Minkä kokoinen tontti olisi sinun unelmatalossasi?

  • Viestiketjun aloittaja Kiille
  • Ensimmäinen viesti
Kiille
Haaveilen niin suuresta tontinta. Voi kun oli iso ihana piha! Saisi kauniin puutarhan, saunamökin, kunnon autotallin varastoineen, nurmikkotilaa, huvimaja, istutuksia.. yms... Noin 4000 m2 ainakin. Haaveksi jää :)

Terveisiä Espoosta 900m2 postimerkkitontilta.. huoh..
 
"Wilma"
Mä en halua isoa tonttia. Minun mielipiteeni on se, että omakotitaloasuminen ei eroa rivitaloasumisesta muutoin, kuin hinnaltaa, ellei ole omaa pihaa "yhtään". Mitään 4000m2 tonttia en jaksaisi todellakaan hoitaa. Eli sellainen sopivankokoinen tontti, jossa olisi tilaa, mutta ei yhtään liikaa. En siis halua isoa tonttia. Joku 2000m2 olisi varmaan sopiva.
Nyt asutaan rivarissa ja omaa pihaa 20m2 ja omakotitaloon tuskin on koskaan varaa.
 
Joku pari tuhatta neliötä olisi riittävä. En halua mitään isoa plantaasia riesakseni. Haluan, että tontille mahtuu kunnollinen autokatos kahdelle autolle + varasto ja haluan, että nurmikenttää temmeltää ja mahdollisuus niille kukkapenkeille, mutta ei sitä tilaa silti tarvi erityisen paljon olla. Ihan sellanen keskikokonen tontti riittäs.

Nyt meidän tontti on 960m2 ja tässä ei ole kyllä mitään omaa rauhaa. Kuten joku jo sanoikin, niin ei eroa rivariasumisesta kuin hinnaltaa. Toisaalta meillä on onneksi kivat naapurit.
 
"LInsku"
Meidän tontti on 700 neliöö, jos tätä nyt tontiksi sanoa. Joskus haaveissa, että olisi enemmän pihaa. En halua isoa pihaa, kun en ole pätkääkään mikään viherpeukalo tms, pieni tontti, mutta isompi mitä nyt, esim. 1500 neliöö. Tosin asutaan suurehkossa kaupungissa ja täällä on aika kortilla isommat tontit.
 
tarpeeksi iso
Että voi vaikka nakusillaan käppäillä ulkona eikä kukaan tule syyttämään mistään.
No lähin naapuri voi olla vaikka sillä tavalla näköetäisyydellä, että jos savu tupruaa, niin huomaavat.

Mutta mieluusti ei naapureita.
 
SH88
Ensimmäinen kevät uudessa kodissa ja ainakin tällä hetkellä tontti vaikuttaa juuri sopivankokoiselta (n. 6000 m2). En osaa sanoa iskeekö turhautuminen jossain vaiheessa, kun nurmea ajettavana kohtalaisen paljon :) Mutta se käy mainiosti hyötyliikunnasta, kun on "perinteinen" työnnettävä leikkuri. Oikein innolla odottaa, että pääsee laittamaan lisää istutuksia, ostamaan ison trampoliinin lapsille jne.
 
SH88
Että voi vaikka nakusillaan käppäillä ulkona eikä kukaan tule syyttämään mistään.
No lähin naapuri voi olla vaikka sillä tavalla näköetäisyydellä, että jos savu tupruaa, niin huomaavat.

Mutta mieluusti ei naapureita.
Nakuilua pihalla harvemmin harrastan, mutta on kiva, että esim. vaan yhdeltä kulmalta pihaa näkyy naapuriin, niin on omaa rauhaa eikä naapurit esim. kummastele, kun kahvakuulailen ulkona :D
 
Meillä on nyt 1300 m2 ja sitä on AIVAN liikaa! Mä haluisin pienen tontin johon vois tehdä yhden kukkapenkin ja istuttaa muuten pensaita ja havuja. Yhtään koivua en tontilleni halua, niistä tulee joko lehtiä tai risuja. Joo, oon tänään haravoinu, kalkinnu ja lannoittanut :D.
Lisään vielä että meillä on mökkikin hoidettavana. Tietenkin pihoihin vois tehdä vaikka mitä ihanuuksia jos olis paljon rahaa ja aikaa. Jommasta kummasta tai molemmista aina puute.
 
Viimeksi muokattu:
"Tontti"
Meidän talossa on 5000 neliötä tonttia, mutta ei yhtään nurmikkoa, kalliota ja metsää. Vallan mainion kokoinen. Taloa etsiessä en katsonut edes alle 2500 neliön tontteja, kun ne ovat yleensä vieri vierekkäin eikä yksityisyyttä ole.
 
vierasss
Hehtaari pari olisi kiva. Siitä tosin laittaisin pienen palan nurmikolle, marjapensaille yms, lähes kokonaan saisi olla metsää.

Mutta koska haluan vielä enemmän asua isossa kaupungissa lähellä kauppoja ja tiheitä julkisia yhteyksiä ja toivon, että lapsella on kavereita ihan naapurustossa, en vaihtaisi noita suureen tonttiin. Mutta jos voisi ilman rajoitteita saada sekä tontin että sijainnin, niin sitten haluaisin sen hehtaarini.
 
Sillein että naapuriin on 100-500 m. Ihmisiä on kiva olla ympärillä mutta en halua että kun muksu potkii palloa niin se on aina naapurin pihalla.

Semmoinen olisi kiva että takapihalta lähtisi pieni metsä.
 
Viimeksi muokattu:
"meh"
Meillä tontti 4200m2 ja juuri sopivan kokoinen :) Ja vaikka meillä on kolmella suunnalla naapuri, niin tän kokoiset tontit, jossa on puustoa ka etäisyyttä takaavat kuitenkin hyvin sen oman rauhan. Hoitaamista tämän koikoisessakin tontissa on juuri sen verran kun haluaa ;)
 
vieras..
6000 m2 nyt ja oon tykänny. Aika sopiva. Osa tosin ihan metsää mut saa ollakin. Nurmikkoa on kiitettävän paljon. Haravoinnissa meinaa usko loppua. Mut päältäajettava leikkuri niin saa pidettyä kunnossa. Löytyy kasvimaat, hiekkalaatikot (4x4 m) kiikut trampoliinit ulkosauna ym ja edelleen on tilaa juosta ja olla.
 
pha
[QUOTE="Tontti";29830936]Meidän talossa on 5000 neliötä tonttia, mutta ei yhtään nurmikkoa, kalliota ja metsää. Vallan mainion kokoinen. Taloa etsiessä en katsonut edes alle 2500 neliön tontteja, kun ne ovat yleensä vieri vierekkäin eikä yksityisyyttä ole.[/QUOTE]

Sulla on mun unelma. Nurmikkoa huolisin max. 500 neliötä, niin ei mene koko elämä sen ajamiseen. Loput sais olla kalliota, kunttaa ja sellaista tiivistä havumetsäpohjaa.
 

Yhteistyössä