\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.03.2006 klo 17:59 maritta kirjoitti:
Asumme maalla, jossa turvallista. Lapsi on usein kavereilla, mutta vain lähinaapureissa ja etukäteen on aina sovittu, missä on ja koska tulee. Tunnen hyvin naapurit. lapsen isä on sitä mieltä, että lapsi tarvisi kännykän, koska täyttää kohta 9 ja on lapsen "imago", että on kännykkä. Minusta hän ei kännykkää tarvi. Koulussahan ei kännykkää voi pitää (pieni maalaiskoulu). Kysyin, että mitä on lapsi hukkaa kalliin kännykän, niin isä totesi vaan, että sitten ostetaan uusi. Minkäikäiselle ostaisitte kännykän?
Meillä esikoinen sai käytetyn puhelimen ilmaiseksi 15-vuotiaana. Saldorajaa ei laitettu, puhelin otetaan pois. jos laskua tulee liikaa.
Nuoremmilla sisaruksilla ei ole matkapuhelimia.
Meillä on kotona lankapuhelin. Perheenisällä on ollut matkapuhelin 2 vuotta (sai käytetyn puhelimen). Äidillä matkapuhelin on "varapuhelimena", ja vasta ½ vuotta sitten hommattuna.
Lankapuhelin on lapsiperheessä hyvä =). Sitä osaavat käyttää pienimmätkin, puhelimesta ei lopu akku eikä puhelin huku. Lankapuhelinta käytetäänkin meillä matkapuhelimia enemmän.
Matkapuhelinta hankittaessa kannattaa miettiä, kuinka paljon sillä soitetaan. Murroiskäiset puhuvat jatkuvasti ja laskun suuruus yllättää ikävästi monet vanhemmat. Tuttavapiirissä on koteja, joissa nuoren 100 euron puhelinlasku/kk ei ole mikään ihme. Meillä ei sellaista maksettaisi, vaan liittymä menisi kiinni äkkiä!
Puhelimenkäytöstä ja laskusta kannattaa sopia. Nuori voi maksaa omilla tienasteillaan osan. Oppii samalla rahankäyttöä.
Vanhemmilla on luotu turhia paineita matkapuhelimen hankkimiseen lapsille. Lapselle ostetaan (kamera)kännykkä, kun naapurin lapsillakin on.
"Imagon" takia ei puhelinta tarvita. Eria asia on, jos perhe asuu todella syrjässä ja lapsen koulumatkat tms. huolestuttavat.