Mitä lehmät yleensä syövät ellei ruohoa? Kalapuikkojako?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "ammu"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
http://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/humpil/9/123579.pdf

Onko muita nestemäisiä D-vitamiineja? Sellaistahan käyttävät kuitenkin?

Tuossa on mm. sitruunahappoa, mutta myös muuta sietämätöntä:-(
 
Olkia käytetään pelkästään silppuna, mut eikai sitä syötetä lehmille?????

Umpikaudella (eli tiineys kauden lopussa kun lehmä ei tuota maitoa vaan valmistautuu poikimiseen ja seuraavaan lypsykauteen) tai aivan lypsykauden loppulla kun maitomäärien on tarkoituskin jo pudota lehmille voidaan syöttää myös olkia. Toki olkea joskus voidaan syöttää lisänä muutenkin nostamaan karkea rehun osuutta.
 
Kasviöljy tarkoittaa yleensä jotain muuntogeenisestä kasvista puristettua öljyä, koska ne vaan ovat kauhean halpoja raaka-aineita ja niistä on maailmalla ylitarjontaa. Törkeää huputusta - varsinkin sellaisen käyttö jatkojalostuksessa...
 
Rehut on niin kalliita ettei kenelläkään suomalaisella viljelijällä oo varaa ruokkia lehmiään pelkästään valmisrehulla. Jostkut toki lisää sitä muun rehun sekaan. Eikähän suurin osa tee kaks-kolme kertaa kesässäsen säilörehun ja ruoki sillä vuoden yli. Se on enemmänki sitä jenkkitouhua syöttää maissia.
 
[QUOTE="paula";30505928]Kasviöljy tarkoittaa yleensä jotain muuntogeenisestä kasvista puristettua öljyä, koska ne vaan ovat kauhean halpoja raaka-aineita ja niistä on maailmalla ylitarjontaa. Törkeää huiputusta - varsinkin sellaisen käyttö jatkojalostuksessa...[/QUOTE]

On aina muistettava, että eviran ohjeet ei koska ollenkaan apteekkituotteita. Niistä vastaa lääkelaitos. Eviralta esimerkiksi tämä:

"Kasvirasvan ja kasviöljyn alkuperä eli mistä kasveista öljy tai rasva on peräisin, on ilmoitettava ainesosaluettelossa. Esimerkiksi ”kasviöljyt (rypsi, auringonkukka)” tai ”rypsi- ja auringonkukkaöljy”."

Mitä se Vermanin nestemäisen d-vitamiinin öljy on. EIKÖ KUKAAN TIEDÄ?
 
Rehut on niin kalliita ettei kenelläkään suomalaisella viljelijällä oo varaa ruokkia lehmiään pelkästään valmisrehulla. Jostkut toki lisää sitä muun rehun sekaan. Eikähän suurin osa tee kaks-kolme kertaa kesässäsen säilörehun ja ruoki sillä vuoden yli. Se on enemmänki sitä jenkkitouhua syöttää maissia.

Tota - mites ne noi vapaat lehmät? Eikö lehmät vapaana olessaan vaeltele sellaisille alueille, joissa saa syödä hyvää tuoretta ruohoa? Vai onko vapaan lehmän maito huijausta ja lehmät ovatkin oikeasti vankeina?
 
Tota - mites ne noi vapaat lehmät? Eikö lehmät vapaana olessaan vaeltele sellaisille alueille, joissa saa syödä hyvää tuoretta ruohoa? Vai onko vapaan lehmän maito huijausta ja lehmät ovatkin oikeasti vankeina?

Nimenomaan lehmä, lammas tai vuohi, mutta myös jakki, ovat ihmiselle olleet "pyhiä" eläimiä siksi, että niiden maidosta on voinut tehdä piimää ja juustoa. Mutta nykyään kaikki halutaa uoda purkista tai pullosta:-)

Pyhyys on siis paljon arkisempi asia eikä niistä eläimistä ole tarkoitus lypsää muuta kuin sen verran, mitä tarvitsee ja loput menee sen jälkikasvulle - Intiassa esimerkiksi.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...lalaskua-ajetaan-maatilojen-kontolle-1.124744

Nykyään voitontavoittelu pilaa tuon asetelman totaalisesti.
 
