Minkälaista muilla 3v kanssa?

Meidän poika on 3v3kk.
Hän ottaa varsinkin pikkusiskoltaan aina Joka lelun ja tavaran kädestä muka tarvitsee justiin saman jutun mikä toisella...Mitä teette kun lapsenne ottaa kädestä toiselta?
Sitten tuntuu että hän ei kestä yhtään kieltämistä saattaa alkaa itkemään tai menee omaan huoneeseen ja panee oven kiinni.
Jos äiti tai isi tekee tai sanoo jotain väärin niin heti kossi sanoo en tykkää äitistä tai isistä.
Tuntuu että poika haluiais koko vallan meidän kodissa itelleen mutta sehän on vanhempien tehtävä. Kertokaa onko mitään samaa teillä? :\|
 
Meillä on just samanlaista. Meidän poika on nyt 3v 5kk. sitten missään asias ei saisi auttaa ja kauhea huuto päällä, jos ei itte osaakaan. Poika on muutenkin vilkas ja nyt vielä tämä ihana uhmaikä meneillään. Kuinkahan kauan tätä kestää?
 
Tuttua on! Neiti, 3 vuotta kaksi kuukautta,omii kaikki lelut itselleen,ja kauhea parku,kun niitä pitää myös veljille antaa...ja kädestä ottaa myös...Aina vaan palautan lelut alkuperäisille leikkijöille... :(
 
Tuttua on! Poika 3v9kk ja ei anna pikkuveljen leikkiä leluillaan, muttei myöskään meinaa antaa veljelle hänen lelujaan... Hermo menee jos ei hommat luista tai jos ei ymmärretä mitä poika tarkoittaa. Silloin alkaa huuto:"Sinä et osaa sanoa sitä!"
Oon huomannu, et isoveli on paljon rauhallisempi kun saa ekstrahuomiota, eli aina kun pikkuveli leikkii lattialla muistutan että äitin syli on vapaana.
Isoveli myöskin tahtoisi jo leikkiä veljen kanssa mutta turhaantuu kun ei onnistu... Sitten se menee tönimiseksi ja huutamiseksi.
Ei ole helppoa olla se isompi ja taitavampi kun silti on vielä niin kovin pieni :) :heart:
 
Kylläpä kuulostaa niin paljon meidän perheen arjelta noi teidän juttunne. Välillä touhu menee aivan mahdottomaksi ja pinna kiristyy, mutta itseäni helpottaa, kun näen myös kuinka poika(3.2v) ja sisko(1.3v) halivat ja suukottavat toisiaan. Olen tullut siihen tulokseen, että jokainen riita vaan lähentää heitä toisiinsa ja kasvattaa samalla luonnetta. Tosin nyt tuntuu, että talossa asuu kaksi uhmaikäistä ja molemmat koittavat ottaa vallan. Huh..huh..
Jaksamisia teille kaikille!
 

Yhteistyössä