Milloin turvakaukalosta turvaistuimeen?

Esikoinen siirtyi nelikuisena, koska kaukaloa oli niin hankala köyttää lyhyisiin turvavöihin. Kuopus siirtyi 8kk iässä, hänellä oli jalustallinen kaukalo.

Istuimena Britax Freeway, josta on tullut uudempi versio, Hi-Way. Ostimme juuri Hi-Wayn ja en voi kuin suositella! Hyvä kallistusmahdollisuus vauvalle, korkeat sivutörmäyssuojat, todella tukeva asennus (turvavyön pujotus on uudistunut ja turvavyölle on nyt myös lukitus). Ja hyvät jalkatilat lapselle, mahtuu istumaan kolmevuotiaaksi selkä menosuuntaan.
 
Tässä sama "ongelma" edessä, vauva reilut 6 kk ja rupeaa käymään kaukalo ahtaaksi. Olen mieltynyt Maxi-Cosin istuimiin (kun kaukalokin on sen merkkinen) ja ne ovat ilmeisesti hyvin pärjänneet testeissäkin. Lähinnä mietin Priorifixin ja Tobin välillä. Löytyykö keneltäkään näistä kumpaakaan? Tuo helppo kallistus ja asennus houkuttelisi.
 
lettipää
Tuosta autoliiton sivuilta löytyvästä vertailusta. Onko siis negatiivisesti vaikuttanut istuimen paremmuuteen se, että jos lapsi ei näe istuimesta hyvin ulos tai että asentaminen vaikeaa (meillä siis tämä istuin ja helppo se kyllä oli asentaa mielestämme)? Ja testi, joka kokonaisuudessaan pitäisi näkyä sivuilla www.adac.de niin siellä ei ollut edes esim. tuota Brion Zentoa, josta mainittu siis nuo ylläolevat asiat autoliiton sivuilla?? Melko ristiriitaista...?
 
Hi-Way maksoi 299 euroa.

lettipää, valitettavasti juuri se, että lapsella on "rajoitettu näkyvyys", huonontaa istuimen saamia pistemääriä. Ja korkeat sivutörmäyssuojathan väistämättä rajoittavat sitä näkyvyyttä. Ja saksalaisissa testeissä tuomitaan kaikki selkä menosuuntaan -istuimet vaikeasti asennettaviksi, koska siellä on totuttu asentamaan vain kasvot menosuuntaan -istuimia. Eli kun lukee testituloksia, niitä pitää lukea hiukan kriittisesti ja arvioida onko tuo "vaikea asentaminen" omalla kohdalla kuitenkaan niin paha juttu. Ainakin tuon Hi-Wayn asentaminen ohjeiden kanssa oli minusta hyvin helppoa ja nopeaa. 10 minuuttia ja istuin oli tukevasti kiinni.

Noista Maxi-Cosin istuimista; minä en laittaisi pientä lasta kasvot menosuuntaan. Muuten ovat varmasti hyviä istuimia, mutta kolarin tullessa (ihan mikä muu tahansa kolari paitsi sellainen että joku ajaa teidän peräänne), vauvan niskat retkahtavat. Tässä linkki videoon, jossa on törmäystestikuvia kasvot vs selkä menosuuntaan, sekä muita perusteluita:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo&mode=related&sear

Aika hurjalta lapsen liikerata näyttää törmäyksesä kasvot menosuuntaan, ja pienen lapsen niska on vielä kovin heikko.
 

Yhteistyössä