Minkä kokoisia 5kk teillä muilla?

Meillä poika 5kk 8345g ja 67,3cm. Isoin minun lapsista tämän ikäisenä. Syntyessään 4420g ja 54cm rv 40+3. Isoksi on sanottu. Ruokittu rintamaidolla ja nyt menee soseitakin. :)

Musta tuntuu että koskaan vauvat ei ole oikean kokoisia. Pieniä ihmetellään saako ne tarpeeksi ruokaa ja suuria ihmetellään kuinka paljon sitä ruokitaan? ;) Ja vallan taas ihannoidaan jos on pelkällä rintamaidolla kasvanut isokokoiseksi.
 
Meillä tyttö syntyi ihan normi kokoisena (3645g ja 52cm), muutaman viikon päästä alkoi kauhea oksentelu/pulauttelu, eikä sillä edes painoa noussut ku muutaman sata grammaa vaan.. No, tyttäreni sit jouduttiin leikkaamaan kun sillä oli ollut mahaportinahtauma. Eli siinä vaiheessa neuvolassa oli sanottu että ei ole yhtään normi kokoinen kun on tollanen luihuinen, ja myös silloinkin lääkäri sanoi kun tyttöni leikattiin että on tosi luiseva :O Nyt on ruoat pysyny massussa, nannia syötetty ym nii oli 5kk neuvolassa 8.785g ja 66.8cm :) Että on nyt koko ajan sit sanottu että noussu tosi tasaisesti paino ja pituus ja jotkut taas sanovat että on liian pullea ;o heh, no, kaikilla on oma mielipide, ei siinä muuta:)
 
Poika oli syntyessään 2880g ja 48cm.

5kk iässä on ollut 8830g ja 67cm eli onhan hän aika nopeasti kasvanut.

Mutta kasvu tosiaan tasoittuu, nyt on 9kk ja painaa n. 10kg että ei painoa ole enää paljon tullut tuon 5 kuukauden iän jälkeen, pituutta on nyt n. 73cm.
 
Meillä 4,5kk ikäinen poika 7970g ja 66cm.
Syntyessään oli 2990g ja 47cm eli pienikokoinen, saanut huimasti painoa ja pituutta.
On sellainen sopivan pullero eikä meille ainakaan kukaan kommentoinut että olisi
mitenkään iso :O
 

Yhteistyössä