Milloin sisarukset samaan huoneeseen?

Minkä ikäisinä olette laittaneet lapset samaan huoneeseen nukkumaan ja miten se on sujunut? Meillä esikko 3 v ja nuorin 1v. Tarkoitus olisi viimeistään ensi vuonna siirtää pienempi isomman huoneeseen. Olisi kiva saada vinkkejä yhteisnukkumisen onnistumiseksi.

Isompi haluaa lukea itsekseen ja nukahtaa valot päällä, kun taas pienempi nukahtaa vielä tissille ja pimeään. Isompi nukkuu yleensä koko yön, mutta pienempi heräilee vielä muutaman kerran, mutta jatkaa uniaan hyssyttelyn jälkeen.

 
no mulla on 5 vee ja 2 vee samassa huoneessa mutta kerrossängyssä niin eivät häiritse niin paljoaan toisiaan ja meilläkin isompi lukee sängyssä ja on siis yö valopäällä niin mulla on 2 lakanaa verhoamassa pienemmän sänkyä niin ei valo häiritse.
 
Meillä siirryttiin samaan huoneeseen kun esikoinen täytti 4v ja kuopus oli silloin 1v3kk. Siirrettiin ensin kuopuksen pinnis esikoisen huoneeseen esikoisen ollessa mummin kanssa mökillä (saatiin nukkua miehen kanssa rauhassa) ja kun esikoisen palattua mitään mutinaa ei kuulunut, niin jätettiin pinnis sinne. Meillä oli tuolloin myös suunnitelmissa kerrossängyn ostaminen pojille, ja esikoiselle juttelin, että tämä on nyt harjoittelua sitä kerrossänkyä varten, että osaatte nukkua samassa huoneessa ja hyvin alko sujua. Alussa nukutin kuopuksen vielä pullon kanssa syliin ja kippasin sitten nukkuvana sänkyyn. Nyt homma menee niin, että toinen lukee meidän makkarissa esikoiselle satuja ja toinen nukuttaa kuopuksen omaan sänkyyn kerrossänkyn alasänkyyn siis. Sitten kun kuopus nukkuu, esikoinen menee omaan yläsänkynsä tai jos nukahta ennen sitä, niin sitten mies nostaa hänet yläsänkyyn jos ei herää siirtämiseen. Ja kun ollaan yksin illalla, niin apuna käytetään satukasetteja, joita esikoinen kuuntelee yksin meidän makkarissa niin kauan, että kuopus nukahtaa. Meilläkin esikoinen aikasemmin halusi nukahtaa valoisassa, mutta se unohtui kesän aikana ja nyt molemmat nukahtaa pimeässä tai hämärässä.
 
MEillä on 4,5-v ja 1-v tyttö ja he ovat nukkuneet samassa huonessa nyt pari viikkoa. Isompi herää öisin ja hipsuttelee meidän huoneeseen nukkumaan. Nuorempi laitetaan aina ensin nukkumaan ja sitten kun pienmpi nukkuu menee isompi nukkumaan ja hän kanssa tykkää katsella kirjaa vielä sängyssä enne nukahtamistaan. Hyvin on tähän asti sujunut, toivotaan että jatkuu.
 
Pojat oli 2 v 9 kk ja 8kk kun siirtyivät nukkumaan yhteiseen huoneeseen. Hankalaa oli alkuun menivät eri aikoihin nukkumaan. Nyt (3 v 3 kk ja 1 v 2 kk) isomman jätettyä päiväunet pois, pojat käyvät yhtäaikaa nukkumaan, hyvin sujuu.
 
tiipeli
Meillä ovat nukkuneet samassa huoneessa siitä alkaen kun pikkuveli tuli kotiin eli nyt ovat 1v8kk nukkuneet samassa huoneessa, ikäeroa on 1v7kk :) Hyvin on alusta alkaen mennyt, enpä osaa sen kummempia vinkkejä sanoa.
 
Meillä lapset meni samaan huoneeseen nukkumaan kun olivat 8kk ja 3v, ja ihan hyvin homma on toiminut. Tai siis vauva siirtyi vain lastenhuoneeseen. Nyt vain pitäisi saada tuo pienempi pois pinniksestä, on nyt 1v ja samalla vähän laitettua uusiksi tuota lastenhuonetta muutoinkin..
 
Nuorin taisi olla 2,5kk kun laitettiin nukkumaan isompien kanssa, 8v ja 14v. Kun joku on mneeyt nukkumaan on huoneessa "yö" eikä siellä enää leikitä tai lueta, ne hoidetaan sitten jossain muualla. Hyvin on mennyt ja samalla kaavalla jatketaan nelosenkin kanssa.
 

Yhteistyössä