Nimenomaan lehmä, lammas tai vuohi, mutta myös jakki, ovat ihmiselle olleet "pyhiä" eläimiä siksi, että niiden maidosta on voinut tehdä piimää ja juustoa. Mutta nykyään kaikki halutaa uoda purkista tai pullosta:)

Pyhyys on siis paljon arkisempi asia eikä niistä eläimistä ole tarkoitus lypsää muuta kuin sen verran, mitä tarvitsee ja loput menee sen jälkikasvulle - Intiassa esimerkiksi.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...lalaskua-ajetaan-maatilojen-kontolle-1.124744

Nykyään voitontavoittelu pilaa tuon asetelman totaalisesti.
 
Rehuihin blendataan kaikenlaista, joista ainakaan entsyymeitä ei tartte mainita.

Fytaasia belndataan siksi, että saadaan markkinoitua "Ei lisättyä fosfaattia" ja siksi, että elukka saadaan hyödyntämään viljoja (huom! sikakin lihoo viljalla, ei lihalla tai läskillä), jotka eivät ole niiden pääasiallista ravintoa.

Xylanaasia jne taas parantamaan ravinto-aineiden imeytymistä. Ei pidä myöskään unohtaan Aina Ilman Vaimoa-keksintöämme, eli AIV:tä. Äkkisiltään voisi linkittää AIV:n myös meidän korkeampaa diabetesriskiimme ja siihen, että moni voi juoda maitoa vaikkapa Saksassa, muttei täällä.

Antibioottien käyttö on onneksi aika vähäistä. Mutta jenkeissä todella massiivista. Ei ihme, että punainen liha on pannassa, kun tutkimukset tehdään jenkeissä, jossa liha on GMO:ta ja pumpattu täyteen vielä enemmän pahoja aineita.
 
[QUOTE="paula";30505928]Kasviöljy tarkoittaa yleensä jotain muuntogeenisestä kasvista puristettua öljyä, koska ne vaan ovat kauhean halpoja raaka-aineita ja niistä on maailmalla ylitarjontaa. Törkeää huiputusta - varsinkin sellaisen käyttö jatkojalostuksessa...

On aina muistettava, että eviran ohjeet ei koska ollenkaan apteekkituotteita. Niistä vastaa lääkelaitos. Eviralta esimerkiksi tämä:

"Kasvirasvan ja kasviöljyn alkuperä eli mistä kasveista öljy tai rasva on peräisin, on ilmoitettava ainesosaluettelossa. Esimerkiksi ”kasviöljyt (rypsi, auringonkukka)” tai ”rypsi- ja auringonkukkaöljy”."

Mitä se Vermanin nestemäisen d-vitamiinin öljy on. EIKÖ KUKAAN TIEDÄ?[/QUOTE]
---ja nimi oli?
 
"Hyperkalsemian muita oireita ovat:
anoreksia,
jano,
pahoinvointi,
oksentelu,
ummetus,
vatsakipu,
lihasheikkous,
väsymys,
mielialahäiriöt,
lisääntynyt virtsaneritys,
luukipu,
munuaiskipu
ja vakavissa tapauksissa sydämen rytmihäiriöt.

Jatkuvasti korkeat kalsiumarvot saattavat aiheuttaa pysyviä munuaisvaurioita
ja pehmytkudoksen kalkkiutumista."

Melkoista ainetta. Vanhassa purkissa (ruskea lasipurkki, ei vuosilukua)
Calc. phosph..... 0, 4
Vitamin D3.....u.i. 300

Kalkki- ja fosforiaineenvaihdunnan häiriöihin

Aikuisille 1 - 2 tablettia.
lapsille 1 tabletti 2 - 3 kertaa päivässä

Kysymys kuuluukin, kuinka vanha purkki mahtaa olla?
LÄÄKETEHDAS ORION OY lukee punaisella, mut ei mitään vuosilukuja.

