Ministeri Tuppurainen ei suostu vastaamaan simppeliin kysymykseen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
SU:

"maaliskuu 02, 2021 13:07
Kansanedustaja Ari Koponen vaatinut Tuppuraiselta kolme kertaa vastausta kysymykseen: ”Mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi EU-tukipakettia tällaisenaan” – ministeri vaikenee edelleen

Perussuomalaisten Ari Koponen eduskunnan suullisella kyselytunnilla. Arkistokuvaa.
Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tivannut ministeri Tuppuraiselta jo useamman kerran vastausta siihen, mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi EU:n elpymispakettia. Koponen on kysynyt jo kahdessa täysistunnossa, johtaisiko tilanne siihen, että Suomi erotettaisiin Euroopan unionista, vai palattaisiinko siinä tilanteessa takaisin neuvottelupöytään.

– Olen nyt yhteensä kolme kertaa yrittänyt saada ministeri Tuppuraista vastaamaan kysymykseen, mitä tapahtuisi, jos Suomi ei hyväksyisi tukipakettia tällaisenaan. Ministeri ei ole ollut halukas vastaamaan millään kerralla, vaikka tämä on mielestäni melko olennainen kysymys, kertoo kansanedustaja Ari Koponen.
Alun alkaen Suomen saanto elpymispaketista oli 3,2 miljardia euroa, mutta tuoreimman arvion mukaan saanto jäisi vain 2,7 miljardiin, mikä on puoli miljardia euroa vähemmän kuin alun perin arvioitiin. Hallituksen mukaan summaa on vähennetty siksi, että Suomen talous on kärsinyt koronaviruspandemiassa ennakoitua vähemmän. Ministeri Tuppurainen totesi haastattelussa, että Suomen saannon odotettiinkin laskevan.
Useat asiantuntijat tyrmänneet paketin täysin
Useat Suomen talousasiantuntijat, kuten taloustieteen dosentti Tuomas Malinen ja taloustieteen tohtori Juha Tervala, ovat myös tyrmänneet paketin täysin. Heidän ja useiden muiden talousasiantuntijoiden mukaan paketti ei ole millään mittakaavalla Suomen edun mukainen. Hallituksen mukaan Suomi ei voi jättäytyä elpymisvälineen ulkopuolelle, koska se merkitsisi eroa EU:sta.
– Vastausta suoraan kysymykseen en ole kuitenkaan saanut, joten hallituksen uhkailu EU-erolla on täysin tuulesta temmattu väite, jolla ei ole totuuspohjaa. Elpymisvälineen kaataminen tarkottaisi uudelleenneuvottelua, jossa voitaisiin sopia paremmat ehdot elvyttämiselle ja estää yhteinen lainanotto EU:n perussopimusten vastaisena toimena. Suomella olisi mahdollisuus vaatia sääntöjen noudattamista, Koponen painottaa."
 

Yhteistyössä