Mistä olette saaneet avun runsaaseen pulautteluun?

Korvikkeen vaihto? Mihin?

Röyhtäytys useaan kertaan?

Maitoallergian toteaminen?

Jostain lääkeaineesta?

Poikani on nyt 2,5kk ja pulauttelee paljon, tällä vkolla tuntuu menevän useammat vaatteet niin äidiltä kuin pojaltakin.. Annoin imetyksen loputtua ensin Nannia, jonka vaihdoin hyvin olemattomien vatsanpurujen ja tämän pulauttelun takia Sempiin. Aloitin perunaporkkanavellin siinä toivossa noin viikko sitten, että pulautukset vähenisivät. Mutta tuntuu käyneen toisin päin. Edelliset lapseni eivät pulautelleet..
Onko vika korvikkeessa, röyhtätystavassa, allergiassa vai olisikohan ohimenevää sorttia, joten vika ei missään mihin voisin vaikuttaa?

Kauanko kestää tämän ns. mahaportin löysyyden poistuminen?

Kaunis kiitos taas vastauksistanne! :flower:
 
Meillä tyttö 7,5kk ja vieläkin pulauttelee jos kovin on mahallaan =) Aina ollut kova pulauttelija ja meillä ei siihen oo oikeastaan auttanut mikään. Ei korvikkeen vaihto, ei eri röyhtäytysasento, ei ollut maitoallergiaa (sitä kyl epäiltiin mut ei ollut), ja mitään ihmeempiä lääkeaineita ei oo käytetty. Sit väheni ku siirryttiin kiinteisiin ja söi niitä kunnolla, mut kokonaan tämä "vaiva" ei ole hävinnyt vieläkään. Ei siihen taida olla muuta keinoa kuin aika. Meillä kyllä epäiltiin ihan alussa mahaportin ahtaumaa joka olisi vaatinut leikkauksen, mutta sitäkään ei onneksi kuitenkaan ollut.
Kyllä se siitä ajan kanssa, pyykkikone rullasi meillä alussa parikin kertaa päivässä =) Onneksi oli paljon vaihtovaatteita sekä tytöllä että äitillä... :LOL:
 
Meillä myös esikoinen oli kova pulauttelemaan tai oikeastaan ihan oksensi. Ei siihen auttanut muu kuin ajan kuluminen ja masun kypsyminen.

Kuopuksen kanssa kyllä herkemmin pulauttaa vielä peruna-porkkanavellin kuin maidon (koska syö sitä niin mielellään ja paljon). Yhtään niin herkästi ei pulauta sosetta, jota alkoi syömään juuri tuossa 2.5 kk iässä.
 
Emme mistään. Tyttö pulauttelee runsaasti varsinkin äidinmaidosta, korvike pysyy paljon paremmin sisällä (eli ei ainakaan lehmänmaitoallergiaa). Tyttö ei kuitenkaan kärsi pulauttelusta, joten odottelen että aika auttaa. Allergialääkärissäkin käytiin (kun tytöllä välillä vähän näppylää poskissa), mutta lääkäri tostesi, että pikkujuttuja! Eli pyykkäämään, pyykkäämään, joka aamu sännätään...
 
Mun tietääkseni,jos vauva vain pulauttelee mutta kasvu pysyy hyvänä ja pulauttelu EI aiheuta muita oireita,niin se on tavallista ja harmitonta (joskaan ei kovin mukavaa).Meillä kuitenkin runsaan pulauttelun takana oli sekä maitoallergia että refluksitauti,joka vaati kunnon lääkityksen eikä vieläkään ole kunnolla hoidossa.Jos vauva on itkuinen,kivuliaan oloinen tms,niin sinuna ottaisin yhteyttä lääkäriin (yksityiseen),sillä esimerkiksi refluksitauti on helppo todeta ph-mittauksella ja myös maitoaltistusta voi kokeilla kotona ostamalla 1-2prk apteekin erityiskorviketta ja katsomalla häviääkö oireet.Tsemppiä ja jaksamista sinulle :hug:
 
Meillä poika ollut kova pulauttelemaan aina ja se oli todella häiritsevää, koska itsellä meni useat vaatekerrat päivässä, puhumattakaan pojan ja muiden vaatteista. Meillä ei siihen auttanut mikään. Kiinteiden aloitus vähän vähensi ja nyt pojan ollessa 8,5 kk on pulauttelut vähentyneet lähes kokonaan. Ymmärrän siis 100% miltä tuntuu... :/
 
smy
Meidän keskimmäinen pulautteli paljon parin kk:n iässä ja sanoin siitä lääkärillä masuvaivojen ja itkuisuuden takia käyttäessä, niin se käski kokeilla gaviscon nimistä lääkettä,tais olla närästykseen aikuisille. 1ml kork.6krt päivässä n. puoli h. syönnin jälkeen. Kyllä se jonkin verran auttoi mutta oli niin pahaa että harvaksi jäi ne kerrat kun annoin... =)

Se muodostaa jonkun kalvon siihen ruuan päälle, ei vaikuta ilmeisesti muulla tavalla vatsaan.
 
Meillä nyt näyttää auttavan jälleen tuo maitoallergian toteaminen. Muut ovat pulautelleet ennen allergian toteamista ja apteekin maitoja, mutta nyt tämä kolmonen oksensi väh. kerran pävässä pulauttelun lisäksi. Nyt kun saatiin eilen neocate käyttöön niin ei ole kertaakaan pulauttanut saati sitten oksentanut, eikä kakkaakaan ole tullut. :eek: :D
 

Yhteistyössä