Mitä 3-vuotis-lääkärintarkastuksessa tehdään??

Ois kiva kertoa jotain pojalle jo etukäteen... Neuvolassa ollaan jo 3v tarkastuksessa käyty mutta nyt on sitten vielä lääkärintarkastus... Tekeekö muuta kuin kuuntelee keuhkot ym. perusjutut? Kurkkaako esim. housuihin? Vähän jo pojalle vihjailin, että lääkäri saattaa tarkistaa, ootko poika vai tyttö... :whistle:
 
3-vuotistarkastus

* Tarkista kasvu-, näkö- ja kuulotiedot
* Karsastus: lähetä epäilykin silmälääkärille
* Puhe: lauseita. Lähetä puheterapeutille, lastenlääkärille tai korvalääkärille, jos puhe on hyvin niukkaa tai on vaikeuksia puheen ymmärtämisessä.
* Motoriikka: potkii palloa, hyppii tasajalkaa, kätisyys. Jos näissä on poikkeavuuksia tee tarvittaessa tarkempi status ja harkitse jatkotutkimusten tarvetta.
* Sydämen auskultaatio
* Vatsan palpaatio
* Kivekset
* Nielu, korvat

Jokaisella ikäkausitarkastuskäynnillä tutkitaan/huomioidaan/tarkkaillaan

* näkö ja kuulo
* paino, pituus, (päänympärys ainakin 2 ikävuoteen saakka)
* motorinen kehitys (ikään nähden vähimmäistaso)
* sosiaalinen- ja psyykkinen kehitys (kontaktinotto, äidistä irrottautuminen, kaverisuhteet, leikit, harrastukset, tasapainoisuus, itsetunto, itsenäistyminen, sopeutuminen, perheeseen ja muuhun ympäristöön)
* huomio varhaiseen vuorovaikutukseen (Tärkeä!)
* tasapainoisuus, itsetunto, itsenäistyminen, sopeutuminen, perheympäristö
* terveysneuvonta-asiat (ravinto, uni, ulkoilu, liikunta, hygienia myös hammashygienia)
* vanhemmille kasvatustukea ja tukea vanhemmuuteen
* vanhempien jaksaminen/parisuhde (lisäavun tarpeen arviointi perheelle)
 
Tarkistettiin näkö, mitattiin, punnittiin. Ei kurkkinu housuihin, mut johtuukohan siitä että on tyttö, ei siis voi olla kivekset liian ylhäällä jne. :D Esikoisen (poika) 3v-neuvolasta en muista mitään. Tarkkaili tytön puhetta, kysyi jostain paperista piirrostytön nenää, silmiä, polvia yms.

Meillä tyttö kävi 2 kertaa 3v-neuvolassa. Ekal kerral kun ei suostunu tekemään mitään. :ashamed: Tokal kerral lahjoin ja oli yhteistyökykyisempi. :D Ujostelee kovasti.
 

Yhteistyössä