Minkä ikäinen käyttää 86cm:n ulkohaalaria?

Tulin kysymään teiltä 1-2vuotiaiden taaperoiden äideiltä että minkä ikäisenä teillä on ollut ulkohaalareissa vaatekoko 86cm käytössä, esim, Remu, Lassie, Travalle haalareissa? Onko nuo kovin reiluja kokoja?

Mietin ensi talven haalarin hankintaa kun nyt näyttää olevan paljon semmoisia myynnissä. Oma tyttö on nyt 10 kk ja sisävaatteissa käytössä koko 80cm. Neuvolassa mitattiin pituudeksi 74cm. Eli ensi talvena tytöllä olisi ikää n. 1v8kk (joulukuun aikoihin).

 
noista mainitsemistasi merkeistä ei ole kokemusta, mutta Reima tecistän on. Meillä lapset olleet noin 1 v 8kk kun ovat alkaneet käyttää haalaria kokoa 86. Neiti oli just 2v neuvolassa ja pituutta oli 92 cm ja silti tuo puku on vielä ok.
 
Yleisesti kai 86cm on puolitoistavuotiaan koko.
Meillä tytöllä (syntynyt lokakuun lopussa) 1-1½vuotiaana talvipukuna Remun 80cm puku. Oli 1v 76,5cm pitkä.
Poikamme on nyt 8kk ja pituutta on jo 75cm, joten ensi talvena 1½- vuotiaana ei varmaankaan mene 86-senttinen talvipuku. Tosin Reiman puvut on reilumpaa kokoa kuin Remut!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.03.2007 klo 10:56 Tiitu kirjoitti:
noista mainitsemistasi merkeistä ei ole kokemusta, mutta Reima tecistän on. Meillä lapset olleet noin 1 v 8kk kun ovat alkaneet käyttää haalaria kokoa 86. Neiti oli just 2v neuvolassa ja pituutta oli 92 cm ja silti tuo puku on vielä ok.
Meillä myös kokemusta vain Reima tecistä. Tyttö oli 9kk 75cm ja 1-vuotiaana 80cm. Ostin nyt 86cm haalarin, jossa sopivasti kasvuvaraa ja uskoakseni puku mahtuu varmaan vielä ensi syksynäkin.
 
Miulla on poika 1v 9kk kohta puolin ja on käytössä reimtecin haalari kokoa 86cm ja meillä on toivoa että se mahtuu vielä alkutalvesta ensitalvena ja jos ei ota suurta kasvupyrähdystä ni menee ehkä koko talven. Poitsu on kyllä pieni kokoinen oli 1v 6 kk neuvolassa 77 cm.
 
Lassien talvipuku 86 cm käytössä nyt ja poika vuoden ja 80 cm pitkä.

Välikausipuvusta 86 cm riittää Lassien Supratecissä ja Lotta&Lassi(?)-puvussa lähes 86 cm ellei isommallekin. Ostin juuri kevääksi sen kokoiset. Toivottavasti menee vielä syksylläkin tai täytyy siirtyä 92 cm:een.
 
iiris
meillä ollut melkein koko talven reimatecin 86cm käytössä. tyttö täytti viikko sitten 2v. ja joulupukki toi lahjaksi uuden 92cm. joka on ollut nyt käytössä. se on kyllä vielä todellakin reilu eli 86cm mahtuisi vielä koko lopputalven. tyttö on n. 88CM pitkä.
 
Meidän herra 1v5kk ja mittaa about 83cm. Käytössä Lennen ja Remun (=Travalle) haalarit kokoa 86, molemmat mahtuvat vielä toooosi hyvin. Välikausipuvun ostin Remun 92, on vielä kyllä tosiaan iso. Sit meillä on alkukevääseen viimevuotinen Lassietec, kokoa 80, ja se on saman kokonen kun nuo 86 Remu ja Lenne, Lassiehan on saman valmistajan halpismalli kun Reimat.
 
Meillä tyttö tammikuussa täytti 2v ja viimetalvena eli 1v talvena oli 74 cm remun puku ja nyt 2v talvena 82 cm Rasavilin puku ja on oikea koko. Tyttö oli 2v neuvolassa 91 cm pitkä. Nyt kevääksi on remun puku ja se on 92cm ja oli vähän suurehko kun just koetettiin mutta ihan menee. Sitten syksyllinen Lennen puku varmaan toiseksi haalariksi oli 86cm Yleensäkin pidän lapsella sopivan kokoisia vaatteita, en pidä siitä että hiat tai lahkeet liian pitkät ja haalarissa se että kangasta olisi vaikka muille jakaa. Ostan mielummin sitten useammin vaatteita.
 
Lassien Supratech toppahaalari 86 cm on meillä vieläkin käytössä, ja pojalla oli pituutta jo tammikuun alussa n. 89 cm (eli poika on tällä hetkellä arviolta n. 91-92 cm). Nyt haalari alkaa olla sen verran "sopiva", että on vain hyvä, että kesä tulee niin voidaan siirtyä isompaan välikausihaalariin. =)

Ai, niin. Unohtui mainita, että pojalla on nyt ikää 1 v. 8,5 kk. :) <br><br>
 
Meidän pojulla (täyttää juuri kohta 2v =) ) oli tämän talven 86cm haalari Reimalta. Tilavahan tuo oli ja uskon menevän vielä ensi syksynäkin, liikkeessä olisivat suositelleet pienempää kokoa... Nyt herralla siis mittoja 10,5kg ja 82cm. Ja välikausiasukin ostettiin 86cm vaikka isompaa aluksi mietin. Oli kuitenkin reilu tuokin ja koska lapsella kroppaansa nähden lyhyehköt kädet ja jalat niin tuo 2-osainen välikausiasu riittänee sekin syksyksi.

86cm talvihaalari odottaa ensitalveksi myös pikkusiskoa joka juhannuksen tietämissä täyttää vuoden. On tyttö vähän isompaa kokoa kuin veljensä, joten uskon haalarin olevan tuolloin sopiva. ;)
 
Lennen 86cm talvipuku ollut koko talven käytössä ja tyttö on isokokoinen ja hyvän kokoinen on edelleen. Ens talveksi varmaan kyllä joutuu kuitenkin ostamaan isomman. Monissa muissa vaatteissa käyttää jo 92cm kokoa ja ikää on 1v11kk. Lenne on reilua mitoitusta. Suosittelen.
 
Meillä 1v8kk (1v5kk 83cm)käyttänyt tänä talvena sekä 80cm Lassie-pukua että 86 remua eli eri merkeissä on suuria eroja, kannattaa ottaa huomioon kun ostaa puvun. Itse ostin kevääksi 92cm Lennen puvun kun haluan että se menee vielä syksylläkin ja mahd. ensi keväänä
 

Yhteistyössä