Minkä ikäisenä voisi päästä kesätöihin vaikkapa postinjakeluun?

  • Viestiketjun aloittaja 14-vuotiaan äiti
  • Ensimmäinen viesti
"illi"
Joillakin kaupungeilla on kestyöarvonta nuorille.

Oman paikkakunna työkkäriin kannattaa toki ensimmäisenä suunnata. Noin nuorille ei ihan hirveästi hommaa ole, mutta jotain voi löytyä.
Suhteita kannattaa käyttää ja kysellä ystäviltä ja sukulaisilta.
 
"annika"
http://www.tyosuojelu.fi/fi/kesatyo
tuolla on tuota lainsäädäntöä, en nyt ulkoa muista, lue sieltä mutta ainakaan yötöitä ei saa tehdä, mietin vaan että mihin vuorokauden aikaan tuo postinlajittelu tehdään?
perinteisiä hommia on tietysti lehdenjako, siivous. itse aikanaan 15-vuotiaan haeskelin paikkoja monestaikin mäkkäristä ja muusta pikaruokalasta, isommista kaupoista(joihin voi päästä hyllyjä täyttämään, kassalle ei alaikäisenä kai pääse kun siinä pitää myydä viinaksia ja tupakkaa), mutta tietysti ensin otetaan vanhemmat tulijat, jos jotain jää niin sitten nuorempia.. pääsin sitten siivoamaan ja sinnekin vaan suhteilla, vanhempien tutun kautta.

suhteita kannattaa käyttää hyväksi surutta, jos tunnet jonkun joka on siivousfirmassa, tai kaupassa tai pikaruokalassa tms töissä niin kysele ihmeessä.
 
*
Harva työnantaja ottaa 14-vuotiasta minkäänlaiseen työhön. Työsopimus ei voi olla kun n. kk mittainen ja 14-vuotias saa olla töissä klo 8-20 välillä seitsemän tuntia. Tämäkin vaikuttaa työnantajan suhtautumiseen 14-vuotiaaseen työntekijään. Seurakunnilla ja kaupungeilla saattaa löytyä jotakin työtä alle 15-vuotiaille. S-ryhmä järjestää myös näitä "tienaa tonni" -tempauksia.
 
harva työnantaja ottaa 14v:n töihin, paitsi ehkä suhteilla. Postinjakeluunkin hakee kesätöihin niin monta täysi-ikäistä opiskelijaa yms. jotka saavat työn varmasti ennemmin kuin 14v. Jos teillä on suhteita johonkin niin sitäkautta kannattaa kokeilla. Puhelinmyyntiin voi päästä myös?
 
"aapee"
harva työnantaja ottaa 14v:n töihin, paitsi ehkä suhteilla. Postinjakeluunkin hakee kesätöihin niin monta täysi-ikäistä opiskelijaa yms. jotka saavat työn varmasti ennemmin kuin 14v. Jos teillä on suhteita johonkin niin sitäkautta kannattaa kokeilla. Puhelinmyyntiin voi päästä myös?
Mutta ei olisi laillista estettä kuitenkaan mennä vaikka sinne jakeluun?
Suhteita olisi, mutten tiedä viitsiikö sitä kysyä, kun ei mitään tietoa voisiko tuon ikäinen jo päästä.
 
jskksksjhbhsa
http://www.tat.fi/Opettajat/Nuorten-kesaetyoet

Tutustu työelämään ja tienaa-harjoittelua suosittelisin :) Kannattaa tiedustella onko käytössä esim juurikin postissa, mutta ainakin S-ryhmään näytti olevan haku käynnissä ja uskon, että useissa muissakin isommissa yrityksissä tätä käytetään :) http://www.s-kanava.fi/web/s-kanava-tyonhakijalle/kesa-hyvassa-seurassa

Seurakunnan ja kaupungin kesätyöpaikat? Marjanpoimintaa tai metsänistutusta? Mainosten jakoa? Tarvittaisiinko vaikkapa kauppaan hyllyttäjää tai pullonpalautuspisteen hoitajaa? Iss yms kiinteistönhoitofirmat etsii nuoria haravoimaan tai leikkaamaan nurmikoita. Pistä poitsu käymään paikan päällä kyselemässä kesätöitä, tekee hyvän vaikutuksen :) Tai sitten pistää vaikka tiedustelua sähköpostitse eri yrityksiin ja mainitsee olevansa kiinnostunut vaikkapa tuosta tutustu ja tienaa-harjoittelusta :) Tsemppiä työnhakuun pojallesi!
 
"lea"
Itse jaoin mainoksia jo 11-vuotiaana, kun piiri oli 13-vuotiaan veljeni nimissä (tästä aikaa jo yli 15 vuotta tosin). Eli ainakin silloin Helsingissä tuo mainostenjaon ikäraja oli 13 vuotta. Voisithan myös ottaa piirin omiin nimiisi ja poikasi tekisi hommat ja saisi tienestit.
 
"pieni ihminen"
Voiko siis kesäksi postia jakamaan ottaa 13-vuotiasta, (täytän elokuussa 14) ?
Sanoivat ei Metsähallituksella, lain puolesta saisin tehsä 6 (?) tuntista päivää, mutta Metsähallituksen omien sääntöjen mukaan eivät ota alle 15-vuotiasta..
Eli ottaako posti kesätöihin alle 15-vuotiasta?
 
halveksittu
vaikka ois kuinka hyvä työntekijä ja kypsä 14-vuotias, niin ne paskat vanhat ukot ja akat vaan nauraa sulle ja pistää sut pihalle.

Itekkin yritin töihin tuon ikäsenä, mut mitä muuta mä sain kun halveksuntaa ja en ees mahdollisuutta näyttää taitojani ja kypsyyttä.

Ei ne välitä siitä vaikka oisit kuinka hyvä työntekijä, kun et sie ees niiden AIKUISTEN kahvipöytä keskusteluihin pääse tai sisärinkiin summarum!

Tää on ihan kylmän viilee totuus vaan.
 
halveksittu
Senkin sanon suoraan.

Jos 14v ois innokas töitä tekemään, niin kun käytännön asiat ei käy ees yhtä helposti kun aikuisilla. Kypsää 14-vuotiastakin palvotaan kuin kehitysvammaista, joudut hirveiden mutkien kautta tekemään vaikka mitä selvityksiä, kun aikuinen pääsis töihin tuosta vaan!
 
"mona"

Yhteistyössä