Mistä tällainen ihottuma? Kuva mukana..



Siis onko jollakin kokemusta samanlaisesta? Meidän vauvalla pian 11kk, nyt kolmannen kerran ilmestyi tällaista Nämä läntit ei oo mitenkään kuivia, osa hieman koholla ihosta. Eivät vaivaa lasta mitenkään, eli ei kutia. Häipyvät muutamien tuntien, max 24h sisällä ja ilmestyvät taas eri kohdissa. On sekä pientä näppyä että isompaa länttiä. Viimeksi reaktio kesti 1,5 viikkoa ja sitten hävisivät pois.

Mitään flunssaa tai kuumetta ei oo. Ruokia oon yrittänyt jäljittää ja luulin, että viimeksi tuli kananmunasta, mutta nyt ei oo sitä saanut. Ei myöskään mitään pesuainetta oo vaihdettu. Ainut asia minkä oon keksinyt on hampaiden tulo, mutta voiko iho reagoida siihen näin??

Kellään mitään ideoita?? Lääkäriinkö pitäis mennä..
 
Meilläkin tuli jossain vaiheessa ainakin tuota muistuttavia täpliä. Yleensä nuo ilmestyivät kylvyn jälkeen ja johtuivat kai nopeasta lämpötilavaihtelusta. Sopisiko kuvioon? Ei tuota kyllä paria tuntia kauempaa mielestäni silti kerralla kestänyt.
 
Näyttää nokkosihottumalta, joka on allerginen reaktio johonkin. Voi lehahtaa ruoka-allergisella jos on syönyt ruokaa mille on allerginen. Menee antihistamiinilla ohi. Apteekista saa zyrtec-tippoja ilman reseptiä. Tuoteselosteesta voit tarkistaa mikä annos sopii tuon ikäiselle.

Voi se lehahtaa myös vaikka kosketuksesta kankaaseen tms. joka aiheuttaa oireita. Kylpyvaahdosta, öljystä, väärästä pulverista vaatteissa.... Meillä lapsi saa noita ruoasta. Jos ei selvää yhteyttä tunnu olevan, niin olisko allergiatestit paikallaan?
 

Yhteistyössä