Minkä pituisia teidän 4kk vauvat ovat olleet?

Meillä oli tänään 4kk lääkärineuvola ja tytöllä pituutta 59.2cm

Lääkäri alkoi naputtaa siitä että vauva on aivan liian lyhyt kun pituus menee siellä ihan alimmalla käyrällä ja kuinka pitäisi pisempi olla.

Varsinaisesti en jaksa huolissani olla. Miusta tuo on ihan hyvä pituus. Suurinpiirtein samanpittaisia olleet samassaiässä isommatkin sisarukset. Ja suht lyhyitä ollaan me vanhemmatkin.

Mutta sen verran taisin kuitenkin huolestua että pitää täältä kysellä muiden 4kk pituutta että saa vähän vertailupohjaa.

Veikkaan kuitenkin että lyhyempiäkin on.....
 
Meidän poikakin on lyhyt tapaus. 4kk:n iässä 61,2cm oli pituutta. Katselin varsin pojan isän (eli mieheni) vauva-aikaista neuvolakorttia ja hän on ollut 4kk:n iässä 59,5cm.

Kaikki eivät kasva sitä tasaista keskikäyrää, vaan löytyy niitä jotka menee reilusti alle tai yli sen. Meillä poika tosiaan kasvaa kokoajan -2 käyrällä.

Typerää lääkäriltä, kun sanonut että tyttönne on "aivan liian lyhyt". Hän nyt sattuu olemaan keskiverto lasta lyhyempi, mutta tosiaan kun kaikki lapset eivät kasva samaa tahtia. Huomattu on, että lääkärit/terkkarit sitä eivät näytä älyävän vaan vertaillaan vaan niitä saakelin käyriä! |O
 
Kiitos teille vastauksista.

Taitaa meidän tyttö tosiaan olla selkeästi lyhyempi kuin useimmat muut vauvat, tai ainakin tämän ketjun hurjalla otannalla......

Mutta kieltäydyn minä silti olemasta huolissaan kerran meidän 2 isompaa lastakin ovat olleet suurinpiirtein saman pituisia, vain muutamia millejä pisempiä.

Kiitos tosiaan vastauksista ja lisääkin mittoja saa kertoa. Aina kuitenkin kuitenkin sen verran kiinostaa.


t: Solina ja Ellinkäinen
 
Kiitos kiitos vastauksista. Sitähän minäkin että on sitä muitakin vähän lyhyempiä kuin meidän lapsukaiset. Meillä siis kaksi isompaa olleet suurinpiirtein samoissa mitoissa.

teillä on Elena74 ollut poika aika rimpula syntyessään. Meidän esikoinen oli syntyessään 2260g ja 43cm ja hän oli jo tosi heiväröisen. Niin teillä on suhteessa vielä hoikempi kun ollut kuitenkin 4cm pisempi.

Sasha80 tää meidän kuopus tuli myös kuukautta ennen laskettuapäivää.

Mutta kiitokset vastauksista
 
Solina83, ei teillä ole siis mitään hätää :) Meidän vauva oli syntyessään 45cm ja oli sairaalassa hoidossa 3 viikkoa syntymänsä jälkeen. Neuvolassakin aina katsottiin "pienten poikien" käyriä, et ei verrattu isompina syntyneisiin vauvoihin. Kai teilläkin on keskoskäyrät käytössä neuvolassa?
 
tultiin just 4kk neuvolasta ja neiti oli nyt 59,5cm. eli vain vähän pitempi kuin solinan elloinkäinen eikä meillä täti sanonut kuin että "hienosti kasvaa rintamaidolla" :D jollain miinuskäyrällä kasvu kuitenkin menee (kai siellä -1/-2) mutta tasaisen varmasti siellä. syntyessään meidän napero oli 47cm ja syntyi 2pv ennen LA:a eli meillä ei keskoskäyrät käytössä. aika hurjia eroja on 4kk:silla kun osa jo reilusti yli 65cm :eek:
 
Sasha ei ole keskoskäyrät käytössä. Toi 4kk lääkärineuvola missä nyt käytiin oli eri th ja lääkäri kuin mitkä yleensä on. Oma oli lomalla. Oma th tietää että meidän lapset ovat vähän keskivertoa pienempiä joten hän ei olisi varmaan mitään sanonut asiasta.....
Meil tyttö oli syntyessään 46cm pari tuntia kävi lämpökaapissa mutta sitten sain hänet viereeni ja siinä onkin pysynyt siitä asti.

Et vaikka syntyi vähän etukäteen niin ei olla osattu keskosen ajatella kun ei ole mitään ongelmia ollut ja oli hyvinvoiva alusta alkaen.

Manna, eipä eroa meidän neitien koossa huomaisi jos vierekkäin heidät laitettaisiin.

Iiiiso kiitos kaikille vastauksista. Ens neuvolassa on taas oma th niin sitten toivottavasti saadaan taas tytön kasvule "hyväksyntä" sieltäkin.
 

Yhteistyössä