Missähän päin Suomea kannattaisi eläkkeläisenä asua?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eläkepäivät lähestyy ja olen mieheni kanssa mietinyt, että mihinhän sitä muuttaisi. Olemme asuneet ympäri Suomea, mutta ei ole mitään paikkaa jossa kummallakin olisi suvun tai lasten takia erityisesti syytä asua. Mieluiten kyllä niin, että matka Helsinkiin olisi alle 2h. Mutta ei silti ihan pk-seudulla.

Rivarinpätkää olemme aatelleet. Lisäksi olemme harkinneet kesämökin ostoa jostain sopivalta suunnalta. Meri tai järvi aika sama: Turun saaristo tai Järvi-Suomi esim. Matka mökille saisi olla myös jossain 2-3 tunnin tienoilla.

Onko ehdotuksia? Semmoinen rauhallinen paikka, jossa kuitenkin olisi hiukan nuorempaakin väkeä. Hintataso kohtuullinen ja palvelut pelaa.
 
vierailija
Tästä listasta voi hieman arpoa:


Itse harkitsisin sinun spekseillä esim. SIuntiota, Askolaa tai vaikka Pornaista.
No ihan hyvä listaus, tosin 5 vuoden takaa. Ja tässä kumminkin ollaan hyvävoimaisia eläkeläisiä, joten ihan toi seniorimeno toivottavasti ei ole ajankohtaista 15-20 vuoteen. Silloin on moni asia ehtinyt muuttua.

Moni noista kärkikunnista on ns. hiipuvalla maaseudulla. Voi olla, että talous ei kestä tuota menoa kauaa. Sitten kyllä verot nousee ja palvelut heikkenee. Luulen myös, että valtion tukikin pikkuhiljaa näihin kuntiin heikkenee.
 

Yhteistyössä