Minkä ikäisenä vauva viihtyy leikkimatolla?

Eli siinähän se kysymys tulikin :LOL: .
kiinnostaisi kuulla kokemuksia sekä suosituksia hyvistä ensileluista! Meillä raitaa olla tylsä matto ja lelut kun vaavi katselee mieluummin sylistä kirjahyllyä :LOL:
 
Terve!
Olen itsekin miettinyt samaa..
Meillä poju on vasts 1,5 kk vanha, mutta on jo matolla ollut - ja hyvin vähän aikaa jaksaa katsella leluja, jotka roikkuu siinä yläpuolella - katselee ja tarkkailee mieluummin äidin ja isän kasvoja! :) Odottelen innolla, koskas viihtyisi jo paremmin siinä.. mutta taitaa olla vielä liian aikaista..
 
Meidän poju rupes vasta jotenkuten viihtymään lelumatolla 4kk iässä kun jaksoi olla masullaan ja kannatella päätä tarpeeksi kauan. Selällään ei viihtynyt yhtään, kun ei ylettynyt lelukaaren leluihin.Mieluummin istui sitterissä josta tarkkali maailmaa , sekä katseli lelukaaren leluja. Leikkimatto ei meillä vielä tähän päiväänkään mennessä ole ollut mikään hitti. ikää nyt reilu 6kk
 
Alkoi varmaan viihtyä siinä parin kuukauden iässä. Nyt on 4kk ja tuo kaari on menettänyt merkityksensä, kun kääntyy heti massulleen. Viihtyy kyllä muuten lattialla, mutta vilttikin ajaa nyt saman asian.
 
Meillä oltiin 2kk ikäisiä kun alkoi viihtymään hyvin lelukaaren alla. Oppi silloin tavoittelemaan leluja ja niitä oli kiva huitoa. Nyt 4,5kk iässä ei lelukaari enään kiinnosta, kun kääntyy heti mahalleen ja kaaret on vaan tiellä kun pyörii eteenpäin.
 
Meidän tyttö viihtyi noin parikuisesta asti siihen kun oppi kääntymään vatsalleen (n. 3,5 kk ).
Meillä on Tinyloven Gymini Deluxe, siitä hyvä että lelut saa irti ja siihen voi ostaa lisäleluja. Kaikki lelut on toimineet myös yksittäisinä leluina eikä vain lelukaaressa killuessa. Tuosta mallista joka meillä on saa kaaret irti kätevästi, ja olenkin käyttänyt sitä reissussa ja kotonakin alusmattona tytön puuhille.

Eli mitä yritän siis sanoa... ? :)
Että jos ostaa oikeanlaisen leikkimaton, siitä on iloa vielä senkin jälkeen kun vauva ei viihdy siinä selällään möllöttämässä. Ja tuo Tinyloven lelujen ripustusrenkaat on ihan sikäkäteviä, käytän niitä lelujen ripustusketjuna rattaissa yms..
 
Parin kuukauden ikäisenä viihtyi "jopa" viitisen minuuttia katsellen yllä roikkuvia leluja... siitä pidempiä aikoja alkoi lattialla viihtymään puolen vuoden tienoilla kun hoksasi liikkumisen salat ja silloinhan ei tyty enää leikkimatolla pysynyt :D Lelukaari lakkasi kiinnostamasta n. neljän kuukauden ikäisenä kun oppi kääntymään. Silloin kaikki lelut piti saada omiin käsiin ja suuhun, joten lelukaari oli ihan mälsä :D
 

Yhteistyössä