Mitä ruokaa possun ulkofileestä?

Mä laitan pintaan suolaa ja yrttejä, paistopussiin ja uuniin. Liemestä hyvä kastike. Maistuu ohuina siivuina kuumana ja kylmänä. Meillä tuo korvaa kinkun jouluna.
 
PAistan ohuina pihveinä , samalla maustan pippurilla ja suolalla. Ja laitan uuniin hautumaan, päälle purkki kermaa ja mustapippurijuusto murusina..nam...lohkoperunoiden ja kasvisten kanssa hyvääää... KAikki valmistuu kätevästi uunissa ja voi vaan makoilla soffalla ja lukea naistenlehtiä.
 
Minä pieni lihan kuutioiksi (tai suikaleiksi), ruskistan pannulla, teen suurusteen ja laitan kastikkeen uuniin. Annan olla parikin tuntia, niin tulee mureaa lihaa. Mausteita vaan maun mukaan.
 
Just eilen tein...ekaks ruskistin sen koko palan kattilassa, sit lisäsin nesteen ja sipulia... Laitoin uuniin kolmeks tunniks. Välillä käänsin lihan. Niin ja maustoin timjamilla, maustepippurilla ja basilikalla. Ja suolaa aika runsaasti. Hyvä tuli :)
 
Mihin asteeseen laitetaan uuniin jos paistaa koko köntän? Kolme tuntia mutta paljonko asteita?

Entä asteet jos paistaa siivut ensin ja sitten laittaa kermaan ja uuniin?

Oon vähän avuton kun en ole näitä uuniruokia kovin paljon tehnyt. Yleensä tulee tehtyä jotain nopeaa pannulla tai wokissa.
 
Että FILEestä tehdään paistia...
Tai että haudutetaan tuntikaupalla, että tulee mureaa...
Voi voi. File kuivuu koppuraksi, eikä taatusti ole hyvää.
 
Nuo pihvit ovat kyllä varmaan parhaat. Pannulla vaan ruskistus, kermaa päälle. Tarjoile vaikka riisin kera. Tai sitten tosiaan erillinen kastike ja pihvit.
Ja kastiketyyppisiä ruokia jos haluat, niin file paloiksi, kevyt ruskistus, maustaminen, ja liemi päälle. Pian pois levyltä ja nauttimaan.
Voi toki myös paistaa kokonaisena uunissa. Paista mittarin kanssa. Lämpötilaa en muista, mutta kyllä se kaikista asiallisista keittokirjoista löytyy.
 
Alkuperäinen kirjoittaja taitaa olla samat vastaajat kuin tuossa naudanFILEketjussakin:
Että FILEestä tehdään paistia...
Tai että haudutetaan tuntikaupalla, että tulee mureaa...
Voi voi. File kuivuu koppuraksi, eikä taatusti ole hyvää.

Minä en ole koskaan saanut minkäänlaista lihaa kuivumaan koppuraksi... :)
 
Kannattaa nuo possun ulkofileepihvit ensin paistaa pannulla ja maustaa, ja lisätä se kermakin siihen pannulle ja kiehauttaa ja sitten laittaa uuniin uunivuokaan hautumaan folion alle sinne kastikkeeseen 200 astetta n. 30 minuuttia, niin ovat varmasti mureita ja hyviä ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Etsiväkaksoset:
Mihin asteeseen laitetaan uuniin jos paistaa koko köntän? Kolme tuntia mutta paljonko asteita?

Entä asteet jos paistaa siivut ensin ja sitten laittaa kermaan ja uuniin?

Oon vähän avuton kun en ole näitä uuniruokia kovin paljon tehnyt. Yleensä tulee tehtyä jotain nopeaa pannulla tai wokissa.


Porsaan ulkofilee uunissa

1. Poista kalvot fileestä veitsellä. Leikkaa filee puoliksi, jos filee on suurikokoinen.
2. Jos haluat maukkaan pinnan, paista nopeasti kuumalla pannulla tai parilalla fileeseen paistopinta.
3. Mausta suolalla ja rouhitulla musta- tai valkopippurilla kauttaaltaan.
4. Nosta filee voideltuun uunivuokaan tai ritilälle. Jos käytät ritilää, laita uuniin ritilän alle uunipannu, jossa on hiukan vettä. Lihasta irtoava neste ei näin tartu kiinni pannuun. Voit kypsentää fileen myös paistopussissa uunipannulla.
5. Työnnä lihalämpömittari fileen keskikohtaan.
6. Paista uunissa 125 - 150 asteessa. Mitä matalampaa lämpötilaa paistamisessa käytetään, sen parempi lopputulos. Lihasta irtoaa näin vähemmän lihasnestettä ja se on väriltään tasaisempi.
7. Nosta filee pois uunista, kun sisälämpötila on 70 astetta
8. Kääri filee folioon ja anna sen vetäytyä noin 20 min.
9. Leikkaa poikkisyin ohuita viipaleita.

http://www.ruokatieto.fi/finfood/liha.nsf/0/B681EAB57708DE88C225719C00291DF1?opendocument&lng=Suomi&sh=Kaikille&cat1=Tietoa%20lihasta&cat2=Ruuanvalmistus&cat3=Porsas&cat4=Kyljys%20ja%20ulkofilee
 
Alkuperäinen kirjoittaja taitaa olla samat vastaajat kuin tuossa naudanFILEketjussakin:
Että FILEestä tehdään paistia...
Tai että haudutetaan tuntikaupalla, että tulee mureaa...
Voi voi. File kuivuu koppuraksi, eikä taatusti ole hyvää.

housussas kuivuu!!! Jos sielä uunissa on liha nesteessä, niin ei kai se sillon kuivu??
 
Alkuperäinen kirjoittaja karloss:
Alkuperäinen kirjoittaja taitaa olla samat vastaajat kuin tuossa naudanFILEketjussakin:
Että FILEestä tehdään paistia...
Tai että haudutetaan tuntikaupalla, että tulee mureaa...
Voi voi. File kuivuu koppuraksi, eikä taatusti ole hyvää.

housussas kuivuu!!! Jos sielä uunissa on liha nesteessä, niin ei kai se sillon kuivu??

niimpä.
 

Uusimmat

Yhteistyössä