Mitä 5-vuotiaan pitäisi osata?

  • Viestiketjun aloittaja mamma
  • Ensimmäinen viesti
mamma
Käytiin tossa 5v neuvolassa ja neuvolantädin mielestä on joissakin asioissa selvästi ikäisiään jäljessä, esim piirtäminen ja leikkaaminen. Sit se viä ilmaisee asian niin,että itelle tulee paha mieli..



 
Päivi
Leikkaaminen on sellainen juttu,että jos lapsi ei ole leikkaillut,niin hankalaahan se on.
Eri asia jos on sitä harjoitellut.
Meidän 5v. vuosi sitten ei osannut piirtää tunnistettavia kuvia.
Nyt 6 vuotiaana on aivan mieletön piirtäjä.On päivähoidossa ihan erityisesti kiinnitetty huomiota.
Vanhemmat sisarukset myös taiteellisesti lahjakkaita maalauksen puolella ja hekin aika myöhään alkaneet saada tunnistettavia kuvia aikaiseksi.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja mamma:
Käytiin tossa 5v neuvolassa ja neuvolantädin mielestä on joissakin asioissa selvästi ikäisiään jäljessä, esim piirtäminen ja leikkaaminen. Sit se viä ilmaisee asian niin,että itelle tulee paha mieli..
suuntaa antavia noi jutut on..eli jokainen lapsi on yksilö ja oppii asiat omaan tahtiinsa..ei siit kannata ressiä ottaa.normaali lapsi on hyvä niissä asioissa mikä sitä kiinnostaa..meidän viisivuotias "oppi" ajamaan pyörää tässä keväällä..sitä ei vaan kiinnostanut koko juttu.jos kuitenkin on ihan normisti asiat oppinu ja mitää diagnooseja ei ole tehty, että olisi jotenkin kehityksestä muita ikäisiään jäljessä, ni en huolestuisi.lekurit ja hoitsut menevät käyrien mukaan ja se on ihan hyvä ..täytyyhän heillä joku ohjenuora olla mihin verrata..maalaisjärki käyttöön siihen rinnalle ni hyvin menee :)
 
Vaikka se onkin vaikeaa,neuvoisin,ettet niin vakavasti ottaisi niitä kommentteja :hug: .Meillä myös neuvolantäti,joka töksäyttää asioita miten sattuu,mutta onneksi ei tarvitse siellä joka pvä käydä.. :kieh:
 
kannattaa
ottaa osa kommenteista myöskin rakentavana. Jos lapsi ei pärjää neuvolatesteissä voi hänellä olla jossain alueella ongelmia esim. motoriikassa tai hahmottamisessa. Meidän lapsi jäi "kiinni" 5-vuotisneuvolassa motoristen ongelmien takia, joita ei edes päiväkodissa huomattu! Sai tarvittavaa puhe- ja toimintaterapiaa ja me vanhemmat ohjeita mitä voidaan tehdä lapsemme hyväksi ja normaali ekaluokkalainen tänä päivänä tosin motoriset tehtävät (piirtäminen, leikkaaminen, nauhojen sitominen jne.) edelleen vähän vaikeita. Ei kannata loukkaantua, vaikka vaikeaa on myöntää että omalla lapsella ongelmia oliskin. Onneksi niihin on saatavissa apua ja ohjausta.
 

Yhteistyössä