mistä kannattas jatkaa joulusiivousta, et ois järkevää..eilen vein petivaatteet ulos..??

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Pese uuni.
Perussiivous (matot ulos, pölyjen pyyhkiminen, imurointi ja moppaus...meillä perusteellisempi siivous tehty jo marraskuun lopussa).
Pese vessa ja sauna.
Jos virtaa riittä niin keittiön lusikkalaatikon pesu jos et jaksa kaikkia kaappeja siivota.
Jouluaattona vielä aamulla tuuletetaan vähän aikaa petivaatteita ja vaihdetaan lakanat niin sänkyyn on ihanaa köllähtää illalla.
 
näin ajattelin
2 pvää ennen joulua: matot ulos, petivaatteet ulos, lakanat yms.pesuun.Koko pesuhuoneen suihkutus Tolulla, samoin vessa (jää imeytymään). ensin imurointi koko talo, sitten kattojen pyyhkiminen kostutetulla mikrokuituliinalla, seinät myös. Sitten ikkunoiden pesu, sitten pintojen pyyhkiminen, sitten lattioiden pesu ja viimeiseksi illalla todennäköisesti myöhään matot ja petivaatteet sisälle ja uudet lakanat yms. Mainitsematta jäi sänkyjen imurointi. Kaappeja siistinyt pikkuhiljaa. Enää tähän siivouspäivään ei ehdi sitä. Ja Joulu saa tulla! =)
 
Fleur de la Cour
kuukauden verran olen siivonnut, ensin pesin ikkunat ja siivosin kaapit ja ullakon ja varastot, sitten pikkuhiljaa pyyhin hankalista paikoista pölyjä, pesin koriste-esineet, pyyhin keittiön kunnolla, putsasin kaikki lamput, pesin saunan. Eilen tuuletin mattoja pakkasessa (petivaatteet hoidin jo aiemmin) ja imuroin ja pesin lattiat sekä jynssäsin vessan. Tekemättä jäi vain tv:n ja tietokoneen pyyhkiminen (unohdin tehdä ne) ja joulukoristeiden paikoilleen laittelu. Teen ne tänään. Sitten jouluni alkaakin pikkuhiljaa olla valmis. Uunia en pese jouluksi, koska käytän sitä koko ajan. Uunin pesen aina kesällä kun laitamme ruuan ja ruokailemme ulkosalla.
 
No jos jouluksi siivoat niin ei sun ehkä ihan olis niistä petivaatteista kannattanut aloittaa :D
Uuniin pesu, kaapin ovien pyyhkiminen, pölyjen pyyhintä sieltä mistä normaalisti ei pyyhi esim. lamput, verhotankojen päältä, kattolistat.
 
Meillä on tähän mennessä siivottu siivousta vaativat kaapit, putsattu patterit, valaisimet, hellan ja tiskikoneen taus, puhdistettu liesi, pesty vessa perusteellisesti, tuuletettu patjat & vuodevaatteet, suikutettu viherkasvit, puhdistettu kirjahylly ja verholautojen päällykset, kiillotettu tiskipöytä ja -altaat ja tehty inventaario pojan leluhyllylle.

Homma jatkuu ihan tavallisella viikkosiivouksella, tosin vasta ensi viikon puolella. Viikonlopun pyhitän leipomiselle ym. puuhille.
 

Yhteistyössä