minkä ikäiselle ostettu eka pyörä?

Meillä ostettiin juuri 2v2kk pojalle eka pyörä. Vähän on vielä hakusessa polkemisen avaimet, mutta eiköhän se ala sujumaan. Harjoittelu tekee mestarin =) Ainakin innostus ja kiinnostus pyöräilyyn on hyvä, joten en usko että oli huono ostos! Kannattaa vaan kaupassa kokeilla että pyörä on sopivan kokoinen ja kevyt polkea. Meillä jouduttiin pyörä vaihtamaan kun ensin iskä osti pyörän ulkonäön perusteella, mutta olikin sitten muuten käyttökelvoton vaikka ihan laatumerkki olikin!
 
Poika oli 3v. ja tyttö 2v. kun saivat pyöränsä. Tytöllä polkeminen vielä hakusessa (täyttää kesällä 3v.) Poika osasi heti polkea. Pyörä kannattaa olla sellainen mikä on kevyt polkea ( esim. Tunturi tms.). Tytöllä marketti pyörä ja taitaa olla polkeminen sen takia hakusessa kun on aika raskas poljettava. Pojan tunturi rullaa melkein itsestään.
 
moi
me ostettiin pojale pari viikkoa sitten. Poika nyt 1v 10kk. 12" pyörä apupyörillä ja työntötangolla. Osaa ohjata hienosti, soittaa soittokelloa ja nauttii kauheesti pyöräilystä kun pyörää työnnetään työntötangosta. Koko kesä on aikaa harjotella polkemista ehkä loppukesästä jo onnistuu.

Tärkeä pyörä on pojalle, joka päivä haluaa pyöräillä:)
 
Meillä esikoinen sai oikean pyörän 3-vuotislahjaksi, osasi kyllä silloin jo polkea kolmipyörällä. Kakkonen sai sen perintönä 2-vuotiaana ja oppi samantien polkemaan, vaikka ei raskaalla kolmipyörällä oikein jaksanutkaan polkea itse. Kolmonen oppi polkemaan 1 v 7 kk iässä, kolmipyörää ei koskaan hyväksynyt. Kyllä aika pienikin oppii polkemaan, jos homma sattuu kiinnostamaan.
 
kolmipyörä
\
Alkuperäinen kirjoittaja 02.04.2007 klo 12:11 emppuliinit kirjoitti:
Me mietittiin et jos ostettas tytölle nyt 1v 7kk pyörä jo tänä kesänä... :whistle: Mutta saas nyt nähdä et oppiskohan tuo sillä polkemaan ollenkaan edes loppukesästä.
Osta kolmipyörä, sellainen jossa polkimet on eturenkaassa. Ota kuitenkin lapsi mukaan, jotkut ovat niin isoja, ettei 2-vuotiaankaan jalat yllä polkimille kun normaalisti satulassa istuu (eräs cittarin viime kesän mageen näköinen kolmipyötä). Näissäkin on sitten eroja, eli toiset voi olla aika kiikkeriä.. ketjulliset on raskaita polkea.

meillä siis hankittiin tuon ikäiselle , alle 2 v, kolmipyörä ja käytti sitä vielä seuraavanakin kesänä, alle 3-vuotiaana siis. Sillä oppi polkemisen idean. Sen etu on myös se, että voi asetella lapsen jalat polkimille ja työntää tai vetää, ja jalat polkee mukana.

Edelleen polkee sillä joskus, mutta viime kesänä loppukesästä avautui se, miten 12" apurataspyörä toimii. Apurataspyörä 12" on kuitenkin aika painava poljettava ja iso hallittava noin pienelle.
 
Kolmipyörä on todella raskas poljettava, sitä en ainakaan suosittele kenellekään!!! :eek: Meillä se meni ihan hukkaan, eikä tahdo edes ylttää polkimille. 12-tuumaisessa pikkupyörässä onnistui heti ajaminen.

Sitä paitsi tekniikka on ihan eri kolmipyöräisessä ja ns. tavallisessa, parempi vaan opetella heti "oikeaan" pyöräilyasentoon. Kolmipyörä menee muutenkin nopeesti ohi, käyttöikä on aika minimaali.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 03.04.2007 klo 21:42 vieras kirjoitti:
Kolmipyörä on todella raskas poljettava, sitä en ainakaan suosittele kenellekään!!! :eek: Meillä se meni ihan hukkaan, eikä tahdo edes ylttää polkimille. 12-tuumaisessa pikkupyörässä onnistui heti ajaminen.

Sitä paitsi tekniikka on ihan eri kolmipyöräisessä ja ns. tavallisessa, parempi vaan opetella heti "oikeaan" pyöräilyasentoon. Kolmipyörä menee muutenkin nopeesti ohi, käyttöikä on aika minimaali.
Samaa mieltä. Meillä tyttö sai 12-tuumaisen pyörän 2-vuotislahjaksi ja oppi plkemaan sillä heti. Tehtiin ihan kauppa- ja leikkikenttäreissuja pyöräillen. Kolmipyörää tyttö ei kuitenkaan saanut liikkelle kuin vasta 3-vuotiaana. Tosi paljon vaikeampia ajettavia...
 
Miskan äiskä
Ehdottomasti kannattaa tuon ikäiselle ostaa pyörä, jos on ihan normaali lapsi liikkumisen suhteen. Me hankittiin vuosi sitten alle 2v.lle kolmipyöräinen ja oppi viime kesänä polkemaan autettuna ja ohjaamisen oppi myös. Eihän se lapsi opi ajamaan, jos ei ole pyörää.

Meillä on AT-Lastenturvasta hankittu ketjuvetoinen 3-pyöräinen eikä ole liian raskas polkea, koska runko on onttoa metalliputkea. Apupyörälliseen verrattuna 3-pyöräisellä on tulevampi opetella polkemaan ja ohjaamaan ja luultavasti pyörät painaa yhtä paljon. Vanhan Neuvostoliittolaiset pyörät oli painavia, jotka moni meistä varmaan muistaa, mutta nykyiset lasten pyörät on ihan eri juttu, kannattaa ainakin kokeilla eri vaihtoehtoja. Mutta kannattaa olla nopea, sillä ainakin viime keväänä pyörät oli finaalissa vappuna E-Suomessa.
 
lapsuuden traumat
Joo, kyllä on karmeita muistoja velivenäläisen sykelistä :( mulla oli sellainen pienenä, renkaat oli 12 tuuman kokoiset ja sillä olis porukoiden mielestä pitänyt hyvin kitkutella vielä kouluikäisenäkin!! Seurauksella etten oppinut ajamaan pyörällä vasta kuin kolmasluokkalaisena..silloin isukki viimein suostui hankkimaan minulle vanhan jopon osto ja myyntiliikkeestä :'( lapsuuden traumat todellakin!! Jopo oli tuolloin 80-luvun puolivälissä nolointa mitä olla saattoi kun kaikilla muilla oli vaaleanpunaiset tai mintuvihreät kolmivaihteiset!

Omille lapsille on kyllä hankittu ihan laadukkaat ajokit jo ekaksi pyöräksi, esikoiselle ostettiin kaksi vuotiaana 12 tuuman pyörä ja oli tosi innostunut ajamaan jo heti, ilman apupyöriä oppi ajamaan sitten seuraavalla 16 tuumaisella.
 

Yhteistyössä