Minkä ikäiselle polkupyörä apurattailla?

  • Viestiketjun aloittaja Murmeli
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Meidän tyttö siirtyi kolmipyöräisestä tavalliseen pyörään 2,5-vuotiaana ja oppi silloin polkemaan. Nyt vuotta myöhemmin polkee jo tosi hyvin ja isommalla pyörällä kuin aluksi.
 
Ja jotta edeltävistä vastauksista ei tulisi paniikkia, kerrottakoon että läheskään kaikki lapset eivät kaksivuotiaana polje pyörällä edes apupyörien kanssa. Esikoiseni sai ketjullisen kolmipyöräisen alle kaksivuotiaana ja suostui kokeilemaan polkemista vasta hiukan alle kolmevuotiaana. Eikä vielä viisivuotiaanakaan polje pitkiä matkoja. Ja keskimmäinen sai oman 12-tuumaisen kolmevuotislahjaksi eikä polkenut sillä koko kesänä.
 
hyvä ikä alkaa harjoittelemaan
meillä on tarkotus kaivaa fällystä siskon vanha 12 tuumainen kunhan kesä koittaa ja likka täyttää kolme ja apurattailla(pyörillä, renkailla, appareilla) oleva.
Sitten biltemasta siihen työntövarsi(n.12e) niin on helppo aikuisenkin ohjata/avitaa ajoharjoittelua
 
työäiti
meillä poika oppi 2v2kk ajamaan päiväkodin kolmipyörää ja samana iltana ajettiin myös 12tuumaisella apupyörien kera kotona ihan itte. Se on siis kyse vaan motivaatiosta.
 
Meidän kuopus täytti lokakuun lopussa 2v. Tämmönen pyörä on, mutta ei yltänyt vielä viime kesänä polkemaan tällä. Ensi kesänä koitetaan uudestaan. =) Jos hyvin menee, niin ostetaan sitten "oikea" pyörä.

 
erilaiset lapset
Esikoinen sai pyörän 3-vuotislahjaksi, polkemisen opetteluun meni jonkin aikaa ja appareista pääsi eroon vuotta myöhemmin, mutta sitten kaatui ikävästi eikä suostunut enää ajamaan ilman appereita, joten ne oli pakko laittaa reiluksi puoleksi vuodeksi takaisin. 5-vuotiaana polki jo kymmenenkin kilsan matkoja.

Tokalle ostin ketjuvetoisen kolmipyörän 2 v 2 kk iässä ja puolisen vuotta myöhemmin sai kunnon fillarin (mitä esikoisen halpispaska ei ollut) jolla kelpaa polkea. Ilman appareita oppi ajamaan vuotta myöhemmin.
 

Yhteistyössä