Minkä ikäisellä ootte käyttäneet jarrusukkia?

  • Viestiketjun aloittaja "taaperon äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Vieras"
No jos käytin, niin sellasella just seisomaan oppineella ,kävelyä harjoittelevalla. Ne on hyviä kyllä sisällä, mutta huonot kengässä ja oon niin laiska etten jaksa vaihtaa sukkia jos/kun ulos lähdetään.
 
"hmh"
Käytin jo ihan pienelle vauvalle, koska jarrusukissa oli hyvät resorit jotka piti potkarin sukkaosan paikallaan. Sitäpaitsi alkaessaan pönkiä lapsi sai hyvän pidon. Naurettava ajatus tuo, että "lapsen luontainen motoriikka ei pääse kehittymään" muka jarrusukkia käytettäessä: paremminhan se jarrusukan kanssa kehittyy kuin tavallisen sukan kanssa - parasta tietysti olisi olla ilman sukkia, mutta suomalaisessa ilmastossa jotain sinne jalkaan on laitettava.

Jarrusukat jäi käytöstä muistaakseni noin kaksi- tai kolmevuotiaana, en oikein muista.

P.s. vauvani oppivat konttaamaan jarrusukkineen vanhempi 5 kk ja nuorempi 7 kk iässä, ja kävelemään vanhempi 10 kk ja nuorempi 12 kk iässä. Eli enpä oikein usko että jarrusukat kovasti jarruttivat kehitystä...
 
"tiiu"
6kk-1,5v.

Nyt en koe niitä hyviksi kun pitää aina vaihtaa ulos mennessä tavallsiiin. Muistattehan että' jarrusukat kylmettää lapsen jalkaa näin talvella jos jäävät kenkiin!
 
jarruja
Vanhempi lapsi 3,5v eikä muita sukkia meiltä löydy. Vain jarrusukkia ja just ostin ison kasan lisää. Siitä asti pidetty, kun lapsi rupes nousemaan jaloilleen ja niin kauan pidän kun kokoja löydän.

En ole kokenut hankalaksi kengissä, paitsi kerran oli yhdet Vendin sukat ja ne tarras niin kovin vastaan, ettei sopineet kenkiin. Olivat muutenkin melko paksut. Eipä ostettu toisia.
 
.....
2v saakka on käytetty lähes yksinomaan jarrusukkia, sitten ihan kumpia vain. Taitaa suurin osa olla edelleen jarrullisia, 3v synttärit lähestyy. Noi Vendit meilläkin liian tehokkaiksi havaittu, muut toimii kyllä kengissäkin.
 
"hmm"
2v saakka on käytetty lähes yksinomaan jarrusukkia, sitten ihan kumpia vain. Taitaa suurin osa olla edelleen jarrullisia, 3v synttärit lähestyy. Noi Vendit meilläkin liian tehokkaiksi havaittu, muut toimii kyllä kengissäkin.
Tietääkseni jarrusukkia ei pitäisi käyttää kengissä sen takia, että jalka ei silloin liiku luonnollisesti siellä kengän sisällä.
 
"Annika"
No säännönmukausesti käytin siitä kun oppivat kävelemääntonne 1v4kk saakka. Sittrmmin sen mukaan minkälaiset sukat on sattuneet käteen. Meillä ei ole kovin liukkaat lattiat joten kai silläkin on merkitystä, kotona ollaan paljon paljain jaloin.

Sitä mä en ymmärrä miks harruaukat ehkäisis 'luonnollista motoriikan kehitystä'. Kaikkein luonnollisinta lapselle on olla paljain jaloin, ja parhaiten paljasta jalkas minusta matkii jarrusukka. En ymmärrä miks liukkaat sukat ois jotenki tsrpeellisia kehitykselle.
 
ap.
[QUOTE="Annika";27571843]No säännönmukausesti käytin siitä kun oppivat kävelemääntonne 1v4kk saakka. Sittrmmin sen mukaan minkälaiset sukat on sattuneet käteen. Meillä ei ole kovin liukkaat lattiat joten kai silläkin on merkitystä, kotona ollaan paljon paljain jaloin.

Sitä mä en ymmärrä miks harruaukat ehkäisis 'luonnollista motoriikan kehitystä'. Kaikkein luonnollisinta lapselle on olla paljain jaloin, ja parhaiten paljasta jalkas minusta matkii jarrusukka. En ymmärrä miks liukkaat sukat ois jotenki tsrpeellisia kehitykselle.[/QUOTE]

Näin mäkin ajattelisin. Itse ainakin esim. ulkona liukkaalla jännitän jalat, joten luulis että lapsellakin liukkaissa sukissa jalat jännittyy kun pitää varoa (jos osaa varoa). Alettiin käyttää jarrusukkia lapsella kun huomasin että sisällä kävellessäkin jatkuvasti liukasteli. Itsekin meinaan liukastella sukat jalassa. Meillä ei ole lattialämmitystä joten sukkia on pakko pitää.
 
dhap
Näin maalaisjärki sanoo, että lapsen luontaiseen motoriikkaan ei myöskään kuulu kävelemään opettelu liukkaalla parketilla. Paljas jalka ja maa antaa kyllä aika samanlaista pitoa. Ehkä hieman vanhemman lapsen pitäisi jo kyetä seisomaan ilman lisätukea jalkapohjissa, mutta kävelemään oppivalle ovat paikallaan.
 

Yhteistyössä