Milloin vauvan kanssa kauppaan/kaupungille?

Niin eli minkä ikäistä vauvaa olette ottaneet mukaan kaupungille/kauppaan? Meidän neiti on lauantaina kuukauden ja ajttelin, että jokohan sitä uskaltaisi. Rintarepussa kun viihtyy niin hyvin.

Tuli vain mieleen, kun siellä kaikkia pöpöjä ja bakteereita liikkuu... :/ Ja siis pitkästä ajasta ei olisi kysymys =)
 
Meidän tyttö oli 2 viikkoa vanha kun jo käytiin kaupoilla ja siitä lähtien on ihan säännöllisesti ollut kauppareissuilla mukana. En niin kauheesti oo stressannu niiden pöpöjen kanssa vaan ihan ollaan menty vauvan kanssa niinkuin ennenkin. Isossa kauppakeskuksessakin oltiin pari viikkoa sitten 6 tuntia ja hyvin meni. Jokainen tietenkin miettii omalla kohdallaan noita menoja mut me ainakin ollaan menty alusta saakka ihan normaalisti niin lapsikin sit tottuu.
 
sleeping
Mekin käytiin jo parin viikon ikäisen vauvan kanssa kauppakeskuksessa. Sairaalassa kyllä sanottiin, että kannattaa odottaa siihen kuukauden ikään asti. Kannattaa pitää omat kädet puhtaana niin ei tule pöpöjä.
 
ihan samat pöpöt tulee kun käyt yksin kaupassa. mikä estää sinua saamasta kyseistä bakteeria käsipesusta huolimatta. pöpö voi tulla mistä vaan vaikka oven kahvasta kotiovella. Jos vauva on iässä jossa ei vielä kamalasti kähmitä niin ei tarvitse kauaa odottaa kesäsäällä varsinkaan.. ihan tutkittu juttu että jos kaikki putsataan/ desinfioidaan jne. ei vauvasta tule millekään resistenttiä ja esim allergisoituu helpommin.
 
tiipeli
Esikko oli 6 päivää kun oltiin kapungilla shoppailemassa. Nukkui vaunuissa. Kotimatkalla yllätti ukkonen+raekuuro ja niiltä oltiin suojassa porttikongissa. Kuopus oli muutaman päivän ikäinen kun lähikaupassa käytiin. Se kun pääsi sairaalasta vasta 5vrk:n ikäisenä kotiin.
 
Meillä kuopus oli alle viikon, kun käytiin kaupoilla ja vielä talvella kovilla pakkasilla :whistle: Toki oltiin autolla mutta kyllä tuo kylmää ilmaa joutui hengittämään. Sen verran monta vuotta oon ollut jo kotiäitinä, etten jaksanut olla kotona (vaan piti päästä tuulettumaan ruokakauppaan...)
 
Esikoisen kanssa mentiin synnäriltä Prismaan, kun oli pakko käydä ruokakaupassa :) Nykyinen taisi olla 6 päivän ikäinen kun kaupungilla oltiin. Meillä vauvat on nukkuneet parhaiten pienessä melskeessä, eli nukkuvat kaupunkireissut lähes läpeensä. Yleensä on käyty sitten vauvan nälän yllätettyä koko sakki syömässä ravintolassa, vauva saa tissinsä siinä sitten muiden annoksia odotellessa. Ihanasti piristää koko perhettä kun ei jää kotiin kököttämään.
 
suosittelen vauvan mukaanottamista kaikkialle heti. tottuu ihmisiin ja ääniin, ja näin myös kotona saa pitää ääntä, ja nukkuu silti. ja näin esim. ravintolassa syöminen ei ole ongelma. meillä poitsu oli mukana alustapitäen kaikkialla ja on nukkunut varmaan kymmenissä ravintoloissa ihan tyytyväisenä, lentokoneessa jne. en muutenkaan jäisi lasen kanssa neljon seinän sisään, mökkihöperöksihän sitä tulee.
 
Eikös kuukauden ikää pidetä jonkinlaisena rajana? Kuulin sen vasta toukokuussa kun kolmas lapseni syntyi. Eskoista ja keskimmäistä kuljetettiin jo viikon vanhana :ashamed: kun ei kukaan ollut kertonut, että ekat viikot kannattaa vauvan pysytellä kotona. Tyttö saikin sitten 3 viikon iässä rs-viruksen... :/
 
Synnytin 250km päässä, oli kova tuulinen ilma kun 3pv päästä synnytyksestä lähettiin kohti kotia.nukkui koko matkan ja alle viikon ikäisenä oli ekoilla markkinoilla.. :ashamed: parempi ottaa mukaan joka paikkaan niin tottuu eikä itse tuu sekopääksi kotona..=)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tyttöni Tuulispää:
Eikös kuukauden ikää pidetä jonkinlaisena rajana? Kuulin sen vasta toukokuussa kun kolmas lapseni syntyi. Eskoista ja keskimmäistä kuljetettiin jo viikon vanhana :ashamed: kun ei kukaan ollut kertonut, että ekat viikot kannattaa vauvan pysytellä kotona. Tyttö saikin sitten 3 viikon iässä rs-viruksen... :/
Mutta en siitä niin pilkkua viilaten kiinni pitänyt ;) Kauppoja välttelin muutaman ekan viikon, kylässä kyllä käytiin ja meilläkin kävi vieraita. Nyt kuljetaan normaalisti, tyttö on 1kk. =)

 
Meidän molemmat lapset ovat käyneet kaupoissa yms jo ihan pienenä. Ekat viikot oltiin kotona, mut sen jälkeen on liikuttu normaalisti. Kun lapset oli ihan pieniä, laitomme heidät kaupassa vaunuihin ja harson suojaksi. Siellä nukkuivat tyytyväisinä koko ostosreissun ajan.

Esikoinen 2 vee on tähän mennessä sairastanut muutaman flunssan, eikä ole toistaiseksi tarvinnut yhtään antibioottikuuria. Kuopus 8 kk on samoin ollut muutaman kerran nuhassa ja kuumessa, mut lääkekuureja ei hänkään ole syönyt. Nämä muutamat kerrat, kun lapset on meillä sairastaneet, on ollut koko perhe kipeänä eli yleensä mies on ensin sairastunut saatuaan tartunnan työpaikaltaan ja sitten me muut häneltä. Eli mitä se auttaisi, et minä jäisin lasten kanssa pöpöjen pelossa neljän seinän sisälle, kun mies kuitenkin liikkuu ihmisten ilmoilla ja tuo pöpöt tullessaan. Mielestäni maalaisjärjen käyttö on sallittua tälläisissa asioissa. Tietentahtoen emme vie lapsia kylään esim kuumeisen ihmisen luo, mutta pienet nuhat ei haittaa, vaan liikumme usein koko perheen voimin kauppareissuilla yms. Eri juttu olisi, jos lapsilla olisi joku erityinen syy (esim sairaus) vältellä kaikkia tartuntatauteja, mut kun ei ole, niin menoksi vaan.

 
DG
Esikoinen pääsi kauppaan suoraan synnäriltä, kun piti kotimatkalla ostaa ruokaa. Isä kun oli perhehuoneessa koko sen ajan, ja kotona ei olisi ollut kuin valo jääkaapissa. Eipä tuo mitään traumaa tapahtumasta saanut, enemmän itse sitä tressasi. Eikä tarttuneet mitkään taudit.
 

Yhteistyössä