Missä iässlä lapset innostuu ja osaa värittää kuvia?

  • Viestiketjun aloittaja sanna
  • Ensimmäinen viesti
mie
No varmasti onnistuu, jos kynä kädessä pysyy :) Eri asia sitten MITEN onnistuu, mutta sillä nyt ei varmaan olekaan mitään väliä. Meidän tuttavapiirissä kolme suunnilleen 3 vuotiasta, joista yksi värittää jo tooooooodella tarkasti pieniäkin yksityiskohtia ja käyttää useita värejä, yksi joka suhaa koko kuvan (yli kaikkien ääriviivojen) yhdellä värillä ja yksi joka käyttää yhtä tai kahta väriä ja värittää periaatteessa niiden viivojen sisällä, mutta ei vielä ihan onnistu.
 
Varmaan riippuu motivaatiostakin. Kaverin samanikäinen on värittänyt ihan nätisti jo varmaan vuoden ja omani ei edes katso yleensä värityskirjaan päin. Ikää 3.5vee nyt. Piirsi sentään ekan pääjalkaisen tällä viikolla :heart: päiväkodissa todettiin kehityskeskustelussa että käyttää värejä reippaasti, siihen suttuuun...
 
Meillä poika on värittänyt 1,5 vuotiaasta asti vähäsen, mutta enemmän se on nyt innostunut kun on kohta sen 2,5v. Eihän se siis mitenkään viivojen sisällä pysy tai muuta, mutta tuntuu tykkäävän. Tosin yhen kuvan väritykseen ei ihan kauhean kauaa mene.
 
Luova ei valmista väritä
Itse en tykännyt koskaan värityskirjoista. Piirsin mieluummin itse ja värittelin sitten niitä kuvia. Lapsesi on vaan luovempi, jos ei piittaa pelkästä värittämisestä :).
 
Tyttö08
Meillä melkein puolitoistavuotias tyttö ja tykkää tosi paljon "väritellä" ja piirtää :] Ei ihan värit mene aina oikeaan kohtaan, mutta pääasia että tyttö viihtyy :]
 

Yhteistyössä