Missä iässä lapsenne lopetti päiväunet?

  • Viestiketjun aloittaja arh
  • Ensimmäinen viesti
meillä
2,5-vuotiaina lopetti molemmat päiväunien nukkumisen kotona. Päiväkodissa nyt 3,5-vuotias nukkuu päiväunet silloin tällöin ja silloin iltanukahtaminen venyy kymmeneen. 5-vuotias saattaa nukkua päiväunet joskus jos on nukkunut yöllä huonommin tai herännyt aamulla poikkeuksellisen aikaisin. Normaalit yöunet on meillä noin klo 21-8.
 
"Miranda83"
meillä esikoinen 4vuotiaana.. toinen juuri ennen kuin täytti 3v. :( ei vaan saanut enää päikkäreille..

siis nukkunut yhtenä päivänä pari kertaa päiväunet? no se taitaa olla liikaa.. meidän 1v..nukkuu vaan yhdet päikkärit ja nekin hyvä kun tunnin.. mut lapsetkin on nii yksilöllisiä, ite saanut vähäuniset (päivisin)lapset
 
"sarkka"
Voimia sinulle, jonka 2 v. kukkuu yötä myöten päikkäreitten takia! Ei ole helppoa. Meillä oli vauvana vaikea saada lasta päikkäreille, sitkeällä vaunujen heiluttelulla parvekkeella saattoi nukkua tunnin verran. Aina ei onnistunut kyllä. Vuoden ikäisenä lakkasin yrittämästä kun päikkäreistä tuli aina tappelu lopuksi kun minulta meni hermot. "Hyviä" neuvoja kyllä sateli neuvolaa myöten...

Ilman päikkäreitäkin nukahtaminen oli illalla vaikeaa ja venyi 21 >. Aamulla heräili 8-9 maissa.

Tarhassa 1,5 -vuotiaasta eteenpäin nukkui tunnin päikkärit - uskoisin että sosiaalinen "paine" sekä melu ja muut "virikkeet" vaikuttivat tähän. Päikkäreitten ansiosta valvoi sitten 23-24 iltaisin. Eipä tämä päiväkodissa empatiaa herättänyt vaikka sanoin, että kohta ei kotona enää oikeasti jakseta ellei saada valvottavia iltoja lyhyemmiksi.

Nyt 3-vuotiaana saatiin illoiksi nukahtamiseen melatoniinia. 1/2 mg illalla auttaa lasta nukahtamaan klo 21-21.30. Päikkärissä ei enää päiväunia nuku. Kaiken kaikkiaan elämä helpottui huomattavasti tällä järjestelyllä, jota ennen oltiin katkeamispisteessä.

Eli voimia vielä, toiset lapset ovat huonompia nukahtamaan kuin toiset, ja tarvitsevat vähemmän unta vuorokaudessa! Vaatii paljon vanhemmilta, mutta ajattele mikä voimavara vähäunisuus voi olla lapselle isompana.
 
--
1.2v ei enään millään mee päikkäreille :( autolla jos ollaan liikkeellä niin sinne nukahtaa mutta muuten valvoo kyllä iltaan asti,nukkuu kyllä kunnon yöunet heräämättä.neuvolas sanoivat että pitäis nukkua täs iäs viel 2 päikkäris,mutta minkäs teet ku neidillä riittää energiaa.
 
v
eka 5-vuotiaana
toka 2-vuotiaana
kolmas nukkuu edelleen 2-3 tuntia, ikää 1v10kk

Aamulla herätään klo 7 (joskus jo kuuden aikaan), nuorin nukkuu klo 12-14/15. Illalla nukkumaan klo 20.
 
"Piika-äiti"
3 v 4 kk on lopettanut joku kuukausi sitten.
16 vuotias on hiljattain aloittanut tavan uudelleen.
Aikanaan kolmas lapsemme nukkui vielä eskarin jälkeen tunnin päikät.
Vanhin lapsistamme lopetti päikät jo 2 v 6 kk.

Eli kukin tavallaan, kohdallaan ja miten sattuu.
 
"noh"
5-6 -vuotiaana lopettaneet kaikki neljä lastamme. Kyllähän nuo yrittivät "lopettaa" päikkärit jo parivuotiaina, mutta meillä päiväunista määrää vanhemmat, ei lapset. Ja illalla kävivät nukkumaan klo 21 aikoihin. Välillä saattoivat kukkua, mutta taas tarkistettiin iltarutiineja ja iltakukkumiset jäivät. Määrätietoinen on tässäkin asiassa oltava lasten suhteen!
 
vähäuninen
Meillä poika lopetti päikkärit 2-vuotissynttäreiden aikoihin. Sitä ennen reilun vuoden iästä lähtien nukkui suunnilleen joka toinen päivä 1,5 tunnin päikkärit.
 
"iinaliina"
Lapsi on 2,5v. Nukkuu kunnon unet n 70% päivistä, 25% päivistä nukahtaa vain hetkeksi esimerkiksi syliin tai rattaisiin, tai autoon. 5% päivistä ei sitten nuku ollenkaan ja menee reippaasti aikaisemmin nukkumaan illalla. En haluaisi jättää päiväunia kokonaan pois kun lapsi on niin väsyny ilman niitä, mutta en rupea joka kerta tappelua pistämään pystyyn. Jos ei halua nukkua niin ei nuku.
 

Yhteistyössä