Minkä ikäinen lapsi mielestäsi voi mennä uimahalliin kaverin kanssa kahden?

  • Viestiketjun aloittaja vvvieras
  • Ensimmäinen viesti
viaras
Sen ikäinen, että osaa uimataidon lisäksi pitää huolta itsestään muutenkin ja pyytää apua.

Mies ahdisteli lapsia uimahallissa - hovi piti vankeusrangaistuksen voimassa
Perjantai 29.11.2013 klo 11.32
Helsingin hovioikeus torppasi lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitun miehen valituksen.

Helsingin hovioikeus piti perjantaisella päätöksellään voimassa Espoon käräjäoikeuden antaman tuomion vankeusrangaistuksen.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli käyttänyt hyväksi kahta lasta Tapiolan uimahallissa vuonna 2010. Oikeuden mukaan mies oli seurannut ja tuijotellut lapsia uimahallissa sekä kosketellut heitä uima-altaassa.

Hänet tuomittiin myös kahdesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Helmikuussa käräjillä tuomittu mies oli vaatinut syytteiden hylkäämistä tai rangaistuksen alentamista. Valituksen mukaan psyykkiseen tilaansa vedonnut mies ei tehnyt hyväksikäytöksi tuomittuja tekoja tahallaan.

Hovioikeus ei kuitenkaan nähnyt syytä muuttaa käräjäoikeuden ratkaisua, jonka mukaisesti mies tuomittiin 11 kuukaudeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tuomiota kovensivat miehen aiemmat hyväksikäyttötuomiot vuosilta 2005, 2006 ja 2008.

Hovioikeuden tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

KALLE JOKINEN
 
"Lissu"
Meidän tällä hetkellä 5-vuotiaan voisin laskea hallille yksin/ kaverin kanssa, kun koulun aloittaa. Kaverilta edellyttäisin tietysti myös uimataitoa.
Tota noin, meidän 5 v osaa huoletta uida sen 25 m ja enemmänkin ja on ollut uimahallissa niin paljon että osaisi kyllä suihkut yms. kuviot. Eli pärjäisi varmaan omillaankin, mutta en ikinä laskisi. Tuon ikäinen ei kuitenkaan loppupeleissä pärjää omillaan jos jotain yllättävää tapahtuu, hätääntyy helposti.

Hiljattain kylpylässä poika ui läheltä paria isompaa tyttöä jotka leikkivät uimapatjalla, tytöt ilmeisesti olettivat pojan olevan tulossa viemään patjaa tai jotain mutta toinen heistä (ehkä 7 v) päätti sitten painaa pojan päätä veden alle. En tiedä miten olisi käynyt, ellen olisi ollut vieressä. Tytön äitiä ei näkynyt, joten lienee näitä äitejä joiden lapset "pärjää kyllä omillaan ja osaa uida". Mutta kun lapsi voi saada päähänsä mitä vaan ja uimahallissa sillä voi olla ikävät seuraukset...
 
..-..
6-7 -vuotiaan voisin päästää vanhemman, järkevän kaverin kanssa. Ilman kaveria/samanikäisen kaverin/ ei erityisen järkevän vanhemman kaverin kanssa päästäisin 8-9 -vuotiaan.

Oletuksena, että lapsi itse on ikäisekseen järkevä ja osaa uida, vaikka olisi vain lastenaltaassa.
 
miunmau
[QUOTE="Lissu";29271304]Tota noin, meidän 5 v osaa huoletta uida sen 25 m ja enemmänkin ja on ollut uimahallissa niin paljon että osaisi kyllä suihkut yms. kuviot. Eli pärjäisi varmaan omillaankin, mutta en ikinä laskisi. Tuon ikäinen ei kuitenkaan loppupeleissä pärjää omillaan jos jotain yllättävää tapahtuu, hätääntyy helposti.

Hiljattain kylpylässä poika ui läheltä paria isompaa tyttöä jotka leikkivät uimapatjalla, tytöt ilmeisesti olettivat pojan olevan tulossa viemään patjaa tai jotain mutta toinen heistä (ehkä 7 v) päätti sitten painaa pojan päätä veden alle. En tiedä miten olisi käynyt, ellen olisi ollut vieressä. Tytön äitiä ei näkynyt, joten lienee näitä äitejä joiden lapset "pärjää kyllä omillaan ja osaa uida". Mutta kun lapsi voi saada päähänsä mitä vaan ja uimahallissa sillä voi olla ikävät seuraukset...[/QUOTE]

Meidän uimahallissa yksin menon ikäräja on 7 vuotta ja tuohon on tytöllä vielä melkein kaksi vuotta aikaa.

Alkusyksystä asti on käynyt ryhmässä, jonne mennään itsenäisesti (vanhempi saattaa pukuhuoneeseen ja opettaja hakee altaalta ja tulomatkalla vanhempi odottaa pukuhuoneella).

Joten kyllä voin laskea yksikseen koulun alettua.
 
Me ollaan päästetty meidän esikoinen yksikseen tai kaverinsa (uimataitoisen) kanssa kahdeksan vuotiaana uimahalliin. Poikamme omaa todella hyvän uimataidon sekä on hyvin järkevä ikäisekseen, riittää siis harkintakykyä tuollaisessa hauskassa paikassakin.