Selvästi ihmiselle, mut kiinnostais tietää, mitä esim 1960-luvulla on annettu eläimille - kaurojen ja kuivan heinän lisäksi.

Ihmiselle sit syötetään tuollaisia valmisteita, samoin lehmille, vaikka onhan sitä niissä lehmästä saaduissa tuotteissakin!
Olin aika varma, että johonkin tuon kirjoitin:-)
No, minkäs sille enää mahtaa... Munuaiset saa pilalle vähemmästäkin.
http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/laakareista-on-tullut-kalliita-sihteereita-6543610
 
Nimenomaan lehmä, lammas tai vuohi, mutta myös jakki, ovat ihmiselle olleet "pyhiä" eläimiä siksi, että niiden maidosta on voinut tehdä piimää ja juustoa. Mutta nykyään kaikki halutaa uoda purkista tai pullosta:)

Pyhyys on siis paljon arkisempi asia eikä niistä eläimistä ole tarkoitus lypsää muuta kuin sen verran, mitä tarvitsee ja loput menee sen jälkikasvulle - Intiassa esimerkiksi.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...lalaskua-ajetaan-maatilojen-kontolle-1.124744

Nykyään voitontavoittelu pilaa tuon asetelman totaalisesti.
 
Grass-fed butter yms. kysyntä on siis kasvanut K2 vitamiinin löydön myötä, jos joku ihmettelee asiaa..

http://www.hs.fi/ruoka/a1389579834839

"K2-vitamiinia nimittäin saa käytännössä eläinrasvasta. Sen parhaat lähteet ovat juusto, kananmuna, maksa ja voi – siis edellyttäen, että näitä tuottanut eläin on saanut nauttia sitä luonnollista ruokaansa, vihreää. Naudat, lampaat ja kanat muuttavat vihreän luonnonsalaattinsa K2:ksi, me kun emme sitä taida."

"Siinä missä K1 lähinnä hyydyttää verenvuotoja, K2:n tehtävät ovat laajemmat. K2 kuljettaa ravinnosta saamaamme kalkkia oikeisiin osoitteisiin.

Se ohjaa siis kalkin luihin ja hampaisiin ja auttaa näin rakentamaan terveitä luustoja lapsille, torjuu osteoporoosia ja vie hammaslääkäreiltä työtä. Samalla se vie kalkkia pois verisuonistosta, jossa se aiheuttaa tukoksia, siis sydänkohtauksia ja muuta ikävää."
 
Kiitos, kuka lienetkin, kommentista!
Piltin neuvontapuhelimessa eivät saa kertoa, mistäheidän askorbiinihappo on valmistettu, mutta yleensä se on maissista. Noissa kuvan purkeissa on vielä RUNSAASTI sitä happoa. Kerran sairastuin sellaisesta pienestä määrästä, joiduin kyselemään jälkeenpäin, mutta onhan melkoinen systeemi, kun syytä ei saa kertoa????? Määrä, mitä söin, ei ollut edes puolta pikkupurkkia: korvatulehdus on toki aika yleinen vaiva lapsillakin...!
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/...tko-lasten-marjasoseet-diabetekselle-1.161054

Tuo viittaa eri asiaan, mutta ei uutinen mainitsekaan sitä askorbiinihappoa. Se ääni puhelimessa sanoi kuitenkin, että samaa ainetta on mitä lääketehtaat käyttävät vitamiinivalmisteissa. Jos olis ollut luomupurkki, olis mennyt tarkasteluun, mutta kun ei ollut, ei kukaan kiinnostunut asiasta mitenkään - ei edes valmistaja.
 
Mutta uutisissa vasta parin kuukauden päästä????
"Asia tuli Fimean tietoon joulukuussa, jolloin virasto tiedotti tapauksesta.

Pakkausten etikettejä oli väärennetty niin, että lääkkeen viimeiseksi käyttöpäiväksi oli merkitty vuoden 2019 maaliskuu, kun todellisuudessa viimeinen käyttöpäivä oli jo vuoden 2018 helmikuussa."
 

Yhteistyössä