Minkälaista salaattia yleensä teette?

"vieras"
meilläkin ruuan kanssa just tollasta perussalaattia. Vaihtelua saa, jos vaikka ostaa vähän erilaisia salaatteja (rucolaa yms) ja laittaa aurinkokuivattuja tomaatteja ja sitten vaikka jotain siemeniä/pähkinöitä
 
"vieras"
Siis meillä jos on ruoan kanssa salaattia,niin just tollasta perus,paitsi että tomaatin tilalla (tai lisäks) on usein paprikaa ja lähes aina on joko punasipulia tai purjoa/ruohosipulia. Feta (tai muut juustot) aina erillisessä astiassa että meiän maitoallergikkokin voi syödä salaattia..

Anoppini keksii salaattiin aina jotain kivaa "extraa";millon on kohmeisia puolukoita,millon appelsiinia,omenaa,ruiskrutonkeja..
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";23622770]meilläkin ruuan kanssa just tollasta perussalaattia. Vaihtelua saa, jos vaikka ostaa vähän erilaisia salaatteja (rucolaa yms) ja laittaa aurinkokuivattuja tomaatteja ja sitten vaikka jotain siemeniä/pähkinöitä[/QUOTE]

Tai ananasta, vesimelonia, omenaa.
 
Meillä on yleensä kanssa ihan perussalaattia: jäävuorisalaattia, kurkkua, paprikaa (punaista ja keltaista) ja ananasta. Tähän on helppo lisätä vaikkapa kanaa, jos haluaa ruokaisan salaatin tai jättää ananas pois ja laittaa punasipulia ja tonnikalaa. Tomaattia käytän melko harvoin, mutta välillä tulee ostettua kirsikkatomaatteja, jotka on helppo vaan huuhdella ja heittää salaatin joukkoon, ilman pilkkomisia tai korkeintaan halkaista puoliksi (ei tule sitä sotkua niin paljon).
 
Käytän usein erityisesti halloumia, paahdettuja cashew-pähkinöitä, ananasta ja miniluumutomaatteja. Perustylsästä mozzarellasalaatista oliiviöljyllä ja basilikalla tykkään myös kovasti :) Juustoilla on kiva kikkailla, turvallisempana ratkaisuna ihan salaattiin tarkoitettuja juustoja. Joskus otan riskin ja kokeilen tuntemattomampaa, jolloin erehdyksestä tulee toisinaan opittua :D Krutonkeja tulee käytettyä myös, tekevät kivan ruokaisaksi.
 
Meillä aina perus: kurkkua,tomaattia,jäävuorisalaattia ja fetajuustoa :D
Joo erittäin tylsä salaatti! Millasta muitten pöydässä ruukaa olla? (tarvin uusia ideoita :p )
Meillä nuo fetaa lukuunottamatta myös perussalaattiaineita.
Vaihtelua iduista, punakaalista, kevätsipulista, paprikoista, hedelmistä, monenlaisista krutongeista jne.
Minun "salaattikädenjälkeni" on montaa ainesosaa sisältävä ja pieneksi pilkottua. Mies tekee karkeampaa ja selkeämpää.

Meillä myös tavallista että joltain päivälliseltä jääneet lihat tai broisku muodostaa pohjan seuraavan päivän lounassalaatille.
 
"Anna"
Jäävuorisalaattia, porkkanasuikaleita/raastetta, paprikaa, fetaa.
Kurkkua jos sitä on, itse en siitä välitä mutta lapsi tykkää kovasti. Tomaattia ei laiteta, koska minulla aukeaa suupielet siitä.
 
"Anna"
Ja tuo salaatti oli siis sellainen joka meillä on joka päivä ruuan kanssa.

Ruokaisampaan salaattiin laitan yleensä lehtisalaattia, paprikaa, raejuustoa, porkkanaa ehkä, retiisiä. Kanan rintafilettä kuutiona, fetaa. Mahdollisesti pari oliivia.
 

Yhteistyössä