Jos kaveri on ollut heikkotasoinen uimataidossaan, niin silloin on hänellä mukanaan ollut yleensä oma vanhempansa.
 
"Lissu"
Meidän uimahallissa yksin menon ikäräja on 7 vuotta ja tuohon on tytöllä vielä melkein kaksi vuotta aikaa.

Alkusyksystä asti on käynyt ryhmässä, jonne mennään itsenäisesti (vanhempi saattaa pukuhuoneeseen ja opettaja hakee altaalta ja tulomatkalla vanhempi odottaa pukuhuoneella).

Joten kyllä voin laskea yksikseen koulun alettua.
Oma poikani käy samanlaisessa ryhmässä ja osaa hyvin uida. :) Joten uimataidon ja omatoimisuuden puolesta en itsekään ole huolissani, mutta silti en vielä 7 v:nä varmaankaan laskisi yksistään/kaverin kanssa altaaseen.
 
miunmau
[QUOTE="Lissu";29271360]Oma poikani käy samanlaisessa ryhmässä ja osaa hyvin uida. :) Joten uimataidon ja omatoimisuuden puolesta en itsekään ole huolissani, mutta silti en vielä 7 v:nä varmaankaan laskisi yksistään/kaverin kanssa altaaseen.[/QUOTE]

No, onneksi meillä on vielä pari vuotta (ainakin) aikaa miettiä tätä yksin menemistä :)
 
"Lissu"
No, onneksi meillä on vielä pari vuotta (ainakin) aikaa miettiä tätä yksin menemistä :)
Jep :) itse vähän säikähdin tuota tilannetta mihin jouduttiin, aloin miettiä asiaa vähän eri kantilta. Kun se uimataito ei vielä tarkoita sitä, että pystyy puolustautumaan pää veden alla. Siellä hallissa seikkailee kuitenkin ilman valvontaa näitä tulevaisuuden toivoja, jotka voivat saada päähänsä mitä vaan.

Mä pidin tuolla tytölle puhuttelun siitä mitä olisi voinut tapahtua, mutta tuskin siitä mitään onkeensa otti. Näin myöhemmin saunaan mennessä kun tyttö pui nyrkkiä pojalleni kun luuli etten näe. Ehkä joku häiriintynyt tapaus.
 
uimaan
Sen TAITOINEN, että uskaltaa laittaa. Yksi 9v osaa uida hyvin, kun toisella taas parin metrin jälkeen loppuu uimataito.. Meillä yksin uimaan saavat mennä, kun neljäs uimamerkki on suoritettu.
 
Deede
Ei pelkästään uimataito ja suihkussa sekä pukuhuoneessa pärjääminen ole ratkaisevaa vaan myös se että lapsi osaa oikeasti ilman vanhempiaan myös käyttäytyä. Monet vanhemmat eivät joko välitä tai tiedä miten heidän jälkikasvunsa ihan oikeasti käyttäytyy ilman vanhempiensa läsnäoloa ja se on todella rasittavaa muille uimahallin/kylpylän asiakkaille ja uimavalvojille.
 
"veiras"
Meidän tällä hetkellä 5-vuotiaan voisin laskea hallille yksin/ kaverin kanssa, kun koulun aloittaa. Kaverilta edellyttäisin tietysti myös uimataitoa.
Mllä 7-v saa käydä tietyn kaverin kanssa. Ui sujuvasti oikeilla tekniikoilla altaanmittoja. Hyppää kymmenestä metristä sujuvasti. Sukeltaa 25 metriä.

Uimahalli on meidän kotia vastapäätä, sielä käydään kerran viikossa vähintäänkin, henkilökunta on tuttu, sauna kuin kotisauna.

Todellakin saa käydä. Ensi vuonna käy myös tuo 6-v yksin.
 
"veiras"
[QUOTE="Lissu";29271411]Jep :) itse vähän säikähdin tuota tilannetta mihin jouduttiin, aloin miettiä asiaa vähän eri kantilta. Kun se uimataito ei vielä tarkoita sitä, että pystyy puolustautumaan pää veden alla. Siellä hallissa seikkailee kuitenkin ilman valvontaa näitä tulevaisuuden toivoja, jotka voivat saada päähänsä mitä vaan.

Mä pidin tuolla tytölle puhuttelun siitä mitä olisi voinut tapahtua, mutta tuskin siitä mitään onkeensa otti. Näin myöhemmin saunaan mennessä kun tyttö pui nyrkkiä pojalleni kun luuli etten näe. Ehkä joku häiriintynyt tapaus.[/QUOTE]

Kuolen nauruun täälä? "pysyy puolustautumaan pää veden alla..."

Siis MITÄ vittua? 76-v ei vielä varmaan pysty?
 
"Lissu"
[QUOTE="veiras";29273959]Kuolen nauruun täälä? "pysyy puolustautumaan pää veden alla..."

Siis MITÄ vittua? 76-v ei vielä varmaan pysty?[/QUOTE]

Jos luet tuon mun aikaisemmankin tekstin niin asia varmaankin kirkastuu myös sinulle.
 

Yhteistyössä