Minkälainen päivä rytmi teillä on?

\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.03.2006 klo 17:25 vieras kirjoitti:
Ja mitä ohjelmaa teillä on noin vuoden ikäisen lapsen kanssa kotona? Tarkoitan ohjelmalla ihan syönnit kotihommat yms...
en tiedä olenko oikea tähän vastaamaan kun en enää pääsääntöisesti ole kotiäiti vaan opiskelen ja vapaapäivinä touhuillaan normi juttui.
aamulla ylös 7-8, puetaan päälle ja syödään aamupala, pestään pyykki ja leikitään, 10 maissa lähetään ulkoilemaan sieltä sisälle syömään 11.30-12.00
12.30-13.00 päiväunet, äitikin nukkuu jos väsynyt jos ei ole niin omaa aikaa...lukemista ym.
15-16 heräilee ja syödään välipala, leikitään sisällä siihen asti ku iskä tulee kotiin. kun isi saapuu ruoka on yleensä valmiina..lähetään ulkoilee, kauppaan tai käymään mummolassa.
17 iltaruoka
20 iltapala ja rauhallista leikkiä.
21 nukkumaan
 
Meillä päivät pojan kanssa menee jokseenkin näin:

6.30-7.30 herätään, aamupesut, puetaan päälle ja aamupala

Alkuviikosta lähdetään aamupäivällä kahdestaan ruokakaupassa käymään. Muuten aamusta tehdään yleensä kotihommia, leikitään ja ulkoillaan. Keskiviikkoisin on muskari.

11.00 ruoka jonka jälkeen päiväunet (12-15 välillä)

14.00 paikkeilla yleensä herää, välipala. Sen jälkeen puuhastellaan sisällä jotain ja aletaan laittamaan ruokaa.

16.00 tulee iskä kotiin töistä ja sen jälkeen syödään yhdessä. Perjantaisin lähdetään kaikki illalla ruokakauppaan. Muuten leikitään sisällä tai ulkoillaan koko perheen voimin tai sitten poika iskän kanssa kahden. Äiti saa huilata :)

18.30 aikoihin iltapuuron keittoon. Ennen 19 iltapala sen jälkeen iltapesut ja nukkumassa poika on ennen puolta kahdeksaa ja melkein heti unessa.

Näin meillä yleensä :)
 
Meillä kotipäivinä tyypillisesti näin:

Ylös noin 6-6.30, kun tyttö herää. Potatan, vaihdetaan päivävaatteet päälle. Jutskaillaan iskän kanssa, alotellaan leikkejä, laitetaan makkari päiväkuntoon.

Klo 8 syödään aamupuuro. Yleensä siinä sivussa valmistelen jo päivällistä eli pilkon vihanneksia yms. Siivotaan keittiö, tyttö potalla, mennään olkkariin leikkimään. Usein kattelen tässä välissä aamu-tv:tä.

Lähdetään ulos noin 9.30. Ulkoillaan korkeintaan tunti (tyttö ei vielä halua olla sen kauempaa ulkona). Pulkkaillaan, tyttö taapertaa pihassa tai puistossa.

Lounas klo 11. Lounaaksi syödään edellisen päivän ruokaa. Tässäkin samalla valmistelen jo päivällistä tai teen sen valmiiksikin. Potalle, keittiön siivous, tiskikone päälle, pyykkikone päälle. Hetki leikkiä ennen päikkyjä.

Klo 12 tytön päiväunet alkaa ja mun vapaa-aika siinä samalla. Teen jotain kotihommia tarvittaessa. Ripustelen pyykit, jos kone ehtii pysähtyä ennen kuin tyttö herää. Saatan tiskikonettakin tyhjäillä. Tyttö nukkuu 1,5-2,5 tuntia.

Klo 14.30 välipala. Tässäkin yhteydessä vielä mahdollisesti teen jotain päivällisen hyväksi, jos on jäänyt tekemättä aiemmin. Potalle ja leikkiä. Saatetaan mennä vielä pihaan hetkeksi leikkimään ja odottamaan iskää.

Klo 16.30 päivällinen kaikki yhdessä. Sit taas keittiön siivous ja potatus. Mennään ulos, jos jaksetaan, käydään kaupassa tai mulla tai iskällä jotain omaa harrastusta jne.

Klo 19 iskä menee tytön kanssa suihkuun (joskus käydään saunassa ja tyttö on silloin kylvyssä). Pesun jälkeen tytöllä iltapuuro. Sit hampaidenpesu, iltahalit ja tyttö nukkumaan, yleensä nukahtaa jonkin verran ennen kasia, jolloin äiskän ja iskän vapaa-aika alkaa.
 

Yhteistyössä