä sekoitin Almironia rintamaitoon (lopetin imetyksen koska olin NIIN loppu tiukan dieetin vuoksi) ja vähensin sitä pikkuhiljaa kunnes tyttö oli tottunut makuun. Sitten kun tyttö allergisoitui Almironille ja vaihdettiin tuohon Neocateen, sekoitin taas Almironia kunnes tottui. Nyt meillä juodaan NutriSoijaa, kela ei enää korvaa Neocatea (tyttö 1v4kk)!
 
Almiron Pepti on niinkuin moni jo sanoikin paljon paremman makuista aikuisen suuhun kuin Neocate. Merkittävin ero niissä kuitenkin mielestäni on se, että jos on päätös kelalle Almironin korvattavuudesta ei samalla päätöksellä vielä saa Neocatea halvemmalla. Neocatehan on aika kallista 60 ?/purkki ilman kela korvausta, joten harva raskii antaa sitä ilman, että on osoitettu kelalle ettei se halvempi Almiron käy vauvalle. Itsekkin yritän juuri selvittää Almironin sopivuutta meidän allergikolle....hän vaan kieltäytyi just juomasta yhtään mitään pullosta eli hieman haastavaa... Aluksi meni ihan raakana puoli desiä kerrallaan :(
 
Valvotussa Almiron Pepti -altistuksessa lääkäriasemalla meidän lapsemme kieltäytyi kokonaan juomasta Almironia muutaman innokkaan imaisun jälkeen. Annettiin ruiskulla pienet määrät ja isompi määrä Neocateen sekoitettuna. Sitten tuli selvät iho-oireet Almironista ja altistus päätettiin positiivisena. Lääkärin mukaan kieltäytyminen johtui siitä, että lapsi sai jo pienestä määrästä Almironia epämiellyttäviä limakalvo-oireita. Aina siis kieltäytyminen ei tarkoita sitä, että lapsi ei pidä mausta ja vaan saa välittömiä allergiaoireita. Varsinkin jos kieltäytyminen uuteen makuun jatkuu pitkään, kannattaa miettiä tuota allergiavaihtoehtoa ja kokeilla jotain muuta erityiskorviketta.
 

Yhteistyössä