Mistä tietää,milloin omppupuun antimet ovat kypsiä?

  • Viestiketjun aloittaja kärsimätön
  • Ensimmäinen viesti
omppupomppu
Alkuperäinen kirjoittaja Kippuravarvas:
Joku sano, että ompot on kypsiä kun siemenet on ruskeita :)
pitää muuten paikkansa. kesäomenat alkaa olla kypsiä ainakin täällä eteläsuomessa, valkeita kuulaita sun muita syksylajikkeita saa vielä vähän aikaa odottaa.
 
omppupomppu
Alkuperäinen kirjoittaja kärsimätön:
Melko vihreitä nuo vielä ovat ja kirpeitä..Vähän punaa kuitenkin jo saaneet..Voiko tehdä omppupiirasta puoliraakileista?
niin ja ihan raakileista ei kantsi piirakkaa tehdä, mutta semmosista viittä vaille valmiista tulee jo hyvä. ja paras hillo ja mehu tulee pikkusen raaoista.
 
Kippuravarvas
Alkuperäinen kirjoittaja omppupomppu:
Alkuperäinen kirjoittaja kärsimätön:
Melko vihreitä nuo vielä ovat ja kirpeitä..Vähän punaa kuitenkin jo saaneet..Voiko tehdä omppupiirasta puoliraakileista?
niin ja ihan raakileista ei kantsi piirakkaa tehdä, mutta semmosista viittä vaille valmiista tulee jo hyvä. ja paras hillo ja mehu tulee pikkusen raaoista.
Jaahas..eli viikonloppuna hillotalkoot pystyyn :D voiko/kannattaako omppohilloo pakastaa pakastepusseissa?
 
aserty
Alkuperäinen kirjoittaja omppupomppu:
Alkuperäinen kirjoittaja Kippuravarvas:
Joku sano, että ompot on kypsiä kun siemenet on ruskeita :)
pitää muuten paikkansa. kesäomenat alkaa olla kypsiä ainakin täällä eteläsuomessa, valkeita kuulaita sun muita syksylajikkeita saa vielä vähän aikaa odottaa.
Ja ihan pohjoisessahan ei omena edes kasva. ;)
Sori, oli pakko..
 
omppupomppu
Alkuperäinen kirjoittaja Kippuravarvas:
Alkuperäinen kirjoittaja omppupomppu:
Alkuperäinen kirjoittaja kärsimätön:
Melko vihreitä nuo vielä ovat ja kirpeitä..Vähän punaa kuitenkin jo saaneet..Voiko tehdä omppupiirasta puoliraakileista?
niin ja ihan raakileista ei kantsi piirakkaa tehdä, mutta semmosista viittä vaille valmiista tulee jo hyvä. ja paras hillo ja mehu tulee pikkusen raaoista.
Jaahas..eli viikonloppuna hillotalkoot pystyyn :D voiko/kannattaako omppohilloo pakastaa pakastepusseissa?
no jos vaikka minigrippiä koitat. en oo ite kokeillu, mutta miksei vois. täyttäminen voi olla hankalaa, jos ei oo hillosuppiloa.
 
Meillä kaatui puolipuuta ja niistä puoliraakileista tein niin hilloa kuin piirakkaakin. Hillossa ei mitään huomannut eli sopi oikein hyvin, mutta piirakassa olivat ehkä hieman hapokkaita, joten jos ei happamista niin välitä, niin kannattaa ensin vähän keittää ennenkuin piirakanpäälle laittaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Kippuravarvas:
Alkuperäinen kirjoittaja omppupomppu:
Alkuperäinen kirjoittaja kärsimätön:
niin ja ihan raakileista ei kantsi piirakkaa tehdä, mutta semmosista viittä vaille valmiista tulee jo hyvä. ja paras hillo ja mehu tulee pikkusen raaoista.
Jaahas..eli viikonloppuna hillotalkoot pystyyn :D voiko/kannattaako omppohilloo pakastaa pakastepusseissa?

Mä säilytän varsinaiset hillot viileäkaapissa, mutta olen tehnyt omenasosetta myös pakkaseen pusseihin. Vauva aikaan teinkin paljon ihan jääpalapusseihin sekä pikkupusseihin, vauvalle syötäväksi talveksi.
 

Yhteistyössä